Barça

Ansumane Fati

Un primer tast per a Ansu

Valverde crida per primer cop el juvenil Fati, de 16 anys, una de les perles de la Masia

L’extrem va firmar fa poc el seu primer contracte amb una clàusula de 100 milions

Amb Messi encara recuperant-se, i sense Luis Suárez ni Dembélé, Valverde va donar ahir l’oportunitat a Ansumane Fati (Bissau, Guinea Bissau, 31/10/2002) d’entrenar-se amb el primer equip. Va ser la primera vegada, però segurament no serà l’última. Evidentment, l’extrem no té cap possibilitat d’entrar en la convocatòria contra el Betis, però ahir va fer un pas més en un camí que va començar a l’aleví A. “Vol quedar-se al Barça, vol triomfar aquí. És feliç i sempre em diu: «Papa, el Barça primer»”, explicava el seu pare i representant fa unes setmanes, just abans de firmar el seu primer contracte professional.

La negociació va ser llarga per l’interès de clubs de tot Europa, però al final el Barça i el jove extrem van arribar a un acord per lligar els seus futurs fins al 2022, ampliable a dos anys més. Era el final lògic tenint en compte que Fati volia continuar i que el Barça el té marcat com una de les grans apostes del planter, sempre un pas més endavant que els seus companys de generació. Nascut a Guinea Bissau però criat a Sevilla, va arribar a can Barça amb deu anys amb el seu germà Braima i des d’aleshores ha anat cremant etapes a gran velocitat gràcies a un físic notable i, sobretot, a una qualitat descomunal. “El que més destaca és la seva capacitat de desequilibri: té un gran repertori, és imaginatiu i molt fi amb la pilota. En espais reduïts és una meravella, però a més té cos i potència per córrer”, explica Martí Nadal, un dels tècnics que l’any passat el van patir a la divisió d’honor juvenil. “En atac ho té tot: és ràpid per anar a l’espai i té qualitat per jugar al peu”, hi afegeix Carlos Roa, el curs passat al cos tècnic del Cornellà: “Tot i això, quan ens hi vam enfrontar vam decidir no situar-li cap marca a sobre ni fer res especial perquè és d’aquells jugadors que quan els fas emprenyar és quan et fan més mal.”

I és que sent del 2002, dos anys més petit que la majoria de rivals, Fati va ser el màxim golejador del Barça en la lliga amb 15 gols i un dels jugadors més destacats d’un juvenil A que va tancar l’any en blanc. En les semifinals de la Youth League, per exemple, el seu doblet va ser insuficient per classificar el conjunt de Denis Silva per a la final, però va ser la primera exhibició en un gran escenari d’un futbolista que conserva la capacitat golejadora dels anys en què jugava de davanter centre però que els dos darrers anys ha trobat el seu ecosistema perfecte partint des de la banda. “Sempre ha marcat gols, però partint des de l’esquerra, l’equip guanya un jugador que crea desequilibri rebent fora, però que també sap venir a rebre a dins. I se’n parla poc perquè no és la seva virtut més vistosa, però té una gran capacitat en el joc aeri”, conclou Nadal sobre un jugador destinat a triomfar, però amb qui no es vol córrer. Tot i tastar ahir el primer equip i haver fet la pretemporada amb el filial, enguany continuarà al juvenil A.

100
milions
d’euros és la seva clàusula de rescissió. Va firmar al juliol fins al 2022, amb l’opció d’ampliar el contracte dos anys més.
15
gols
va marcar l’any passat a la lliga, i es va convertir en el màxim golejador blaugrana. A Europa en va anotar 4.
10
anys
tenia quan va arribar al Barça procedent del Sevilla. Va arribar juntament amb el seu germà Braima, quatre anys més gran, i va començar a l’aleví A entrenat per Marc Serra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)