Barça

Piqué, a un dels 500

Gerard Piqué assolirà diumenge contra el Betis els 500 partits oficials amb la samarreta del Barça

Abans que ell ho han aconseguit Xavi, Messi, Iniesta, Puyol, Migueli, Busquets i Valdés

El 13 d’agost del 2008 Gerard Piqué debutava amb la samarreta del Barça en partit oficial. Tenia aleshores només 21 anys. El context, Europa. L’escenari, el Camp Nou. El rival, el modest Wisla de Cracòvia. Piqué havia aterrat aquell mateix estiu a Barcelona procedent del Manchester United a canvi de 5 milions d’euros. Era el segon fitxatge de l’era Guardiola després de Seydou Keita. Pep el va fer debutar en l’anada de la fase prèvia de la Champions contra el Wisla, en un partit que el Barça acabaria guanyant 4-0, amb dos gols d’Eto’o i dos més de Xavi i Henry. El Barça acabaria passant aquella eliminatòria per un global de 5-0 i acabaria aixecant aquella Champions nou mesos més tard, en la mítica final de Roma contra aquell United de Sir Alex Ferguson (2-0). Piqué tancava així el seu particular cercle. Del debut anecdòtic contra el Wisla –va jugar els últims 14 minuts de partit entrant en el lloc de Dani Alves– a aixecar la seva primera Champions precisament contra el seu exequip. Triplet en la seva primera temporada. Històric.

Lluny queda aquell Piqué aleshores encara tendre futbolísticament. Convertit ara en un dels millors centrals del món, el dorsal 3 del Barça va encetar fa tot just una setmana a San Mamés la seva dotzena temporada en el primer equip blaugrana. Ho va fer lluint el braçal de capità a Bilbao, per la suplència de Sergio Busquets i la baixa de Leo Messi. Debut amb derrota en la lliga 2019/20 i partit número 499 de Piqué amb l’equip de la seva vida. El número 500, diumenge contra el Betis.

El vuitè de la història

L’efemèride acostuma a perseguir Piqué cada mes d’agost. Va debutar un 13 d’agost del 2008, entrarà al club dels 500 aquest proper 25 d’agost, i també un mes d’agost d’ara fa dos anys arribava al seu partit número 400. Va ser a Mendizorrotza contra l’Alavés, en la jornada 2 de lliga de la temporada 2017/18, en un partit que el Barça guanyaria per 0-2, amb dues dianes de Messi. Curiosament el seu partit 400 hauria pogut ser contra el Betis una setmana abans, però Piqué va ser baixa aquell dia per culpa d’una sobrecàrrega que arrossegava des del partit de tornada de la supercopa d’Espanya jugat dies abans al Bernabéu. El Betis torna a creuar-se en la vida de Piqué. No va poder celebrar el partit 400, però sí que celebrarà diumenge el 500. La més que probable entrada en escena de Sergio i Messi respecte del partit de Bilbao deixen, això sí, Piqué sense la possibilitat de lluir el braçal el dia dels 500. Lenglet, Umtiti i Todibo podrien ser el seu soci a l’eix contra l’equip de Rubi.

Gerard Piqué entrarà aquest cap de setmana al club de Xavi, Messi, Iniesta, Puyol, Migueli, Busquets i Valdés. Tots ells saben què és superar la barrera dels 500 partits oficials amb el Barça. El central català es convertirà en el vuitè futbolista de tota la història del club que ho aconsegueix. Serà també el seu partit número 313 en la lliga espanyola –el mes de febrer d’aquest mateix any va jugar el seu partit 300 contra el Valladolid–, aviat és dit. En la Champions va superar la temporada passada la barrera dels 100 partits (107) i en la copa del Rei n’acumula 59. Catorze partits més ha jugat en la supercopa d’Espanya, cinc en el mundial de clubs i dos en la supercopa d’Europa.

El tercer més llorejat

En aquestes dotze temporades en el primer equip, Piqué ho ha guanyat absolutament tot. De fet, és el tercer futbolista del club més llorejat, empatat amb Busquets i només superat per dos altres emblemes com són Leo Messi i Andrés Iniesta. Piqué ha conquerit 29 títols com a blaugrana: vuit lligues, tres Champions, sis copes del Rei, tres supercopes d’Europa, sis supercopes d’Espanya i tres mundials de clubs.

Suma també un total de 46 gols. És el tercer defensa més golejador de tota la història de la Champions, amb 12 dianes (26 en la lliga, 6 en la copa i 1 en la supercopa d’Espanya). Lluny queda també el seu primer gol, un 26 de novembre del 2008, precisament a Europa, contra l’Sporting de Portugal (2-5). Més mística reservava la seva estrena golejadora en la lliga. Quin millor escenari que el Santiago Bernabéu? Quin millor context que un clàssic? Piqué és així. Abraçat eternament a la transcendència. Gol per a la història. Ell va ser qui va tancar el marcador en la mítica nit del 2-6 al Bernabéu. Bateig golejador en la lliga made in Piqué.

Contra el Betis, més

Piqué sempre ha celebrat amb triomf tots els seus partits centenaris. Victòria contra l’Sporting de Gijón (1-0) en el seu partit número 100, un 22 de setembre del 2010; victòria contra l’Atlético de Madrid (4-1) en el seu partit número 200, un 16 de desembre del 2012; victòria contra el PSG (1-3) en el seu partit 300, un 15 d’abril del 2015, i victòria també contra l’Alavés (0-2) en el seu partit 400 d’ara fa just dos anys. Piqué buscarà fer el ple diumenge contra un Betis que acaba de perdre al Villamarín en el debut de lliga contra el Valladolid (1-2). Necessita la victòria, l’equip de Rubi, i la necessita també un Barça que a San Mamés va veure com se li trencava una ratxa de deu temporades seguides sense perdre en l’estrena de la lliga, però que acumula vuit anys guanyant el primer partit com a local al Camp Nou.

29

títols

(Iniesta 32 i

Messi 34)

46

gols

(27 en

la lliga)

Partits de lliga 312
Champions 107
Copa del Rei 59
Supercopa d’Espanya 14
Mundial de clubs 5
Supercopa d’Europa 2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)