El Barça allarga la tirania amb el sisè títol seguit

Copa Catalunya femenina. El conjunt blaugrana s’assegura el primer títol de la temporada dominant l’Espanyol des dels primers minuts

BARCELONA 4 ESPANYOL 0

BARCELONA:Paños, Pereira (Hamraoui, 71’), León, Torrejón, Leila (Falcón, 65’), Torrejón, Patri (Van der Gragt, 71’), Aitana (Melanie, 78’), Graham, Alexia, Mariona (Vicky, 71’) i Oshoala (Pina, 71’).ESPANYOL:Mimi (Mariajo, 46’), Elba, Inés, Torrodà, Baudet (Letti, 46’), Eli, Brenda (Débora, 46’), Daniela (Paloma Fernández, 71’), Yiyi (Paula Moreno, 66’), Dulce (Ayaka, 65’), Kath.GOLS:1-0 (24’) Oshoala. 2-0 (31’) Caldentey. 3-0 (65’) Caldentey, de penal. 4-0 (88’) Pina.ÀRBITRE:Ylénia Sánchez.T.G.:Pereira, del Barcelona.T.V.:Letti, de l’Espanyol, per doble amonestació (63’).

Com més gran és la inversió del Barça més rotund és el seu domini en el nostre país. Les blaugrana es van endur per sisena temporada consecutiva i per desena vegada en els últims onze anys la copa Catalunya. Ho van fer en un partit en què no van deixar lloc a la sorpresa ja que des dels primers minuts l’equip de Lluís Cortés va practicar un domini rotund que va portar a un avantatge de 2-0 ja en el primer temps. L’Espanyol, que es va haver de defensar gairebé durant tot el partit, no va tenir oportunitats per escurçar el marcador.

Des d’un bon inici, el Barcelona va voler collar el seu rival i marcar com més aviat millor. El setge va ser total amb oportunitats d’Oshoala, Putellas, amb una vaselina i Graham, aturada per Mimi, en els primers cinc minuts. León, al minut 9, va enviar un cop de cap al pal i dos minuts després, Oshoala va xutar només uns centímetres desviat de la porteria de l’Espanyol. El Barça ho intentava per terra, mar i aire perquè Leila, després d’un córner, també va tenir la seva oportunitat en un xut que va marxar per sobre del travesser i Torrejón es va esforçar però la pilota no va acabar dins la porteria en una acció similar.

El gol va caure pel seu propi pes amb una molt bona jugada conjunta que va acabar en una pilota llarga per a Oshoala. La davantera nigeriana va guanyar la partida a la defensa rival gràcies al seu desplegament físic i va definir amb qualitat tot superant la portera. Assedegades per tancar el partit com més aviat millor, el Barça no es va aturar després del primer gol i va buscar i trobar el segon amb un xut de Mariona Caldentey que es va trobar amb les mans toves de Mimi i amb la diana que deixava el partit prou encarrilat. Encara hi va haver temps, això sí, perquè Graham i Guijarro amenacessin amb dues noves oportunitats abans de marxar als vestidors.

Mariajo, protagonista

El context del partit, emmarcat en la pretemporada, va portar el Barça a un segon temps gairebé tan intens com el primer, collant l’Espanyol amb múltiples ocasions. Que les blanc-i-blaves no acabessin amb un cabàs de gols va ser per l’actuació de la portera sabadellenca Mariajo Pons, que va posar remei a la superioritat d’Oshoala, Bonmatí, Graham i el rosari de davanteres blaugrana que van desfilar durant el segon temps al Municipal de Palamós. Això sí, no va poder fer res contra el penal executat per Caldentey, a mitjan segon temps, i que, a més, va deixar l’Espanyol amb una jugadora menys per l’expulsió de Letti. Pina, a dos minuts del final, va posar la cirereta al títol blaugrana amb una diana d’oportunista des de dins de l’àrea.

El Parets, campió amateur

En el mateix escenari i instants abans que es disputés la final de la copa Catalunya femenina, el Parets es va proclamar campió de la copa Catalunya amateur masculina. El conjunt vallesà es va imposar en la tanda de penals (4-2) al Cubelles després d’un resultat d’empat (2-2) al final del temps reglamentari. Pardo va avançar el Cubelles només començar mentre que Calatrava va establir l’empat a la meitat del primer temps. Abans del descans, Sánchez va capgirar el marcador però Medina, de penal, va establir l’empat, que no es va moure en el segon temps.