Barça

Pilotes a Griezmann

La baixa confirmada de Messi, de nou fora de la llista, deixa tota la responsabilitat en atac a un Griezmann que jugarà avui el seu primer partit oficial al Camp Nou com a blaugrana després de l’aperitiu del dia del Gamper

La derrota de fa set dies a San Mamés obliga el Barça a reaccionar contra un Betis que el curs passat ja va assaltar el temple, en un partidàs (3-4)

Leo Messi no juga un partit amb la samarreta del Barça des del dia 25 de maig. D’això ja fa 92 dies. Absent en la gira pel Japó, absent en la gira pels Estats Units, absent en el partit contra l’Arsenal, absent en el debut a Bilbao i baixa també avui en el primer partit al Camp Nou, contra el Betis. Caldrà continuar esperant. Llarga espera. Els desitjos de Rubi, això sí, fets realitat. El preparador català del Betis va dir aquesta setmana que resaria perquè Messi agafés un refredat i fos baixa per al compromís d’aquesta nit a l’estadi. No hi serà. Desig concedit. No serà baixa per cap refredat inoportú, sinó per la lesió al soli que es va fer setmanes enrere. Mala notícia per a Ernesto Valverde i per al Barça.

Messi s’havia estat entrenant amb el grup des de dimecres i tot feia pensar que sí que podria per fi debutar. El dubte era si ho faria ja com a titular o sortint des de la banqueta. Al final, ni una cosa ni l’altra. L’argentí no ha entrat en la convocatòria. Ahir saltava la notícia quan no va aparèixer amb la resta de companys damunt la gespa i un parell d’hores més tard es confirmaven els pitjors pronòstics quan el club va facilitar la llista de convocats. Fora Messi i dins Rafinha. El brasiler, que divendres no s’havia pogut entrenar per una gastroenteritis, sí que hi serà contra els andalusos.

No hi haurà Messi ni tampoc el Panda. La baixa de Borja a les files del Betis ja se sabia. L’exjugador de l’Espanyol haurà d’esperar també per viure el seu retorn a Barcelona.

Sense Suárez, ni Dembélé ni Messi, les opcions de Valverde en atac queden reduïdes a un sol home. Griezmann, orfe a dalt. Ni el millor guionista hauria reservat un capítol tan recargolat per al primer partit del Barça a casa aquesta temporada. Mesos enrere, el debat entre el barcelonisme era si Antoine Griezmann havia de fitxar o no pel Barça, i en el cas de fer-ho quina seria la rebuda del Camp Nou després de les seves carbasses al Barça de fa un any. Ara l’escenari és un altre. Les lesions dels seus socis en atac deixen Griezmann sol en el paper protagonista. El Barça, avui, a les seves mans. Si s’ha de guanyar el perdó del públic del Camp Nou, el partit d’avui contra el Betis és una magnífica oportunitat.

Trofeu Joan Gamper al marge, el d’aquesta nit serà el bateig de Griezmann al Camp Nou en partit oficial. Després de ser xiulat de manera notòria a San Mamés pel seu passat a la Real, avui és el torn de l’estrena a casa, en un Camp Nou on curiosament no ha marcat mai.

El Barça arriba al partit amb baixes importantíssimes i amb la necessitat de sumar els tres punts després de la relliscada a Bilbao. Busquets serà novetat en l’onze respecte al partit de fa una setmana i caldrà veure si Valverde aposta per un 4-3-3 amb Rafinha, Sergi Roberto o fins i tot Carles Pérez com a acompanyants de Griezmann, o si, per contra, canvia a un 4-4-2 amb més gent a la zona de mitjos. Inclusió en la llista del juvenil Ansu Fati i retrobament especial de Júnior amb els seus excompanys. De fet, el lateral blaugrana és un dels futbolistes que van marcar el curs passat, aleshores de verd-i-blanc, en la victòria del Betis a l’estadi per 3-4. Partidàs del Betis aquell dia. El Betis, que en el debut va perdre a casa contra el Valladolid, recupera per a aquest partit Canales. A la porteria, tots els ulls posats en Dani Martín, de només 21 anys, i substitut del sancionat Joel Robles.

NOVETATS

Busquets entrarà en l’onze. Carles Pérez i Ansu Fati, noms propis en la llista

EL SISTEMA

El dubte: ser fidels al 4-3-3 o canviar al 4-4-2 per necessitats del guió

EL RIVAL

Rubi té la baixa coneguda de Borja Iglesias, però recupera Sergio Canales

Tello: “Sempre és especial tornar al Camp Nou”

Tercera temporada de Cristian Tello a les files del Betis. Ell és un dels futbolistes del conjunt andalús amb passat blaugrana que tornen avui a casa. També Marc Bartra i Wilfrid Kaptoum. Per al de Sabadell, el retorn a l’estadi “sempre és especial”. “Crec que podem repetir la victòria de la temporada anterior. Som conscients que haurem de fer un partit gairebé perfecte i tenim equip per fer-ho. Contra el Valladolid vam tenir mala sort, però es va veure que som un equip molt seriós”, assegura en una entrevista en el web oficial del Barça.

Paraules també sobre Júnior Firpo, que coneix bé: “És un lateral amb moltíssima projecció, un estil molt similar al de Jordi Alba. Pot arribar a ser un jugador important.”

Vuit temporades sense perdre en l’estrena a casa

El Barça va veure com a Bilbao es trencava una ratxa històrica de deu temporades sense perdre en el debut de lliga. El gol d’Aduriz va traslladar mentalment els culers a la derrota del 2008 a Numància, amb Pep a la banqueta. Avui el Barça lluitarà per mantenir almenys una segona ratxa. Fa vuit temporades que l’equip no falla en el primer partit al Camp Nou. Vuit anys, vuit victòries. L’última vegada que el Barça no va sumar els tres punts en l’estrena a l’estadi va ser la temporada 2010/11, quan l’Hèrcules va trencar tots els pronòstics i va vèncer per 0-2. Aquell any, això sí, el Barça va acabar guanyant la lliga. Serà el tercer cop en quatre anys que el Betis inaugura el curs a l’estadi (6-2 el 2016/17 i 2-0 el 2017/18).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)