Perdonar és de savis

El Barça atropella el Betis amb un Antoine Griezmann estel·lar, amb dos gols i una assistència en el seu bateig oficial al Camp Nou

Jordi Alba, Arturo Vidal i un desinhibit Carles Pérez completen la golejada, en una nit màgica també per a Ansu Fati

Barça 5 Betis 2

GOLS:0-1 (15’) Fekir. 1-1 (41’) Griezmann. 2-1 (50’) Griezmann. 3-1 (56’) Carles Pérez. 4-1 (60’) Jordi Alba. 5-1 (77’) Arturo Vidal. 5-2 (79’) Loren.ÀRBITRE:José González González (comitè castellanolleonès).Targetes grogues:Piqué i William Carvalho.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:79.159 espectadors al Camp Nou. BETIS: Dani Martín Emerson Bartra Sidnei Pedraza William Carvalho
Guardado
Joaquín Fekir
Canales
Diego Lainez Tello
Tello Loren
RESTA DE CONVOCATS: Rebollo, Juanmi, Mandi i Javi García.
Júnior Firpo
RESTA DE CONVOCATS: Iñaki Peña, Umtiti, Rakitic, Arthur.

El barcelonisme fa setmanes que viu abraçat a la hipòtesi. Més pendent de les conjectures que de les certeses. Ja se sap que sovint atrau més l’enigma que s’amaga rere un futur incert que la realitat fefaent del present. És així. El culer viu còmode en l’especulació i el rumor. És la llei del mercat. I serà així almenys fins al dia 2 de setembre, quan es tanqui l’actual finestra de fitxatges. Neymar sí o Neymar no? Trident o pòquer d’asos? Poden jugar junts Messi, Suárez, Griezmann i Neymar? I Dembélé? Moltes preguntes. De moment, una resposta. La resposta ferma i contundent de Griezmann a tots aquells que van gosar posar en dubte la idoneïtat del seu fitxatge després del seu no al Barça d’ara fa un any. Primer partit de lliga de Griezmann al Camp Nou i primera exhibició del francès. Perdonat.

Antoine Griezmann mai no havia marcat al Camp Nou. En les tretze visites anteriors defensant la samarreta de la Real i de l’Atlético, havia marxat sempre amb la motxilla buida. Però no és el mateix venir a passar-les magres a l’estadi com a visitant, habitualment amb una proposta reactiva, que jugar de blaugrana portant la iniciativa del joc, tenint la possessió i viure a prop de la pilota, en definitiva. El dia del Gamper va ser un aperitiu. Ahir, va ser la constatació. Griezmann ha vingut per ser un dels líders d’aquest Barça. Treball, talent i gols. Ernesto Valverde li va llançar l’esquer en la roda de premsa prèvia al partit i Antoine va picar l’ham. El tècnic, després del debut fallit a Bilbao, li havia demanat més participació i major incidència en el joc. Que es busqués la vida, vaja. Se la va buscar. Doblet, assistència i golejada.

D’entrada, la nit no pintava per a massa alegries. L’absència de Messi en la convocatòria, coneguda el dia abans, havia desinflat el globus. Fins ahir, el Barça havia jugat només tres partits de lliga sense ni Messi ni Suárez al camp i els precedents eren per arrencar a córrer. Cap victòria i cap gol a favor. Empat contra el Màlaga fa pocs anys (0-0) i dos precedents molt recents del final de la temporada anterior: empat contra l’Osca (0-0) i derrota a Balaídos (2-0). L’argentí i l’uruguaià tenien butaca VIP ahir a la grada, acompanyats dels seus fills. Van ser testimonis tots dos de la gran estrena de Griezmann. Gran bateig. Antoine ja enamora. Havia marcat un únic gol durant la pretemporada. Contra el Betis en va fer dos. Tots dos assistit per Sergi Roberto. El primer amb una rematada acrobàtica després de guanyar l’esquena dels centrals i d’una genial passada del de Reus per dalt, i el segon amb una rosca imparable al pal llarg, impossible per a Dani Martín. Un gol en la primera part i un altre en la segona. Ell sol va remuntar un partit que s’havia posat lleig després del gol inicial de Fekir en la primera arribada clara del Betis a la porteria de Ter Stegen.

Antoine havia promès una celebració especial en el seu primer gol al Camp Nou, però el guió del partit el va privar de complir la promesa. Gol i pilotada al cel després de recollir la pilota del fons de la xarxa. Celebració de ràbia. El Barça havia estat millor que l’Athletic i el Betis, però li havia costat 131 minuts fer el seu primer gol en la lliga 19/20. El confeti va arribar en el 2-1. Celebració meditada i pensada la del segon gol. Un showman.

Va ser la nit de Griezmann i també la nit de la canalla. Si Rafinha va guanyar-se la titularitat després del seu bon partit a Bilbao, Carles Pérez se l’havia guanyada durant la pretemporada. També ell va respondre a la oportunitat que li va concedir Valverde. Carles Pérez és un futbolista diferent. Dinamisme i atreviment. Havia marcat dos gols contra el Vissel Kobe. Ahir, va fer el seu primer gol en la lliga amb el primer equip. Un gol que va recordar Messi per l’execució. Va rebre a prop de la frontal, va aguantar el moviment del defensor, es va buscar l’espai i va connectar una rematada que va semblar una passada a la xarxa. No cal potència quan la pilota va on toca. Clarividència impròpia en un noi de la seva edat i just en un dia tan especial per a ell com ahir.

Jordi Alba va fer el quart i el xilè Arturo Vidal, que feia només tres minuts que era al damunt de la gespa, va fer el cinquè, assistit per Griezmann. Loren es va apuntar a la festa amb un obús a l’escaire que va superar Ter Stegen. Del 3-4 de la temporada passada al 5-2 d’aquesta segona jornada de lliga. Barça-Betis, garantia d’espectacle.

Rubi haurà de seguir tocant tecles. Dos partits, dues derrotes del Betis. El Barça també necessitava una demostració de força després del disgust de San Mamés. Partidàs dels blaugrana i premi gros per al juvenil Ansu Fati. Debut al temple amb només 16 anys. Aviat és dit. Nit que el nano no oblidarà amb facilitat. El Camp Nou pot convertir-se en la seva futura casa. De moment, li tocarà seguir foguejant-se a l’estadi Johan Cruyff. Paciència.

MINUT A MINUT

13’ Primer xut del Barça entre els tres pals. La rematada fluixa de Griezmann l’atrapa sense dificultats Dani Martín.
15’ Gol del Betis (0-1). Primera arribada del conjunt verd-i-blanc i diana. Passada de Busquets a Rafinha, roba la pilota Canales, Loren assisteix a Fekir i l’ex del Lió supera Ter Stegen amb una rematada creuada.
37’ Rafinha a punt de marcar. Triangulació Busquets-Alba-Rafinha i la rematada del brasiler marxa a córner. El genoll de Sidnei, salvador.
41’ Gol del Barça (1-1). Precisa assistència de Sergi Roberto per dalt, Griezmann agafa l’esquena del central i connecta una rematada acrobàtica que supera a Dani Martín.
50’ Segon gol de Griezmann (2-1). Sergi Roberto l’assisteix en curt i rosca inapel·lable del francès al fons de la xarxa.
56’ Gol de Carles Pérez (3-1). El jove del planter rep una pilota a prop de la frontal, es guanya l’espai i connecta una rematada suau i col·locada amb la cama esquerra.
60’ Gol de Jordi Alba (4-1). El de l’Hospitalet rep la passada de Busquets a l’interior de l’àrea i sorprèn Dani Martín amb una ràpida execució amb l’esquerra.
77’’ Gol d’Arturo Vidal (5-1). Assistència de Griezmann i gran rematada del xilè.
78’ Debut d’Ansu Fati, amb només 16 anys.
79’ Gol de Loren (5-2). Canonada del davanter del Betis directa a l’escaire.