Barça

Optimisme al Barça per poder repatriar Neymar

Mercat. Una delegació blaugrana es va reunir ahir a París amb Leonardo i li va fer una nova proposta, de 170 milions d’euros, a pagar en dos terminis. A Qatar tenen ara l’última paraula

La segona visita a París no ha estat la definitiva, però al Barça són més optimistes que mai pel que fa al retorn de Neymar al Camp Nou. Li va tocar matinar, ahir, a una important representació blaugrana, que va viatjar a la capital francesa en un avió privat passades les set del matí. Tenien cita a la seu del París Saint-Germain, a Boulogne-Billancourt, a les dotze del migdia. Per part del Barça, hi van participar el CEO del club, Òscar Grau; el directiu de l’àrea esportiva, Javier Bordas; el secretari tècnic, Éric Abidal, i André Cury, treballador del Barça en el mercat brasiler. A l’altra banda de la taula, es van trobar Leonardo de Araújo, director esportiu del club francès. No va ser present en la reunió Nasser al-Khelaïfi, president del PSG. Sí que hi havia Pini Zahavi, l’intermediari que va fer els primers contactes entre els dos clubs en aquesta operació. A Barcelona, a l’avió, també hi va pujar Álvaro Costa, amic íntim de Neymar i la persona que va ser al costat del brasiler mentre va jugar al club blaugrana.

La nova proposta del Barça s’havia teixit en una trobada que el nucli dur del club, amb el president Josep Maria Bartomeu al capdavant, havia tingut dilluns abans de la inauguració de l’estàtua en honor de Johan Cruyff a l’esplanada del Camp Nou. Grau va traslladar ahir a Leonardo que el Barça està disposat a pagar 170 milions d’euros per Neymar, la quantitat que el jugador té com a clàusula de rescissió l’any 2020 i que el club català estaria disposat a pagar d’aquí a un any si ara no hi hagués acord. Això sí, el Barça insisteix que ara no té diners per assumir aquest pagament i demana al PSG que accepti que els 170 milions d’euros siguin abonats en un parell de terminis. El club blaugrana preveu també la possibilitat d’incloure Ousmane Dembélé en l’operació per rebaixar els 170 milions. El francès vindria a ser el primer termini del pagament.

El Barça va decidir fer aquesta oferta després de saber que dilluns el mateix Neymar havia parlat amb els dirigents del club francès i els havia dit que només volia tornar al Barça; bloquejava així altres ofertes, com la del Real Madrid. El brasiler, que ja s’entrena a les ordres de Thomas Tuchel des de fa dies, però que no juga des que va caure lesionat poc abans de l’inici de la copa Amèrica, només vol tornar al Camp Nou, i reconeix l’errada que va cometre fa dos estius, quan va decidir marxar després que els francesos paguessin els 222 milions d’euros que tenia com a clàusula de rescissió.

Després de la trobada entre les dues parts, que va acabar cap a dos quarts de cinc de la tarda, fonts properes a la negociació van explicar a aquest diari que no s’havia pogut tancar cap acord, però que si l’expedició havia iniciat el viatge sent pessimista, tornava de París més optimista que mai i creient que es podria fer oficial el fitxatge del brasiler abans que es tanqui el mercat, el dilluns 2 de setembre. Es parlava fins i tot d’abans d’aquest cap de setmana. Des del club blaugrana, es mostren ara més optimistes pel pas que ha fet Neymar i també perquè el club francès està més receptiu amb el Barça a mesura que passen els dies, després també que el club blaugrana hagi variat la seva oferta, ara més propera al que els francesos volien ingressar pel jugador.

La pilota és ara a la teulada de París o Qatar. Les dues parts van acordar que el club francès donés una resposta a la proposta blaugrana entre avui i demà. El veredicte vindrà del president del PSG, Nasser al-Khelaïfi, després de consultar amb l’emir de Qatar i propietari del club parisenc, Tamim ben Hamad al-Thani, que és qui té l’última paraula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)