Barça

El protagonista

Ansu Fati

Setmana de somni i espai en la història

El Barça havia jugat una primera part nefasta. Superats per la bona pressió i la intensitat de l’Osasuna, els blaugrana no havien xutat ni una vegada a porteria. Domini estèril però sense cap idea ni col·lectiva ni individual per trencar la defensa navarresa, que va controlar amb solvència els tres atacants barcelonistes, en especial Griezmann. Necessitava el Barça que passessin coses, sacsejar un partit que se’ls havia posat ja molt costa amunt ben aviat. I sense Messi, ni Luis Suárez ni Dembélé, tots tres lesionats a Barcelona.

Però llavors Ernesto Valverde va mirar a la banqueta, I allà hi tenia Ansu Fati, amb cara i ganes de menjar-se el món. Era el revulsiu ideal per intentar una nova remuntada després de tornar a començar un partit amb el marcador en contra. La jove perla del planter és descarat, atrevit, ràpid i també valent perquè va afrontar el repte convençut de sortir-se’n. Només va necessitar sis minuts sobre la gespa per demostrar que la seva entrada va ser tot un encert. Va empatar el partit amb un esplèndid cop de cap, digne del millor davanter centre, després d’una molt bona centrada de Carles Pérez. “Dios, no puede ser”, és la frase que se li va poder llegir als llavis a través de les càmeres de televisió mentre celebrava el gol. Un gol que gairebé no va celebrar perquè de seguida se’n va anar al cercle central animant els seus companys a fer el mateix perquè calia acabar de rematar la feina. D’això se’n diu tenir fam de victòria i actitud, el que havia faltat en el primer temps.

Realment el que ha viscut Ansu Fati aquesta setmana és per no creure-s’ho. Va debutar amb el primer equip en el partit contra el Betis i va ser l’autor del gol de l’empat contra l’Osasuna. I tot això amb només 16 anyets. De fet, aquest gol a El Sadar ja el fa entrar en la història del FC Barcelona perquè s’ha convertit en el jugador més jove a marcar en la lliga amb 16 anys i 304 dies superant Bojan (17 anys i 53 dies), que era qui tenia el rècord, i Messi (17 anys i 331 dies). També se situa com el tercer golejador més jove de la lliga per darrere d’Olinga (16 anys i 98 dies) i Muniain (16 anys i 289 dies).

Després del gol, alguns jugadors de l’Osasuna van voler marcar terreny enviant-lo a terra. Volien atemorir-lo per reduir-li atreviment, i per tant, perill, però Ansu no es va deixar intimidar. Va buscar un segon gol amb un xut tou amb la dreta i seguir desbordant per la seva banda en tot moment. En algunes ocasions ho va aconseguir, en d’altres no. Però el més important de tot és que va persistir en tot moment. I ho va fer en un d’aquells camps incòmodes de jugar per les poques dimensions del terreny de joc, la intensitat del rival i la pressió de la grada. Es veu de seguida que Ansu Fati està fet d’una pasta especial i que és un dels escollits per acabar consolidant-se en el primer equip. És un futbolista que caldrà cuidar perquè no s’espatlli però en el seu entorn més proper, com ell, toquen de peus a terra. Quan es recuperin les figures tornarà al juvenil A, on serà Víctor Valdés l’entrenador que l’haurà d’acabar de modelar perquè arribi al més ben preparat possible per quan li toqui fer el salt definitiu d’aquí uns anys. El Barça té un nou tresor.

23
intervencions
1
passada de mèrit dolenta
2
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
1
falta comesa
0
faltes rebudes
2
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)