Barça

Muntanyes russes a Pamplona

El Barça fa una primera part molt fluixa, remunta el gol de l’Osasuna amb uns bons minuts en l’inici de la segona i l’aparició d’Ansu Fati i Arthur, però torna a perdre el control en els instants finals i els locals empaten de penal

Els blaugrana han perdut cinc punts en tres partits

Tres punts perduts a Bilbao i dos a Pamplona. Cinc punts perduts en tres partits de lliga. Cap victòria com a visitant. Són números impropis d’un Barça que aspira a guanyar el campionat per tercera temporada consecutiva. Números dolents d’un equip que ahir va viure en unes muntanyes russes durant tot el partit, amb una primera part molt dolenta, un inici brillant de la segona i un final de partit per oblidar. Un punt de sis en dos desplaçaments són números molt fluixos per a un equip que està vivint un inici de curs convuls, tan convuls com el final de la temporada passada. Ara perquè a les lesions d’homes importants com Messi, Luis Suárez i Dembélé i a les veus que diuen que s’està pagant haver fet una mala pretemporada amb dues gires i molts quilòmetres, s’hi afegeix la incertesa sobre el futur d’alguns homes de la plantilla. Algun d’ells indiscutible per al tècnic durant dos anys i ara suplent i sense oportunitats esperant si forma part d’una operació que fa setmanes que centra l’actualitat del club, com si encara no hagués començat la competició. Per sort, el mercat es tanca demà.

Costa d’entendre com un equip, amb els mateixos onze jugadors, pot jugar tan bé un partit i fer-ho tan malament sis dies després en un altre. Una explicació pot estar en la intensitat del rival. La setmana passada, poques faltes va fer el Betis de Rubi i els jugadors del Barça van tenir espais i temps per pensar i executar. Ahir, l’Osasuna es va semblar més a l’Athletic de la primera jornada. No van deixar de mossegar els homes de Jagoba Arrasate durant tot el partit. I els jugadors de Valverde van perpetrar una altra primera meitat molt fluixa. Incòmodes per la pressió local, van ser moltes les imprecisions dels blaugrana, que no van ser capaços de rematar ni una vegada a porteria. Molts problemes per treure la pilota i, quan aquesta arribava a camp contrari, possessió sense efectivitat, amb Griezmann desconnectat i poc participatiu i amb els jugadors locals sabent molt bé el que havien de fer. Els d’Arrasate defensaven pel centre, deixant les bandes per a Carles Pérez i Jordi Alba. El primer no tenia cap ajuda i havia de buscar la diagonal sempre envoltat de contraris. El segon buscava més la centrada. Ja li anava bé a l’Osasuna, que es trobava còmode defensant aquest tipus de jugades després d’avançar-se molt aviat en el marcador gràcies a la seva empenta inicial. Com acostumen a fer els navarresos sempre que juguen a El Sadar, van mirar d’asfixiar al Barça amb pressió avançada i pilotes centrades a l’àrea. Una d’aquestes, des la banda dreta, la va aprofitar Roberto Torres per afusellar Ter Stegen davant la passivitat de Semedo. Va ser molt dolenta la primera part del lateral portuguès. Si els tècnics del PSG que tant han insistit que entrés en l’operació Neymar van veure com va jugar ahir, segur que van pensar que encara sort que el Barça es tanqués en banda pel que fa a la seva marxa. Va perdre moltes pilotes en la sortida i li va costar tornar en moltes accions. Es va guanyar l’esbroncada d’algun dels seus companys i també la de Valverde, que no va deixar de parlar amb ell en el minut d’aturada per beure aigua. No va ser Semedo l’únic responsable de la primera part tan dolenta que va fer el Barça, però sí la cara més visible del despropòsit.

Ho va veure així Valverde, que el va deixar al vestidor a mitja part. El tècnic va acabar de passada amb l’aposta d’aquest inici de temporada de Sergi Roberto com a migcampista. Tampoc havia estat bé el reusenc, que rendeix bé a la lliga com a lateral, quan no ha d’enfrontar-se a extrems potents. No era el cas de l’Osasuna i Sergi Roberto va jugar una bona primera part en defensa després que Valverde fes més retocs amb l’entrada d’Ansu Fati, i la reubicació de Rafinha al mig del camp. La jugada li va sortir bé a l’entrenador blaugrana. Només s’havien disputat cinc minuts de la segona part quan va arribar l’empat amb un gol fet i fabricat pel planter, amb centrada de Carles Pérez i rematada de cap d’Ansu Fati. Era l’estrena golejadora amb el primer equip del jove de setze anys només una setmana després del seu debut.

No va ser aquesta l’única decisió que li va sortir bé a Valverde. Poc després del gol, Rafinha va deixar el seu lloc a Arthur i el mig del camp del Barça va passar a estar format per Busquets, De Jong i Arthur, la línia que volen tants culers. Amb ells sobre la gespa, el Barça va tenir el control absolut i el joc blaugrana va millorar moltíssim. Les jugades es van elaborar molt més i les passades eren molt precises. En una d’aquestes accions, amb participació de molts futbolistes, els de Valverde es van posar al davant en el marcador, gràcies a un xut d’Arthur, que va fer el primer gol com a blaugrana en la seva segona temporada en el club.

Els bons minuts del Barça, però, no van tenir continuïtat. L’empenta dels locals va tornar a posar en dificultats els jugadors de Valverde en els últims minuts. I l’empat va arribar a deu minuts del final en una acció polèmica, unes mans de Piqué que l’àrbitre de camp i el del VAR van considerar voluntàries i el central, involuntàries. Gol de Roberto Torres amb què l’Osasuna allarga la imbatibilitat a El Sadar a 27 partits i dos punts més perduts pel Barça. Perquè Carles Pérez no va saber aprofitar en l’últim minut una gran passada d’Arthur quan es va plantar ben sol davant el porter local. Cinc punts perduts ja en tres partits. Són molts punts per a un equip que aspira a guanyar-ho tot, però potser els normals per a un equip que està vivint un inici de curs amb tant d’enrenou en la seva plantilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)