Barça

Pendents fins a l’últim minut

Mercat blaugrana. Després de renunciar a Neymar, les possibles sortides de Rakitic, Umtiti i Rafinha protagonitzen les darreres hores del mercat en el Barça

El barcelonisme viurà avui les darreres hores del mercat d’estiu, que es tanca a les dotze d’aquesta nit, amb la certesa gairebé absoluta que Neymar no tornarà i el dubte de si alguns jugadors importants de la plantilla, com ara Ivan Rakitic, Rafinha Alcántara i Samuel Umtiti, acabaran marxant. Si no hi ha cap sorpresa majúscula, Neymar Júnior continuarà sent futbolista del París Saint Germain, contra la seva voluntat. El Barça ha intentat la seva repatriació fins a l’últim moment, ha fet tots els possibles, però les pretensions del club francès han fet inviable l’operació. El serial de l’estiu ha mort després que, dissabte, la directiva blaugrana rebutgés la possibilitat de satisfer la darrera proposta del PSG: un pagament de 130 milions d’euros més la cessió d’Ousmane Dembélé i els traspassos de Jean Claire Todibo i Ivan Rakitic. I és que, a més del fet que no hi ha temps material per articular una negociació d’aquesta magnitud, amb les dues parts tan allunyades, cap dels tres jugadors del Barça pretesos per l’equip parisenc està disposat a marxar.

Després de ser informat pel directiu Javier Bordas que el Barça abandonava les negociacions, i abans de viatjar als Estats Units, on aquesta setmana jugarà amb la seva selecció, el mateix Neymar va comunicar al París Saint-Germain que renuncia a ser traspassat. El brasiler ha llançat la tovallola, però té molt clar que tornarà a provar el seu retorn al Camp Nou quan s’acabi el curs. En tot cas, ara mateix les converses només es reactivarien a petició del PSG, un fet molt poc probable, ja que els francesos saben que els futbolistes del Barça que voldrien fer entrar en l’operació no volen anar a París.

Un d’ells, Ivan Rakitic, també és pretès pel Juventus. El croat, que no ha estat titular en cap dels tres partits de lliga i solament ha disputat 45 minuts contra el Betis, no preveu la possibilitat de marxar. A Itàlia, però, La Gazzetta dello Sport publicava ahir que el campió de la Serie A insisteix, a través del seu director esportiu, Fabio Paratici, a aconseguir els seus serveis en una operació d’intercanvi de futbolistes amb el Barça, en la qual també hi seria Samuel Umtiti. L’interès de la Juve pel central francès, que encara no ha debutat aquesta temporada, s’ha accentuat després de la greu lesió que s’ha fet el seu capità, Giorgio Chiellini, que el mantindrà cinc mesos lluny dels terrenys de joc. En tot cas, segons el rotatiu, el club torinès ofereix els migcampistes Blaise Matuidi i Rodrigo Betancur, l’extrem Juan Cuadrado, el central Daniele Rugani i el davanter Federico Bernardeschi, però a Barcelona només veurien amb bons ulls l’arribada del migcampista alemany Emre Can.

Pel que fa a Rafinha, que en aquest inici de temporada està aprofitant el protagonisme que li ofereix l’absència per lesió de Messi, Luis Suárez i Dembélé, descartada la possibilitat d’anar al València, com va confirmar Marcelino dissabte, el Celta i el Marsella han aparegut com dos ferms pretendents en aquestes últimes hores. Segons RAC-1, des de Vigo, on el petit dels Alcántara va viure una bona temporada, el curs 2012/13, ha arribat una oferta de 10 milions d’euros. Al mateix temps, Andoni Zubizarreta, el director esportiu de l’Olympique, s’ha interessat vivament per la seva situació. Tocarà estar pendents de tot plegat fins a l’últim segon d’avui.

‘Se queda’, a la portada de ‘L’Équipe’

Ahir, el diari L’Équipe feia lluir en la seva portada un eloqüent Se queda, en referència a la frase que va publicar Gerard Piqué fa dos anys, quan Neymar negociava el seu traspàs del Barça al PSG. A França han assumit que el crac brasiler continuarà jugant com a local al Parc dels Prínceps aquesta temporada.

Unes hores abans, a la República Dominicana, un il·lustre exjugador blaugrana i compatriota de Neymar, Rivaldo, etzibava que el jugador mai no hauria hagut de sortir de Barcelona. “Es va equivocar”, sentenciava en unes manifestacions durant la inauguració de les noves instal·lacions de la Barça Academy a Santo Domingo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)