Barça

Despatx tancat

El Barça tanca el mercat d’estiu amb un últim moviment, la cessió de Rafinha al Celta per una temporada després que el brasiler acceptés renovar el seu contracte fins al 2021

Últim dia sense cap nou intent per mirar de repatriar Neymar, que continuarà al PSG. Rakitic, per qui s’interessava el Juventus, s’acaba quedant al Camp Nou

Els despatxos del Camp Nou tanquen, encara que sigui per uns dies o setmanes. Ahir va acabar el mercat d’estiu, un mercat que, en clau blaugrana, ha tingut un clar protagonista: Neymar. El Barça ha intentat fer realitat el retorn del brasiler durant setmanes amb la complicitat del jugador, que l’únic color que volia lluir era el blaugrana, però ha estat impossible arribar a un acord amb el PSG. Ni els dos viatges que va fer una delegació blaugrana a París ni la trobada entre el president, Josep Maria Bartomeu, i el seu homòleg parisenc, Nasser al-Khelaïfi, van poder convèncer el club francès, que ha valorat el seu jugador en 215 milions d’euros. El Barça va acabar plantejant una operació en la qual entraven Rakitic, Todibo i Dembélé, però la negativa d’aquests jugadors a anar al PSG va provocar que els francesos demanessin tots els diners, un fet inassumible per al Barça. Les tres parts ja van donar dissabte per trencades les negociacions i ahir no hi va haver moviments d’última hora. Neymar es queda al PSG, com a mínim per uns mesos. Caldrà veure si l’operació revifa en el mercat d’hivern o l’estiu que ve, quan el jugador podrà sortir per 170 milions d’euros.

Sense la pressió del cas Neymar, es va treballar ahir a Barcelona en la sortida d’un parell de jugadors. Es va concretar la de Rafinha, amb protagonisme en les tres primeres jornades de lliga per cobrir les importants baixes per lesió a la davantera de Messi, Luis Suárez i Dembélé. El brasiler, que acabava contracte el 30 de juny del 2020, va acceptar ahir renovar per una temporada i després marxar cedit al Celta, equip en el qual ja va jugar com a cedit la temporada 2013/14. Els dos clubs van acordar una cessió sense opció de compra. Segons va comunicar el Barça, el club gallec es fa càrrec de la fitxa del futbolista i el club blaugrana podria ingressar 1,5 milions d’euros en concepte de variables. Rafinha havia estat valorat pel Barça en 15 milions d’euros.

L’altre futbolista amb possibilitats de sortir era Ivan Rakitic. El Barça té overbooking de migcampistes i el club veia bé el traspàs del croat, un jugador amb mercat que Valverde ha utilitzat molt poc en aquest inici de curs, precisament perquè s’esperava una sortida que finalment no es va produir. El croat era un dels jugadors que formaven part de l’operació Neymar, però també va arribar fins al Barça l’interès que hi tenia el Juventus. Els italians, però, no estaven disposats a pagar els 40 milions d’euros en què el club blaugrana havia xifrat el seu migcampista i van oferir a canvi alguns futbolistes, com Emre Can i Rugani. Al Barça, però, no li interessava cap intercanvi, perquè, entre altres coses, el que es pretenia era alleugerir la plantilla i rebaixar la massa salarial del primer equip. Finalment, es va descartar la sortida del croat i, després de l’aturada de seleccions, caldrà veure si recupera protagonisme en l’onze de Valverde.

Una vegada tancat el mercat, el Barça s’ha gastat 243 milions d’euros aquest estiu, comptant-hi els quatre que va haver de pagar a l’Eibar per recuperar Marc Cucurella. En el capítol de vendes, el club blaugrana ha ingressat 127,9 milions d’euros, comptant-hi també els dos que l’Eibar va pagar quan va exercir l’opció de compra que tenia sobre Cucurella, que va acabar cedit al Getafe. A aquests gairebé 128 milions d’euros, s’hi poden afegir els 21 milions ingressats pel traspàs definitiu del valencià Paco Alcácer al Borussia Dortmund.

ALTES
Griezmann (Atl. Madrid) 120 milions
De Jong (Ajax) 75+11 milions
Neto (València) 26+9 milions
Junior Firpo (Betis) 18+12 milions
Wagué (filial)

RAFINHA

Marxa cedit al Celta i el Barça podrà guanyar 1,5 milions d’euros en variables

BALANÇ

El Barça s’ha gastat 243 milions d’euros aquest estiu i n’ha ingressat 128
BAIXES
Malcom (Zenit) 40+5 milions
Cillessen (València) 35 milions
André Gomes (Everton) 25 milions
Denis Suárez (Celta) 12,9+3,1 milions
Coutinho (Bayern) 8,5 milions cessió
Cucurella (Getafe) Cedit
Marc Cardona (Osasuna) 2,5 milions
Sergi Palencia (St. Etienne) 2+1 milions
Miranda (Schalke 04) Cedit
Oriol Busquets (Twente) Cedit
Rafinha (Celta) Cedit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)