Barça

Barça

Els setze anys estan de moda

Els que coneixen el nou fitxatge del Barça destaquen d’ell que és un noi fet al carrer i que viu el futbol tot el dia

Els 16 estan de moda, com a mínim a can Barça. Després que Ansu Fati debutés en el primer equip i es convertís en el golejador més jove del club, amb 16 anys i 304 dies, superant Bojan i Messi, el Barça va sorprendre en l’últim dia de mercat pagant 5 milions d’euros per un noi canari de 16 anys que juga a la UD Las Palmas. Es tracta de Pedro González, Pedri (Tegueste, Tenerife, 25-11-2002). L’acord amb el club canari preveu una sèrie de variables que podrien elevar la xifra fins a 6,5 milions aquesta temporada i fins als 25 milions més endavant i el 15% de la plusvàlua d’una futura venda. El jugador, preseleccionat per jugar el Mundial sub-17, tindrà una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros que pot passar a ser de 400 si debuta en el primer equip. Ha signat un contracte per tres temporades fixes i dues d’opcionals. Aquest curs es quedarà jugant en el primer equip de la UD Las Palmas, amb el qual ha disputat els tres primers partits de lliga a les ordres de Pepe Mel. Els dos següents anys haurà de jugar en un equip, com a mínim, de Segona divisió A. Podria ser en el Barça B si aconsegueix l’ascens o en un altre equip. Les dues temporades opcionals ja serien com a jugador del primer equip del Barça.

L’aposta de la direcció esportiva del club blaugrana és molt seriosa. La raó és que veuen en Pedri, un futbolista que era seguit per mig Europa, un nou Iniesta. El jugador es va formar en el Tegueste i va fitxar pel Juventud Laguna com a cadet. Podria haver fitxat pel Tenerife, però fa un any ho va fer per la UD Las Palmas. Sense passar pel filial, Mel va apostar per ell en pretemporada. I va deixar amb la boca oberta més d’un. “Joaquín m’ha preguntat quants anys tenia perquè no es creia la seva edat”, deia el tècnic després de jugar a l’agost un amistós contra el Betis. Acabava de signar el seu primer contracte com a professional, amb una clàusula de rescissió de 30 milions d’euros. Amb moltes ofertes, ho havia fet amb la condició de ser venut aquest mateix estiu.

Pedri és un descobriment més del departament de captació i formació de la UD Las Palmas, que dirigeix Manuel Rodríguez, Tonono. Ells van apostar per Pedri quan era cadet. “Deien que era molt prim, que no servia. Nosaltres vam apostar pel seu talent, per la seva creativitat, per com veu el futbol”, explica Tonono. Des que es va incorporar a la UD Las Palmas viu a la Casa Amarilla amb el seus amics, amb els quals ha compartit el seu debut en el primer equip i el seu fitxatge pel Barça. I allà continuarà vivint aquest curs. “A banda de les seves qualitats sobre el camp, com veu la jugada i com de ràpid l’executa, Pedri té més virtuts. Toca de peus a terra. Sap que encara ha de millorar molt i vol continuar millorant. És futbolista tot el dia, viu el futbol tot el dia, dorm amb la pilota”, continua Tonono. “Com feien Vieira, Vitolo o Valerón. És un noi de carrer. I això és molt important”, explica el formador, que comparteix moltes estones amb el jove futbolista. També quan baixa al parc a jugar amb els amics o es passa una pilota de tennis durant una bona estona amb un company mentre intenten que no l’agafi el gos de la residència. Perquè pensa tot el dia en futbol.

Les xifres
5
milions
ha pagat el Barça per Pedri, amb una sèrie de variables que podrien elevar la xifra fins als 25
3
partits
ha jugat el jove talent canari amb el primer equip de la UD Las Palmas a les ordres de Pepe Mel
100
milions
és la clàusula de rescissió que tindrà aquest mitjapunta, que pot jugar d’interior
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)