Barça

Rakitic, i ara què?

El migcampista croat només ha disputat 45 minuts en els tres primers partits de lliga i espera que la seva situació canviï una vegada s’ha tancat el mercat d’estiu i s’ha quedat en el Barça

Les paraules de Valverde després del partit de Pamplona fan pensar que les suplències del migcampista eren una decisió de club

El nom de Neymar ha centrat el mercat d’estiu en clau blaugrana, però important ha estat també el d’Ivan Rakitic. No és cap secret que des de la directiva del club blaugrana veien de bon ull un traspàs del croat. Totalment amortitzat, es creia que es podria ingressar per ell una bona suma de diners (uns 40 milions d’euros). De fet, Rakitic ja fa dos estius que està en el mercat, des que Josep Maria Bartomeu va decidir no millorar la fitxa i el contracte del jugador com se li havia promès. La decisió es va prendre per provocar el seu traspàs. El jugador ha negociat aquest estiu amb el PSG i va formar part de l’oferta que el Barça va fer al club francès per poder repatriar Neymar i també ha mantingut contactes amb el Juventus, que va oferir només jugadors al club blaugrana, que volia diners i no més futbolistes. Dilluns es va tancar el mercat i el croat continua de blaugrana. Quan torni la competició, caldrà veure que passa amb ell, després d’haver estat suplent en els primers partits de lliga, una condició que no ha estat gens habitual des que va arribar al Camp Nou l’any 2014.

“Què vols que et digui, no ho sé...”, va ser la resposta d’Ernesto Valverde després del partit de Pamplona a un company que li va preguntar què havia canviat en Rakitic per haver passat de ser el jugador més utilitzat a no ser titular en cap dels tres partits disputats. Possiblement el tècnic es mossegava la llengua. Es podria interpretar que els només 45 minuts jugats en tres partits pel croat obeïen més aviat a una decisió de club, que buscava l’adeu del jugador. Només cal analitzar les dades, en les dues primeres temporades de Valverde a la banqueta blaugrana. Rakitic només havia deixat de participar en tres partits de lliga en el seu primer any i en quatre en el segon. Aquest curs, ha jugat només la segona part a San Mamés quan les coses s’havien posat lletges. Sense minuts ni contra el Betis ni contra l’Osasuna. És cert que el mig del camp blaugrana està superpoblat aquesta temporada. Ha arribat Frenkie de Jong, que apunta a indiscutible, i no ha marxat ningú, perquè Coutinho i Rakitic han actuat més en atac que en el mig del camp. A més, Valverde ha apostat per Sergi Roberto com a migcampista, però la pràcticament nul·la participació de Rakitic mentre el mercat ha estat obert només s’entén com una decisió de club.

La idea de Valverde és que Rakitic recuperi protagonisme en el seu onze a poc a poc després de l’aturada, coincidint amb un calendari que es començarà a complicar, amb partits cada tres dies, amb l’inici de la lliga de campions i amb algun partit de lliga entre setmana. Una de les conseqüències que pot tenir aquest retorn del croat a l’equip és que Sergi Roberto torni a actuar de lateral dret en alguns partits, com ja va fer en la segona part de Pamplona després del mal partit de Semedo.

A Barcelona

Pel que fa al jugador, treballa aquests dies amb la idea de recuperar la titularitat. Segons el seu entorn més proper, el croat va passar unes setmanes dolentes, empipat amb la manera d’actuar del club perquè es va assabentar per la premsa que el seu nom formava part de la proposta que se li havia fet al PSG per poder fitxar Neymar. Una vegada s’ha tancat el mercat, el jugador, que sempre ha estat un gran professional i mai s’ha queixat per res, ha canviat el xip i està decidit a lluitar per recuperar la titularitat i ajudar a l’equip. Per aquest motiu, va demanar al seleccionador croat, Zlatko Dalic, que l’alliberés d’aquesta primera convocatòria de la temporada i s’ha quedat a Barcelona entrenant-se a les ordres de Valverde.

Rakitic espera tenir ja minuts la setmana vinent contra el València, mentre des d’Itàlia ahir explicaven que el Juventus tornarà a intentar contractar el croat quan s’obri el mercat d’hivern.

DOLGUT

El jugador estava empipat perquè formava part de l’operació Neymar i ell no ho sabia

NO ES RENDEIX

No ha anat amb la seva selecció i espera tornar a jugar després de l’aturada

‘OVERBOOKING’

Hi ha més competència en el mig del camp amb l’arribada de Frenkie de Jong

JUVENTUS

El club italià el volia fitxar i podria tornar a la càrrega en el mercat d’hivern
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)