Barça

Neymar, en boca de tothom

El brasiler tornarà aquesta matinada que ve a jugar un partit de futbol, l’amistós que la ‘canarinha’ disputarà contra Colòmbia. No ha jugat des del mes de juny passat, quan va caure lesionat

El president del Barça donarà avui explicacions sobre l’intent de repatriar el davanter en una entrevista que emetrà la televisió del club

Dilluns es va tancar el mercat de fitxatges i Neymar, el nom de l’estiu, finalment es va quedar a París. El brasiler, però, continua en boca de tothom. Neymar està concentrat amb la selecció del Brasil a Miami. Aquesta matinada que ve, contra Colòmbia, tornarà a jugar un partit de futbol. No ho fa des que va caure lesionat abans de començar la copa Amèrica en un amistós contra Qatar a principis del mes de juny. Sobre el seu no fixatge pel Barça, però, continuen opinant diverses veus, com per exemple l’exseleccionador espanyol Vicente del Bosque. “Crec que hauria estat bo per a la lliga que Neymar hagués vingut, però si jo fos d’un club no l’hauria portat. Puc dir que és un gran jugador, però no em cau bé per altres coses. Amb el Barça s’ha portat de manera regular. O malament. O molt malament. Si fas una enquesta entre el barcelonisme, segurament hi ha més d’un cinquanta per cent que no volien que tornés. Per alguna cosa deu ser”, va dir el tècnic.

Un altre que ahir va dir-hi la seva, mostrant-se segur que Neymar no deixarà mai el PSG, és el president de la Lliga, Javier Tebas. “Neymar es jubilarà al PSG. El seu fitxatge va ser una operació fora de mercat i és impossible posar-la de nou en el mercat. És la demostració de l’anomalia del sistema de control financer del futbol europeu. Ja ho vam denunciar. Era impossible que un club europeu pogués assumir un traspàs de 222 milions d’euros i una fitxa de 23 milions d’euros nets per temporada per al jugador. Ja ho vam denunciar. Tenia patrocinadors que no eren reals, inflats”, va dir ahir el dirigent.

Tant des del Barça com des de l’entorn de Neymar, però, discrepen de Tebas i les dues parts creuen que el retorn del brasiler al Camp Nou es podria produir el 2020, en el mercat d’hivern o en el d’estiu. Aquesta vegada ha estat impossible per les altes pretensions econòmiques del club francès, que demanava uns 220 milions pel jugador. Es va saber ahir que els francesos van refusar una oferta de la Juventus de 100 milions més Dybala i ja se sap que tampoc van arribar a un acord amb el Barça, únic equip on volia anar Neymar, que oferia 130 milions més Rakitic i Todibo i la cessió de Dembélé. Les esperances de cara a l’any vinent són que el brasiler tindrà preu, uns 170 milions d’euros que podran ser negociats, i el Barça tindrà més diners, possiblement de la venda de Coutinho.

Explicacions

Del futur de Neymar i de tot el que ha passat en aquesta operació en els últims mesos, en donarà explicacions el mateix president Josep Maria Bartomeu aquesta tarda. El màxim dirigent del Barça se sotmetrà a una entrevista a la televisió del club en què participaran els directors dels tres diaris esportius editats a Catalunya i en què repassarà l’actualitat del club en tres àmbits: esportiu, econòmic i patrimonial.

Bartomeu, president i també vicepresident esportiu des de la dimissió de Jordi Mestre, farà balanç de tot el mercat blaugrana, evitant que ho faci el director esportiu, Éric Abidal, en la pròxima assemblea de compromissaris. El president, a banda de donar explicacions als socis del Barça de tots els moviments fets pel club, espera convèncer també els pesos pesants del vestidor que el club ha fet tot el possible per aconseguir el retorn de Neymar. Perquè la repatriació del brasiler va ser una idea que va sortir de la plantilla i a la qual es va sumar el president amb el pas dels dies. Tots veien en el retorn del brasiler un punt més a favor del Barça per guanyar la lliga de campions aquesta temporada després d’uns quants anys de decepcions a Europa.

LA DIRECTIVA

Espera que els pesos pesants hagin vist que ha fet tot el possible perquè Neymar tornés

LA JUVENTUS

Segons la BBC, el PSG va refusar una oferta dels italians de 100 milions d’euros més Dybala

LES FRASES

Neymar es jubilarà al PSG. El seu fitxatge va ser una operació fora de mercat i és impossible que pugui tornar al mercat
Javier Tebas
Si jo fos d’un club, no l’hauria portat. Amb el Barça s’ha portat de forma regular. O malament. O molt malament
Vicente del Bosque
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)