Barça

Bartomeu descarta que Neymar pugui venir al gener

Barça. El president confirma que Messi té una clàusula per alliberar-se del seu contracte l’estiu que ve sense cap cost

Josep Maria Bartomeu ha passat avui revista a l’actualitat del mercat i de les àrees social/patrimonial i econòmica del Barça. Ha estat en una programa de Barça TV en el qual ha estat entrevistat pels tres directors dels diaris esportius editats a Catalunya.

La clàusula de Messi

“Té un contracte per quatre anys que s’acaba el 2021 i un any abans pot renunciar-hi per anar a qualsevol club o per retirar-se, sense pagar res. Però crec que no ens hem de preocupar perquè és tan culer que jugarà al Barça i confio que més enllà del 2021. Xavi, Iniesta i Puyol també tenien aquesta clàusula, perquè se l’han guanyat. Amb Messi estic molt tranquil”.

Neymar

“Neymar no vindrà a l’hivern”

“Teníem una planificació i hi ha un moment que surt un extra, que sabem que vol sortir del PSG. Hi ha hagut negociació però les exigències del PSG no s’han pogut assumir”

“Intentar el fitxatge és una decisió esportiva. Quan els responsables veuen que Neymar és al mercat, em diu que mirem de fitxar-lo. Hi havia més clubs. Neymar era excompany d’alguns nostres jugadors i els feia il·lusió”.

“Han sortit molts jugadors que anaven cap a París. El Barça no els ha posat mai sobre la taula. Eren peticions del PSG. Però hi va haver un moment que les demandes eren inassumibles.”

“El Barça ha fet tot el possible per portar Neymar”

“Neymar ha dit en un moment de les negociacions que només parlessin amb el Barça. Crec que ha fet el que havia de fer. Hi havia més d’un club en negociació, crec que tres”

“Messi no m’ha dit que portéssim Neymar. Els jugadors no formen part de l’àrea esportiva. Això que els jugadors manen és una llegenda”.

“Hi ha jugadors que acompanyen el seu valor esportiu amb condicions comercials, socials... però la decisió sempre és esportiva”

“Si hagués vingut hauria fet feliç alguns socis i d’altres no. I no havent vingut, també passa el mateix. Però a mi m’hauria agradat que vingués”

“No té res a veure el que pensés Dembélé amb el desenllaç del cas”

“De moment està descartat. Quan al gener o febrer comencem a planificar la temporada vinent, ho podem tornar a parlar, si el volen vendre”

“Intento ser proactiu si m’ho demana l’equip tècnic. De Jong era fonamental, primordial, I vam anar a Amsterdam a parlar amb el jugador i explicar-li què és el Barça”

Els últims anys

“Cada estiu mirem de millorar els equips, no per fer content Messi, sinó el soci, i també Leo. No veig millors plantilles en els últims anys que les nostres. Però ha coincidit que hem fet alguns mals partits puntuals en moments molt concrets. Hem guanyat 8 lligues de les últimes 11. Ho fem tot i més per tenir la millor plantillla”

De Ligt

“Era un objectiu però va decidir no venir al Barça”.

El vestidor i Griezmann

“El vestidor no decideix, decideixen els responsables esportius no pot venir”

Els equips professionals

“A l’estiu vam dir d’intentar portar el millor jugador possible a tots els esports professionals”

L’estructura esportiva

“Sempre pensem a millorar però a vegades pel camí perdem gent bona perquè el Barça esgota. La Masia i el futbol base necessitava una sacsejada. No estàvem conformes que no arribessin jugadors al primer equip. Però sobretot he volgut donar més força a l’àrea de metodologia de Paco Seirul·lo. El necessitem per mantenir un sistema de formació permanent dels entrenadors”

Prioritat

“L’objectiu número 1 de cada any és la lliga, i aquest any ho torna a ser. Però sempre sortim aspirant a guanyar-ho tot.. A l’abril passat teníem tots els equips professionals en disposició de guanyar la copa d’Europa. Al final no se’n va guanyar cap, però cada any tenim aquesta ambició. Quan arribem tan lluny és que tenim molt bons equips”

El planter

“Ens fa molta il·lusió veure jugadors del planter al primer equip i l’objectiu seria que tots ho fossin, però també ens ha de fer il·lusió veure jugadors formats a casa nostra que estan a clubs importants. Parla bé de la nostra formació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)