Barça

Opcions per triar i remenar

Champions League femenina. El Barça ha fet un salt de qualitat aquest estiu amb les incorporacions d’Hermoso, Graham i Falcón i la renovació d’Oshoala en la línia ofensiva

La històrica fita d’arribar a la final de la Champions no va suposar, ni de bon tros, un final de trajecte per al Barça, que aquest estiu ha fet un altre pas endavant per continuar creixent a Europa i recuperar, una vegada per totes el tron a la competició estatal. I és que la finestra de fitxatges ha suposat l’acceptació definitiva que fitxatges que s’havien fet en els últims anys per marcar diferències, com els d’Andressa Alves, Andonova i Toni Duggan, no havien acabat de rutllar, però ha servit també per reforçar l’atac blaugrana amb l’arribada de jugadores contrastades com Jenni Hermoso, Graham Hansen o Andrea Falcón.

“L’any passat vam patir quan es van ajuntar una sèrie de lesions”, confessa Oshoala, una altra de les bones notícies de l’estiu. La nigeriana, convertida en la primera golejadora blaugrana en una final de la Champions, va impressionar en tan sols uns mesos i es va guanyar que el Barça apostés per la seva continuïtat. “El temps que vaig estar cedida em vaig trobar molt còmoda. M’agrada el joc del Barça i sé que si treballem com un equip i corregim els errors podem arribar un altre cop a la final i, per què no?, guanyar-la”, prossegueix la nigeriana, una davantera potent a l’espai i en la rematada, diferent a les seves companyes en la línia d’atac. “Disposar de diferents perfils t’aporta opcions i solucions. Dissabte [contra el Tacón] ja vam veure com en la mateixa posició poden jugar jugadores que són molt diferents. Els fitxatges que hem fet ens donen més recursos en fase ofensiva”, explica Cortés, content amb la composició de la seva plantilla.

I és que amb els fitxatges, el Barça ha aconseguit fer un salt qualitatiu notable: diferents perfils i jugadores que asseguren gols, una mancança que va patir l’equip el curs passat. Oshoala, per exemple, va fer set dianes en els set partits de lliga que va disputar en el tram final d’any, mentre que Hermoso no ha baixat de la vintena de gols en les tres darreres temporades que ha disputat a Espanya, i va arribar al sostre dels 35 l’any 2016/17. “Tenim un equipàs, tant humà com futbolístic: ens donarà moltes alegries. El mister sap que des de la primera a l’última jugadora està disponible per jugar els 90 minuts i fer-ho bé, i això és el que ens farà marcar les diferències”, conclou Andrea Falcón, un altre dels fitxatges en la línia d’atac.

MILLORA

Amb les fitxatges i les renovacions, el Barça ha aconseguit fer un salt de qualitat en la zona d’atac

LA FRASE

Tenir diferents perfils et dona solucions. Els fixatges ens donen recursos en fase ofensiva
Lluís Cortés
entrenador del femení

ASSEGURANÇA

Jenni Hermoso i Oshoala han demostrat ja la seva capacitat golejadora en els últims cursos

A l’espera de la recuperació de Martens

Sort n’ha tingut Lluís Cortés, dels nous fitxatges, que estan ajudant a pal·liar la baixa d’una jugadora determinant com Martens. L’holandesa, que no va poder participar en l’estrena de la lliga, tampoc viatja a Torí i encara no té data de tornada. I és que l’extrem, que va disputar els darrers partits del mundial amb molèsties, no s’ha acabat de recuperar del problema al dit del peu i encara no s’ha pogut entrenar amb normalitat. Sense data de tornada, les sensacions marcaran la seva disponibilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)