Barça

Fan fora Marcelino i confien en Celades

El rival. Les discrepàncies entre el tècnic i Lim acaben amb la destitució del primer abans de visitar Barcelona

Amb un comunicat amb prou feines de quatre ratlles, el València va informar que prescindia dels serveis del seu entrenador, Marcelino García Toral, quan tot just s’han disputat tres jornades de lliga i just abans de visitar el Camp Nou aquest dissabte a la nit. Molt poca sensibilitat a l’hora d’acomiadar l’entrenador que al maig va aconseguir guanyar la copa del Rei en la final contra el Barça a Sevilla. Les discrepàncies entre Marcelino i Peter Lim, però, ja venien de lluny però ningú esperava que tot acabaria esclatant tan ràpid i just abans d’un partit tan important com el de dissabte a Barcelona.

El tècnic i la propietat han mantingut un estira-i-arronsa durant tot l’estiu per la planificació esportiva. Aquest problema també va afectar el director general, Mateu Alemany, que va estar a punt de marxar i que caldrà veure què acaba fent després de la destitució de Marcelino. Una de les discrepàncies, precisament, va ser la negativa de Lim de fitxar Rafinha, amb qui el València ja tenia pràcticament tancat un acord, també amb el FC Barcelona.

Marcelino es va acomiadar emocionat de la plantilla ahir a Paterna, els va dir que eren el millor grup amb què havia treballat i els va demanar que continuessin fent-ho amb el nou cos tècnic. L’entrenador va explicar-los que s’havia assabentat per un periodista de la seva destitució. Parejo, el capità de l’equip, va desitjar-li sort a través de les xarxes socials enviant un missatge crític cap a la propietat del club. “Mister, et desitjo el millor. Estic segur que t’anirà bé allà on vagis i et deixin treballar. Gràcies per fer el club més gran, i a mi, millor futbolista”, va piular. Aquest “et deixin treballar” és clarament una censura a com s’havia comportat el club amb ell. De fet, la majoria de jugadors estaven molt afectats per la decisió de Peter Lim.

El València, però, va reaccionar ràpid i poc després de comunicar el cessament de Marcelino va anunciar el nom del seu substitut. L’escollit és Albert Celades, que ahir ja va ser presentat. L’acompanyarà com a membre del cos tècnic Òscar Álvarez, que deixa el Llagostera. Celades debutarà, precisament, contra el Barça, el club on va jugar i on es va formar com a futbolista. El nou entrenador valencianista va confirmar que abans de fitxar havia viatjat a Singapur i que el primer que li va trucar va ser el president, Murthy. Va admetre que tot havia anat “molt ràpid” i va voler valorar positivament la feina feta per Marcelino.

Celades, que firma fins al juny del 2021, arriba a un equip que tenia molt bona relació amb Marcelino, però l’extècnic de la sub-21 ja té clar quin missatge enviarà als futbolistes. El president del València, Anil Murthy, va explicar que confien en ell perquè és un tècnic que aposta pels joves i el planter, una característica que, segons va dir, Marcelino no tenia.

PAREJO

El capità va voler desitjar-li sort i va dir que triomfarà on vagi si el “deixen treballar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)