Barça

Amb peus de plom amb la reaparició de Leo Messi

El davanter argentí serà baixa dissabte contra el València perquè encara no està al cent per cent físicament i el club no vol arriscar gens ni mica per por d’una possible recaiguda, però sí que podria tornar Luis Suárez

El nou trident que tant il·lusionava els barcelonistes aquesta temporada és car de veure. I encara trigarem a gaudir de les tres primeres espases del Barça –Leo Messi, Luis Suárez i Antoine Griezmann– juntes al terreny de joc. Tot feia pensar que el davanter argentí podria reaparèixer contra el València al Camp Nou, però ara com ara la seva presència està gairebé descartada. Tothom donava per fet que aquesta seria la setmana del seu retorn, però es farà esperar, ja que Messi encara no s’està entrenant amb els companys i continua amb el seu pla personal per recuperar-se.

Messi es va lesionar en el primer entrenament que va disputar, el dia 5 d’agost, i al marge de la gira pels Estats Units s’ha perdut les tres primeres jornades de lliga, en què l’equip blaugrana ha tingut un inici decebedor, el pitjor de les últimes vint temporades. Fa unes setmanes, es va especular amb la possibilitat que hagués recaigut de la seva lesió al soli, però el club ho va negar. Tanmateix, la seva reaparició s’està allargant més del previst, una espera que s’està fent eterna per als seguidors culés.

El cas és que Messi no acaba de trobar-se al cent per cent i encara no té bones sensacions. I per molt que les ganes de tornar de l’argentí siguin màximes, el club té molt clar –i el jugador també– que no s’arriscarà gens ni mica amb el seu retorn. Messi comptava a rebre l’alta mèdica abans de jugar contra el Betis, però en l’últim entrenament va notar unes molèsties i es va aturar de cop. I fins avui. Si no hi ha cap contratemps, es perdrà el partit contra el València, però sí que entraria en la llista de convocats per debutar en la Champions al camp del Borussia Dortmund. De moment, però, es continua anant amb peus de plom al club. Valverde ja ha manifestat en més d’una ocasió que no es vol arriscar amb cap futbolista, però en el cas de Messi encara menys. Genera autèntic pànic al Barça la idea d’una possible recaiguda de Leo i per això tenen molt clar que no tornarà fins que no estigui al cent per cent i el risc sigui zero.

Però no tot són males notícies, ja que qui sí que té molts números per tornar contra el València dissabte al Camp Nou és Luis Suárez. Sols un contratemps en aquests últims entrenaments el podria deixar fora del duel. L’uruguaià ahir ja va fer part de l’entrenament amb el grup i s’espera que en els propers dies rebi l’alta mèdica. Suárez es va lesionar en la primera jornada de lliga, contra l’Athletic Club a San Mamés. Amb aquesta situació, Valverde es veurà obligat a seguir comptant amb els joves del planter Carles Pérez i Ansu Fati en aquests partits. En els primers duels, una de les places atacants va ser ocupada per Rafinha, que va marxar cedit al Celta de Vigo.

En l’entrenament d’ahir, els blaugrana van rebre una visita de l’Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l’Esport (Aepsad) per sotmetre alguns jugadors a un control antidopatge. Els escollits van ser Ter Stegen, Rakitic, Busquets, Luis Suárez, Neto, Alba i Vidal.

RETORN DE MESSI

La idea és que pugui tornar en el partit europeu contra el Borussia Dortmund

El FC Barcelona i una festa de país

El Barça es va fer present ahir en els actes commemoratius de la Diada 2019 participant en la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova. La delegació blaugrana la van encapçalar els vicepresidents Jordi Cardoner i Jordi Moix, i els directius Josep Ramon Vidal-Abarca, Maria Teixidor, Emili Rousaud, Xavier Vilajoana i Teresa Basilio. En la comitiva, també hi van ser Jaume Masferrer, director de presidència; David Bellver, delegat de relacions amb la UEFA, i Vicenç Notari, tresorer de la Confederació Mundial de Penyes. Hi va haver una important presència de totes les disciplines esportives professionals: Piqué, Vicky Losada, Ferran Sarsanedas, Juan Carlos Navarro i David Font, Casper Mortensen, Txus Lahoz i Dídac Plana, Toni Miró, Edu Castro i Aitor Egurrola. La comitiva es va completar amb una àmplia representació de la Masia i el futbol formatiu, així com membres de l’Agrupació, entre els quals hi havia el seu president, Ramon Alfonseda. Jordi Cardoner va atendre la premsa i va subratllar que el FC Barcelona s’ha mantingut fidel a la Diada al llarg de la història. “Sempre hem estat presents en aquest acte de país, que commemora unes situacions històriques i polítiques importants, i que forma part de la nostra voluntat cultural”, va manifestar el vicepresident. També va dir que espera que Messi algun dia encapçali la comitiva en l’ofrena com a capità. “No sé per què no ve Messi. Venen Piqué i d’altres. Possiblement vindrà un altre any.” El vicepresident hi va afegir que no pateix gens ni mica per la seva continuïtat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)