Barça

Eliminatòria encarrilada

Champions League femenina. Després de ser finalista en l’edició anterior, el Barça inicia amb bon peu la competició amb un triomf contra el Juventus gràcies als gols d’Alexia i Torrejon

juventus 0 barça 2

JUVENTUS:Giuliani; Hyyrynen (Sikora, 88’), Sara Gama, Sembrant, Boattin; Cernoia, Galli, Carusso, Rosucci (Pedersen, 66’); Girelli i Staskova (Aluko, 52’).BARÇA:Paños; Torrejón, Van der Gragt, Mapi León, Falcón (Leila, 84’); Hamraoui, Patri (Oshoala, 68’), Alexia; Graham, Mariona i Jenni Hermoso (Candela, 88’).GOLS:0-1 (39’) Alexia. 0-2 (72’) Torrejón.ÀRBITRE:Kateryna Monzul.T.G.:cap.T.V.:directa a Mapi León (86’).PÚBLIC:5.662 espectadors.

Finalista el curs passat, el Barça va començar amb molt bon peu la nova temporada en la Champions League: les de Lluís Cortés van ser netament superiors al Juventus i, a sobre, es van endur un resultat que deixa l’eliminatòria molt ben encarrilada, una notícia excel·lent tenint en compte, sobretot, l’inici de temporada tan exigent que el Barça té a davant aquest mes de setembre.

Moure la pilota i tenir paciència. El pla de partit blaugrana semblava clar des de l’inici i el plantejament italià no va deixar cap més opció. Amb dues línies de quatre plantades a prop de l’àrea, la vecchia signora va esperar el Barça, que, tot i provar-ho tot just en el minut 6 amb un xut llunyà de Graham, no va acabar de mostrar-se precís en els últims metres. De fet, la millor oportunitat blaugrana abans del gol va arribar gràcies a una errada en la sortida de pilota local: Patri va caçar una mala cessió enrere, però va rematar un pèl massa creuat (18’).

El Juventus, per la seva banda, intentava fer mal amb passades a l’esquena de la defensa blaugrana aprofitant la velocitat de Staskova, però Paños només va haver d’intervenir en un xut de Cernoia des de la frontal (23’). Cinc minuts després de l’avís, el Barça va trobar la rèplica en una de les primeres intervencions de Jenni Hermoso. Aïllada i desapareguda durant bona part del primer temps, la madrilenya va combinar amb Alexia però el seu xut va topar amb el cos de Giuliana, una ocasió que, això sí, seria el preludi del 0-1: Sara Gama va desviar involuntàriament al pal una centrada de Graham i, abans que la central italiana pogués rebutjar la pilota, Alexia va ser més viva que ningú i, com ja va fer contra el Tacón, va inaugurar el marcador (39’).

La valentia té premi

El 0-1 va ser una excel·lent notícia perquè, tot i el gol en contra, el Juventus no va canviar el plantejament i el guió del partit no va variar gens ni mica en la represa. El problema per al Barça va ser que, a pesar que Falcón continuava sent un punyal per la banda esquerra i que Graham, Mariona i Alexia rebien amb comoditat entre línies, les ocasions van desaparèixer. Fruit d’això, Lluís Cortés va voler sacsejar el matx amb un canvi d’allò més ofensiu, Oshoala per Patri, i la valentia li va sortir bé, al tècnic blaugrana, ja que poc després Alexia va marejar la seva marcadora i Torrejón va enviar la seva centrada, de cap, al fons de la xarxa. 0-2 i feina feta perquè el marcador ja no es va moure tot i un final d’enfrontament boig en què Mapi León va ser expulsada per fer caure Aluko quan es plantava sola davant de Paños i en què el 0-3 d’Oshoala va ser anul·lat per fora de joc.

ELS VESTIDORS

Hem fet un bon partit, però ens ha faltat estar una mica més encertades en l’última passada
Lluís Cortés
entrenador del barça
El pla de partit ha sortit perfecte. El resultat podria fins i tot haver estat una mica més ampli
Alexia Putellas
migcampista del barça
Sabíem que ens esperarien al darrere i ha costat una mica, però són partits que cal treballar
Marta Torrejón
defensa del barça
Crec que en la tornada plantejaran un duel diferent, per tant l’eliminatòria no està tancada
Andrea Falcón
extrem del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)