Barça

Valverde té on triar i remenar

‘Overbooking’. L’entrenador blaugrana té a la seva disposició set migcampistes per a tres places

Si Ernesto Valverde continua tenint baixes importants a la davantera per jugar demà contra el València (Messi i Dembélé continuen lesionats, Suárez arriba just i Rafinha va marxar cedit al Celta), tot el contrari li passa al tècnic blaugrana en la línia del mig del camp. Fins a set futbolistes lluiten per tres places després que algun d’ells no sortís del club abans que es tanqués el mercat. Caldrà veure per qui aposta Valverde en els pròxims partits després fins i tot que alguns dels jugadors que van ser suplents en els tres primers partits de lliga no hagin anat amb les seves seleccions i estiguin més descansats. És el cas de Rakitic i Arturo Vidal. Sergi Roberto, titular en els tres partits disputats fins ara, tampoc va anar amb la selecció espanyola.

Fins ara, tres migcampistes tenen molta més presència que els altres quatre: Sergio Busquets, Frenkie de Jong i Sergi Roberto. L’holandès, un dels reforços estel·lars de la temporada, ha estat titular en el tres partits de lliga, jugant a San Mamés com a mig centre i en els altres dos partits com a interior. Acumula 262 minuts. A Bilbao, col·locant De Jong com a mig centre, Valverde va deixar de manera sorprenent Busquets a la banqueta. L’absència del de Badia la va notar l’equip i el tècnic va fer sortir de titular el català contra el Betis i a Pamplona. El seu partit contra els andalusos va ser per emmarcar.

Tot fa pensar que Busquets i De Jong són els blaugrana que haurien de continuar tenint més presència en l’onze titular, però què passarà amb la tercera plaça del mig del camp. Sergi Roberto, a qui Valverde va anunciar com a migcampista aquesta temporada, ha començat els tres partits com a interior, però va acabar jugant la segona part a Pamplona de lateral dret, tornant a la posició en què ha destacat els últims cursos. Caldrà veure quin lloc al camp ocupa en els següents partits.

Els altres quatre

Quatre migcampistes més té Valverde a les seves ordres després que Rakitic acabés quedant-se al club. Dels quatre, només Carles Aleñá ha tingut una titularitat. Va ser en el primer partit de lliga a San Mamés, però el del planter va ser substituït en el descans i sembla haver pagat els plats trencats d’aquella derrota, ja que no va entrar en la llista de convocats ni contra el Betis ni contra l’Osasuna. També ha jugat només 45 minuts Ivan Rakitic. El croat va entrar per Aleñá a Bilbao i va equilibrar l’equip, però ja no ha tingut més presència, condicionat Valverde per la possible marxa del jugador. Caldrà veure ara si Rakitic torna a tenir el protagonisme de passades temporades, ja que va ser un dels jugadors més utilitzats per l’entrenador, sobretot tenint en compte que el croat, per guanyar-se la confiança de Valverde, va renunciar a anar amb la seva selecció.

Tampoc hi va anar Arturo Vidal, que va ser un dels últims a incorporar-se als entrenaments després de les vacances i que ha tingut molt poca presència en l’equip. El xilè només ha disputat 24 minuts repartits en dos partits; va marcar un gol contra el Betis.

Un altre que va arribar dels últims després de disputar la copa Amèrica va ser Arthur. La seva presència es limita a 37 minuts a Pamplona, on va aconseguir el seu primer gol oficial com a blaugrana i va fer que l’equip oferís bones sensacions l’estona que van coincidir sobre el camp, ell, Busquets i De Jong. És aquest el mig del camp que volen veure molts aficionats del Barça en molts partits. Valverde haurà de decidir per quins tres migcampistes aposta en els pròxims entre els tres que té.

ELS PREFERITS

Busquets, De Jong i Sergi Roberto són els que han tingut més presència

RAKITIC

Cal veure si canvia la seva situació després d’haver-se quedat en el Barça

ARTHUR

Després dels seus bons minuts a Pamplona, el brasiler pot guanyar pes

SERGI ROBERTO

Va acabar contra l’Osasuna en el lateral dret i no se sap quina posició ocuparà ara
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)