Barça

Primeres urgències

El Barça no es pot permetre una altra ensopegada en la lliga després del fluix inici i no podrà comptar encara amb l’argentí

L’uruguaià, per contra, sí que s’ha recuperat de la seva lesió i ajudarà Griezmann

Els ànims tampoc són els millors, després del sorprenent acomiadament de Marcelino, substituït per Celades

Els partits després de les aturades per seleccions mai han estat fàcils per al FC Barcelona. Més de la meitat dels jugadors marxen i tornen de manera escalonada, fet que dificulta encara més fer una bona preparació, perquè Valverde amb prou feines pot treballar amb tot el grup més d’un dia. El Barça, a més a més, té un dèficit de preparació després d’una pretemporada amb dues gires, pel Japó i pels Estats Units. I això s’ha notat en el fluix inici de temporada que ha fet l’equip en la lliga, amb una derrota, a San Mamés; una victòria, contra el Betis, i un empat, a Pamplona contra l’Osasuna. Amb aquests quatre punts sobre nou, els blaugrana han igualat el pitjor inici dels últims vint anys.

La victòria avui, per tant, és obligada. Perquè si bé el Real Madrid també està flaquejant i continua amb dubtes en aquest inici, l’Atlético ha fet un ple i ja s’ha distanciat a cinc punts dels blaugrana. Per no haver d’anar a remolc tota la temporada, el Barça no pot permetre que els matalassers augmentin més la distància. No ho tindran fàcil, els blaugrana, per sobreposar-se a tots els factors en contra que se li han obert de cara al partit contra el València: està necessitat de punts, és un rival dur i de qualitat, l’estrena de la Champions és a la cantonada i, el més important de tots, la baixa de Leo Messi.

L’argentí encara no ha fet net de la lesió al soli i encara no té data de retorn. Qui sí que ja està recuperat és Luis Suárez, amb una lesió a la mateixa zona, però que en el seu cas no es va fer més gran i ja està a disposició de Valverde. Una magnífica noticia per descarregar de pressió Griezmann, que havia assumit tot el pes ofensiu en els primers partits, tenint en compte que Carles Pérez i Rafinha no tenien els galons per fer-ho malgrat que van respondre perfectament. El duel també té un cert aire de revenja per al Barça perquè el València els va privar de fer el doblet la temporada passada en guanyar-los en la final de la copa del Rei a Sevilla, cosa que va fer més gran la ferida oberta a Liverpool.

Tenint en compte que hi ha hagut una aturada i que dimarts el partit contra el Borussia Dortmund serà d’una forta exigència, el tècnic podria fer alguns canvis en l’equip. Té diverses possibilitats en totes les línies. A la defensa no s’esperen gaires canvis. L’eix estarà format per Piqué i Lenglet. Umtiti ha quedat fora de la llista perquè les proves han confirmat que té una fissura al segon metatarsià i estarà de baixa entre cinc o sis setmanes. Valverde ha convocat Semedo i Wagué, així que és molt possible que el portuguès surti com a titular malgrat l’ensurt que va tenir amb la seva selecció. També entra Todibo, encara que avui haurà de descartar dos futbolistes.

Al mig del camp, les possibilitats també són diverses. Busquets i De Jong semblen titulars clars i la tercera plaça podria ser per a Rakitic, que sortiria per primer cop en l’onze inicial aquesta temporada. El migcampista croat s’havia quedat a la banqueta a l’espera de resoldre el seu futur, però ara que ja està confirmat que continua, com a mínim fins al mercat d’hivern, el tècnic té via lliure per tornar a confiar en un dels seus jugadors intocables en les dues últimes temporades. En teoria partiria amb avantatge respecte d’Arthur, que malgrat haver disputat uns molt bons minuts a Pamplona, amb gol inclòs, es va reincorporar al grup dijous, després de fer un llarg viatge als Estats Units per jugar amb el Brasil. I també de Sergi Roberto, que acumula més minuts, Aleñá i Arturo Vidal. Al davant, Griezmann estarà acompanyat per Luis Suárez, que torna un mes després, i a la dreta Carles Pérez, amb Ansu Fati de revulsiu.

El València arriba al Camp Nou en una situació complicada i sorprenent. Amb un canvi d’entrenador que només s’explica per les particularitats del propietari del club, Peter Lim. La plantilla estava amb Marcelino, el tècnic que els va classificar per a la Champions i amb qui van aconseguir la copa del Rei. A Marcelino l’ha substituït Albert Celades, que torna al Camp Nou, on va jugar quatre temporades en el primer equip. També serà el retorn de Cillessen. El València que sortirà avui contra el Barça serà el de sempre. Ràpids al davant, ben organitzats i molt perillosos en les jugades d’estratègia.

ROTACIONS

Pensant en la Champions, Valverde podria fer alguns canvis en l’onze inicial

UMTITI

Té una fissura al segon metatarsià i estarà de baixa entre cinc o sis setmanes

RETORNS

Cillessen es retrobarà amb els excompanys i Celades, amb el Camp Nou
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)