Barça

De Jong, un partit perfecte

Excel·lent. L’holandès va aconseguir contra el València el seu primer gol amb la samarreta del Barça, en un partit sense errada en la passada

Quart partit de lliga i quarta titularitat de Frenkie de Jong. L’holandès va actuar contra el València i va signar un partit pràcticament perfecte, estrenant-se com a golejador amb la samarreta del Barça, aprofitant una gran assistència d’Ansu Fati i definint de manera excepcional davant el seu compatriota i company de seleció, Jasper Cillessen, deixant clar que una de les seves moltes virtuts és l’arribada a l’àrea rival des de la segona línia.

A banda del gol, les seves estadístiques són per emmarcar. No va fallar cap de les 54 passades que va intentar, va recuperar tres pilotes, va donar una assistència, la del primer gol d’Ansu Fati, i va crear fins a tres oportunitats de gol més. Passades verticals, passades horitzontals, possessió i control de la pilota i també trencar línies amb les seves conduccions, com en una jugada a la segona part que no va acabar amb gol de Griezmann perquè ho va impedir Cillessen amb una bona sortida. Tot això va fer contra el València De Jong, un futbolista que entén el joc del Barça a la perfecció. “Crec que he fet el meu millor partit des que vaig arribar. Estic content per haver marcat el meu primer gol, ja que no en faig gaires. Vaig a més, però encara he de millorar. Els meus companys m’han ajudat molt. M’he d’adaptar a una nova situació i a un nou equip”, va dir l’holandès després d’un partit en el qual es va sentir molt còmode en el mig del camp al costat de Sergio Busquets i Arthur, amb qui va bescanviar elogis en les xarxes socials hores després que hagués acabat el partit, un mig del camp que assegura tenir possessió i el control del joc.

Una de les claus del gran partit fet per De Jong va ser poder jugar com a interior dret i més centrat. Ho va reconèixer el mateix Valverde, que espera que l’holandès sigui encara més decisiu. “Quan De Jong juga d’interior troba més espais i és més decisiu. Espero que encara ho pugui ser més i aprofiti la seva arribada i el seu bon xut des de lluny”, deia el tècnic després de la segona golejada del Barça com a local en aquesta lliga.

Valverde va substituir De Jong en el minut 70, li va donar descans els últims minuts pensant en el partit de Dortmund de demà, on l’holandès jugarà el seu primer partit europeu amb la samarreta del Barça i on vol donar continuïtat al bon curs que va fer amb l’Ajax a la Champions i que li va valer per ser escollit millor migcampista de la competició.

NI UNA ERRADA

De Jong va intentar contra el València 54 passades i no en va fallar ni una

AMBICIÓS

“He fet el meu millor partit des que vaig arribar, però encara he de millorar més”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)