Barça

El rival

Paco Alcácer

El perill era blaugrana

L’exjugador del Barça, ara ídol a Dortmund, ha marcat deu gols en els vuit partits oficials que ha jugat aquest curs

Diuen que quan un porta el gol a la sang és capaç de fer gols allà on jugui. Paco Alcácer (Torrent, 30-08-1993) ha fet gols tota la vida. En va fer al València i en fa ara a Dortmund amb el Borussia, però no va ser capaç de triomfar al Barça, on va haver de viure dos anys a l’ombra de Luis Suárez. Davanter pur que destaca pels seus desmarcatges al primer pal i la capacitat per rematar de primera i fer gols inversemblants, va fer dues grans temporades al València, entre el 2014 i el 2016, que li van servir per fitxar pel Barça. Als 24 gols en la lliga en dos anys i cinc en la copa, calia sumar-hi els cinc que va fer amb la selecció espanyola i que el van convertir en el màxim golejador del combinat de Vicente del Bosque en la fase de classificació per a l’Eurocopa de França. Tot i els gols, no va ser convocat per a la cita francesa, i va tenir una alegria al final d’estiu quan va fitxar pel Barça per 30 milions més dos en variables. Arribava sabent que seria suplent de Luis Suárez i el trident, però disposat a lluitar per una oportunitat i aprofitar tots els minuts que li donés Luis Enrique. Va participar en 27 partits, en què va fer vuit gols, un dels quals en la final de copa contra l’Alavés, que li va donar l’honor de ser l’últim golejador en un partit oficial a l’estadi Vicente Calderón aprofitant la seva titularitat per una sanció de Luis Suárez.

Alcácer no estava del tot satisfet amb els minuts que havia jugat en la seva primera temporada de blaugrana, però es va donar una segona oportunitat, ara amb Ernesto Valverde com a entrenador. Els seus números van ser semblants. Va continuar vivint a l’ombra de Suárez i va jugar 23 partits, en què va fer set gols. La seva situació era difícil que canviés competint amb Messi, Suárez, Dembélé i Coutinho, així que va acceptar una cessió al Borussia de Dortmund. “No em penedeixo de la meva etapa al Barça. De totes les situacions en pots aprendre, de les bones i de les dolentes. Allà era molt complicat jugar si tens futbolistes com Messi, Suárez i Neymar al costat”, ha dit Alcácer.

Els alemanys es van fer càrrec de la seva fitxa i van pagar dos milions d’euros per la cessió. Van aconseguir també una opció de compra per 21 milions fixos més cinc en variables que no van trigar a executar. Perquè Alcácer, a Dortmund, ha tornat a fer gols amb extrema facilitat. El curs passat en va fer 18 en la Bundesliga, i va ser el segon millor golejador del campionat alemany, només superat per Lewandowsky (22), i aquesta temporada compta els seus partits per gols. N’ha fet cinc en quatre partits de lliga, un en un partit de copa i un en la final de la supercopa alemanya que els de Lucien Favre van guanyar al Bayern. Tants gols l’han fet tornar a la selecció espanyola i en aquesta última aturada ha marcat tres gols en dos partits. “Estic còmode al camp, amb els meus companys. I tinc confiança; això té a veure amb els minuts. Tenir presència és important per a qualsevol. Hi ha futbolistes que sense confiança no són res i que amb confiança són molt bons”, diu el valencià.

Avui espera continuar en ratxa contra el seu exequip, del qual té records bons i altres de no tan bons. “Serà un partit especial perquè podré veure companys i amics. Molta gent s’ha portat molt bé amb mi a Barcelona i altra gent molt malament. Part de l’afició no ha parlat bé de mi. Moltes persones no van confiar en mi”, ha explicat un Alcácer que assenyala els tècnics que va tenir al Camp Nou. “A mi em fitxen per entrenar-me i estar al cent per cent per a l’entrenador. Si no et convoca és cosa seva”, ha dit el davanter de Torrent, que no sap si celebrarà un gol contra el Barça, sobretot al Camp Nou.

Les dades
18
gols
va marcar Alcácer en la Bundesliga la temporada passada, en què va ser el segon millor golejador, al darrere de Lewandowsky
15
gols
va fer en dos anys de blaugrana. Va participar en 50 partits oficials
21
milions
va pagar el Dortmund al Barça pel davanter. Havia pagat dos milions abans per la cessió i el club blaugrana pot ingressar cinc milions més segons els variables
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)