Barça

Ter Stegen salva el Barça d’una derrota segura en l’estrena a Dortmund

Champions.Els blaugrana marxen amb un punt gràcies a les aturades del porter alemany, que també ha aturat un penal, comès absurdament per Semedo

Estrena força decebedora del Barça en la champions. Valverde havia dit en la prèvia que en la champions cal competir tots els dies i totes les hores i avui a Dortmund no ho ha fet durant alguns minuts. Físicament molt inferiors al conjunt alemany, han fet un partit de més a menys. Un suficient en el primer temps però un suspens clar en el segon. De fet, l’equip ha aconseguit salvar un punt gràcies a un immens Ter Stegen, que ha salvat l’equip amb les seves aturades, fins i tot un penal.

Valverde només ha fet un canvi respecte el partit contra el València. Luis Suárez ha sortit com a titular en el lloc de Carles Pérez mentre que Ansu Fati s’ha mantingut en l’onze i s’ha convertit en el jugador més jove en la història del FC Barcelona en debutar en la champions. Al mig del camp s’han mantingut Busquets, De Jong i Arthur i a la defensa Semedo, Piqué, Lenglet i Jordi Alba.

El primer temps ha estat força igualat, amb el Barça tenint el domini però sense poder profunditzar. No ha rematat entre els tres pals en els primers quaranta cinc minuts sense un xut de Griezmann que la defensa ha enviat a córner l’ocasió més perillosa. Els alemanys han combinat moments de buscar el control però han atacat com punyals en pèrdues blaugrana o recuperacions. Han pogut marcar en una gran ocasió de Reus que s’ha trobat amb un esplèndid Ter Stegen, que ha reduït molt bé l’angle per acabar traient el mà a mà amb la cama. Els de Valverde han estat més incisius quan Ansu Fati s’ha situat a l’esquerre i Griezmann a la dreta. Jordi Alba s’ha retirat lesionat i ha deixat el seu lloc a Sergi Roberto, fet que ha obligat Semedo a jugar de lateral esquerre.

Necessitava revolucionar el partit el Barça i Valverde ha fet escalfar Messi a l’inici del segon temps. Però ha estat el Borussia qui ha sortit molt millor i s’ha pogut avançar gràcies a un penal absurd comés per Semedo sobre Sancho. Ter Stegen, però, ha tornat a salvar l’equip i l’ha aturat. Els blaugrana estaven fora del partit i el mig del camp no feia rutllar l’equip. Valverde se n’ha adonat i ha fet dos canvis consecutius. Messi ha entrat per Ansu Fati i Rakitic per Busquets.

No ha millorat gens ni mica el Barça, més aviat al contrari. Fossos físicament, els alemanys els han passat per sobre i només la figura de Ter Stegen ha impedit la derrota. Li ha tret una doble ocasió a Reus, que també ha enviat un xut massa alt i Brandt ha estavellat la pilota al travesser en un xut magnífic. En els últims minuts, el Borussia també ha notat el desgast i ha afluixat i el Barça també ha semblat conformar-se amb l’empat. Tampoc ha merescut més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)