Barça

Tenen un problema

El Barça concedeix moltes oportunitats al rival en cada partit des que va començar la temporada. El Borussia Dortmund va rematar tretze vegades a la porteria d’un Ter Stegen que va estar excepcional

“Intentem encaixar menys gols. No ens ha sortit bé fins ara. Hem de millorar en alguns aspectes. Han estat errades que es poden corregir bastant fàcilment. Ja ho hem parlat i la nostra comunicació és bona.” Són paraules de Marc-André Ter Stegen en la prèvia del partit contra el Borussia Dortmund. El porter alemany admetia problemes defensius en l’equip, problemes que havien portat el Barça a encaixar set gols en els quatre primers partits de lliga, gols que han costat punts als de Valverde, com el d’Aduriz a San Mamés o el penal transformat per Roberto Torres a Pamplona. Gols que en els dos partits havien arribat en els últims minuts. Parlava Ter Stegen d’errades que es podien corregir fàcilment. No es van corregir a Dortmund, on miraculosament el Barça va mantenir la porteria a zero per primera vegada aquest curs, però no perquè es defensés millor. Ho va assolir exclusivament gràcies a l’encert individual del propi Ter Stegen, que amb les seves aturades va donar un punt valuós a l’equip i va demostrar que és el millor porter alemany del moment, ara que es discuteix sobre qui ha de ser el titular en la selecció alemanya que dirigeix Joachim Löw.

“Hi ha hagut un moment en el segon temps en què el partit s’ha descontrolat, han tingut quatre o cinc oportunitats seguides, hem fet el penal. Som un equip que ben ajustat després de la pèrdua, ho fem molt bé. Però no hem estat bé perquè érem massa al darrere. És qüestió de continuar insistint”, admetia Ernesto Valverde després del partit en una roda de premsa en què va destacar l’actuació del seu porter, reconeixent que el resultat positiu aconseguit pel seu equip havia estat gràcies a Ter Stegen.

Van ser tretze les vegades que el Borussia Dortmund va rematar sobre la porteria del Barça, una bestiesa per a un equip que aspira a guanyar la lliga de campions i un miracle que no encertessin els de Lucien Favre en cap. Ter Stegen els va negar el gol les cinc vegades que la pilota va anar entre els tres pals, amargant el partit a un davanter que coneix prou bé, el seu company de selecció Marco Reus, amb qui va compartir vestidor en el Borussia M’Gladbach. El porter blaugrana va començar la seva excel·lent actuació en una sortida en la primera part en la qual va tapar la rematada de Reus, que arribava sol després de rebre una bona passada en profunditat. Ja en la segona part, quan el partit s’havia trencat i el Barça havia perdut el control de la situació, es va convertir en un gegant, en un mur més gran per a l’equip alemany que el que tenia darrere seu, allà on els aficionats del Dortmund animen als seus durant tot el partit sense descans. Primer va ser aturant l’innocent penal que havia fet el portuguès Semedo. Ter Stegen es va llançar a la seva esquerra, va aturar la pilota a Reus i encara va tenir temps d’aixecar-se ràpid per blocar-la abans que arribés l’executor de la pena màxima. Quan faltaven dotze minuts per al final i quan el Dortmund més atacava i el Barça més patia, va tornar a aparèixer per fer una doble aturada a Reus, que va rematar totes dues vegades des de l’àrea petita després d’una nova arribada per l’esquerra dels alemanys. Un minut abans, Ter Stegen havia tingut com aliat el travesser, on va anar a impactar un xut potent de Brandt.

Una constant

El Barça va sumar un punt en l’estrena en la Champions gràcies a l’excel·lent actuació del seu porter, però com reconeixien Ter Stegen mateix i també Valverde, l’equip ha de millorar en la fase defensiva si vol aspirar a guanyar títols aquesta temporada. Perquè els rivals li estan creant moltes oportunitats des que va començar el curs. Van ser nou les rematades que va intentar l’Athletic en la primera jornada de lliga, i en què va marcar un gol. El Betis, en la segona jornada, va fer dos gols en tres rematades a porteria. El Barça va patir a Pamplona en la tercera jornada, quan va encaixar dos gols contra un equip que acaba de pujar a primera divisió i que va ser capaç de rematar deu vegades a porteria. El cap de setmana passat, en la golejada contra el València, el Barça també va encaixar dos gols en sis rematades. Si s’hi sumen les tretze rematades fetes pel Borussia Dortmund dimarts, són 41 les vegades que els rivals han aconseguit rematar a la porteria blaugrana en cinc partits disputats. Són moltes, i l’equip ha de millorar molt en aquest apartat si els de Valverde volen sortir vencedors aquesta temporada en alguna competició, perquè Ter Stegen, possiblement el millor porter del món, no podrà aparèixer cada dia per salvar l’equip.

VISITANT

El Barça és fràgil lluny de casa, on encara no ha guanyat. L’Osasuna va rematar deu cops a la porteria

LA DADA

“Som un equip que ben ajustat després de la pèrdua ho fem bé, però érem massa al darrere”

VALVERDE

Ter Stegen ha encaixat set gols en quatre partits disputats en el campionat de lliga

GOLS ENCAIXATS

41
rematades
a porteria han fet al Barça en els cinc partits oficials que ha disputat. Han fet set gols a Ter Stegen.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)