Barça

Un calvari lluny de casa

Xifres preocupants. El FC Barcelona ha estat incapaç de guanyar cap partit lluny del Camp Nou aquesta temporada i ja s’ha convertit en l’equip més golejat juntament amb el Betis

El Barça d’aquesta temporada té un problema, i greu, en els partits fora de casa. I no es pot guanyar res de res sent forts només al Camp Nou, perquè és en camps com el del Granada o el de l’Osasuna on es guanyen les lligues. O es perden. I els de Valverde ja s’estan deixant massa punts contra rivals de molt menys pes en aquest inici de lliga. De fet, 7 punts de 15 possibles és el pitjor començament històric del Barça des que existeix la lliga de 3 punts, que es va iniciar la temporada 1995/96.

L’equip va viatjar a Granada amb dues consignes molt clares: calia guanyar per primer cop fora de casa aquesta temporada i calia ser més contundents en atac. Això és el que va reclamar Valverde just abans de jugar el partit. Doncs bé, ni una cosa ni l’altra. Cap dels dos objectius es van complir, perquè el conjunt blaugrana va tornar a oferir un bagatge ofensiu molt pobre, tant amb Messi com sense. En la primera meitat, només Luis Suárez va intentar un xut a porta i en el segon temps ho va fer Messi, en el minut 80 de partit. Ni Griezmann, ni Carles Pérez, ni Luis Suárez ni cap dels migcampistes van trepitjar àrea rival. Una altra cosa molt preocupant és que el Barça ha començat amb desavantatge en el marcador en quatre partits aquesta temporada: contra l’Athletic, contra el Betis, contra l’Osasuna i contra el Granada. Només contra el València van aconseguir avançar-se. Una estadística que també obligarà a fer una profunda reflexió és la facilitat amb què l’equip està encaixant gols. Juntament amb el Betis, els de Valverde ja són l’equip més golejat de la competició. En cinc jornades, ja han rebut nou gols. El Granada i l’Osasuna, que acaben de pujar a primera, han estat capaços de fer dos gols a Ter Stegen.

Que l’equip està tenint molts problemes defensius és una evidència. Fora de casa, a més a més, s’agreuja perquè l’equip no rutlla ni al darrere ni al davant. Si al Camp Nou l’equip ha estat capaç de fer cinc gols al Betis i cinc més al València, a domicili l’equip ha quedat a zero en tres partits. Han estat incapaços de marcar a Bilbao, on només van fer dos xuts entre els tres pals; en la Champions a Dortmund, on tampoc van tenir gaire presència ofensiva, i ahir contra el Granada, amb dos xuts en tot el partit. L’equip està obligat a reaccionar molt aviat perquè la situació és preocupant, com va dir Luis Suárez al final del duel. La lliga es podria estar escapant en aquests partits.

SEQUERA

L’equip no ha marcat ni a Bilbao, ni a Dortmund ni a Granada

Piqué ja acumula quatre grogues

Piqué ja és a només una targeta de la suspensió després de veure ahir la seva quarta groga per haver allargat el braç i tocat la cara de Soldado quan l’àrbitre li havia xiulat una falta a favor. Va ser amonestat a San Mamés per haver fet caure Raúl García, contra el Betis per falta sobre Loren i a El Sadar per mans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)