Això fa molt mala pinta

El Barça, sense futbol ni intensitat, torna a signar un partit molt deficient lluny del Camp Nou i perd a Granada contra un equip que acaba de pujar

Els blaugrana, incapaços de guanyar fora de casa, han perdut vuit punts en cinc jornades

GRANADA 2 BARÇA 0

GOLS:1-0, Azeez. 2-0, Vadillo de penal (66’).ÀRBITRE:Cuadra Fernández (balear).Targetes grogues:Soldado, Yangel Herrera, Carlos Fernández, Piqué i Luis Suárez.PÚBLIC:18.880 espectadors. BARÇA: Ter Stegen Semedo Piqué
Lenglet Junior Firpo
Ansu Fati, 46’ De Jong Rakitic
Arturo Vidal, 62’ Sergi Roberto Carles Pérez
Messi, 46’ Luis Suárez
Griezmann
RESTA DE CONVOCATS: Neto, Todibo, Sergio Busquets i Arthur.
GRANADA: Rui Silva Víctor Díaz Duarte Germán Carlos Neva Montoro Yangel Herrera
Gonalons, 83’ Antonio Puertas Azeez
Machis
Vadillo, 62’
Soldado
C. Fernández, 57’
RESTA DE CONVOCATS: Aarón, Martínez, Ismail i Adrián Ramos.

La temporada no fa bona pinta per al Barça. L’inici de curs que estan signant els blaugrana, amb Messi, el salvador de moltes situacions, lesionat i ara encara mancat de forma, és dels més decebedors dels últims anys. La inèrcia negativa de l’equip, que es va iniciar amb el ridícul d’Anfield i que va tenir continuïtat amb la final de copa, sembla que ningú sigui capaç d’aturar-la. La directiva va mirar a l’estiu de redreçar la situació amb fitxatges, confiant en un cos tècnic molt criticat però que havia estat capaç de guanyar dues lligues consecutives. L’aposta no està funcionant. Van començar els blaugrana amb un partit molt dolent en la lliga de campions. Han perdut ja dos partits en cinc jornades de lliga. Vuit punts, perquè també van empatar a Pamplona. Encara sort que els presumptes rivals en la lluita pel títol també estan ensopegant, perquè si no potser començaríem a parlar ja d’un desavantatge difícil de remuntar.

Especialment preocupant és el rendiment de l’equip quan juga lluny del Camp Nou. Ha golejat en els dos partits que ha disputat a l’estadi, però ha passejat sense esma en les quatre sortides que ha fet. Sense ànima, sense joc i amb un munt de jugadors que semblen en baixa forma, potser després d’una deficient pretemporada amb dues gires. No guanya el Barça lluny del Camp Nou des del 23 d’abril a Vitòria. Les quatre sortides d’aquest curs tenen un balanç de dues derrotes i un empat en la lliga i un empat miraculós dimarts a Dortmund en el primer partit de la lligueta de la Champions.

Si el partit de Dortmund havia estat per oblidar, especialment la segona part, el de Granada va ser un desastre absolut dels de Valverde. Sense ànima, perdent pràcticament tots els duels i superats per la intensitat dels locals, els blaugrana van ser incapaços de fer bones les paraules del seu entrenador en la prèvia. El tècnic deia que l’equip necessitava traduir en oportunitats i gols el domini quan jugaven fora de casa. Va tenir la pilota el Barça perquè el Granada la hi va regalar, però no va crear perill fins a l’última jugada del primer temps i a pilota aturada. Pocs moviments, joc massa planer, poca intensitat, menys idees, un futbol impropi d’aquesta plantilla que vol aspirar a tots els títols però que està jugant molt malament fora de casa. Perquè no aprenen de les errades i, com havia passat a Pamplona, va encaixar el Barça un gol només de començar el partit, en el minut 2. Poca presència havia tingut Junior Firpo en l’equip i ahir va ser titular el jove lateral esquerre. La seva estrena no podria haver estat pitjor. Va cometre una doble errada que va aprofitar Antonio Puertas per rematar a porteria, tocant la pilota Azeez quan estava a punt d’entrar. Els blaugrana, una vegada més, començaven al darrere en el marcador aquesta temporada. Hi havia temps per capgirar el marcador, però el Barça va llençar la primera part a les escombraries.

Havia avisat Valverde que faria rotacions per mirar de sacsejar una mica l’equip després del mal partit de Dortmund i perquè el calendari està molt carregat aquest mes de setembre. I va complir. Junior va debutar com a titular pel lesionat Jordi Alba. Busquets i Arthur no van jugar ni un minut i Rakitic va tornar a recuperar el protagonisme perdut per culpa d’un final de mercat mogut. Al davant, Messi va tornar a ser suplent. No està encara l’argentí per jugar els 90 minuts i Carles Pérez va ser l’acompanyant de Suárez i Griezmann. L’uruguaià i el francès, per cert, van estar desapareguts durant tot el partit. Ansu Fati, després de dues titularitats seguides, també va esperar a la banqueta. Amb aquesta proposta, el Barça va ser incapaç de rematar ni una vegada entre els tres pals de la porteria de Rui Silva, un espectador del bon partit que estaven fent els seus companys. Cap prodigi de tècnica, però sí de tenir les idees clares. Pressionar el jugador del Barça que tenia la pilota, ser intensos, fer faltes, perdre temps i tancar molt bé els espais pel centre.

Valverde, que inclús va seure una estona a la banqueta empipat pel que estava veient sobre el terreny de joc, va reaccionar en el descans i ja d’entrada va donar entrada a Messi i Ansu Fati per Carles Pérez i Junior Firpo, col·locant Semedo com a lateral esquerre i Sergi Roberto a la dreta. Messi jugava amb absoluta llibertat de moviments, encarregant-se de crear joc i dibuixant l’equip un 4-2-3-1 amb un doble pivot format per Rakitic i De Jong. Passaven els minuts però ni amb Messi al camp el Barça era capaç de crear perill. Valverde va donar entrada a Arturo Vidal i el xilè va fer penal en una de les seves primeres intervencions. Aquesta vegada Ter Stegen no la va encertar i Vadillo el va transformar enganyant l’alemany. El desastre era absolut. El Barça més apàtic dels últims anys era superat per un equip que acaba de pujar a primera divisió i que es va permetre el luxe d’acabar el partit a l’àrea blaugrana tot i guanyar per dos gols. Perquè el Barça, que només va crear cert perill gràcies a Ansu Fati, única notícia positiva d’aquest inici de curs, en cap moment va creure en la remuntada. Ni rastre d’aquell equip que el curs passat lluitava fins al final i era capaç de fer dos gols a Vila-real en el temps afegit per salvar un punt en un partit que tenia perdut. La depressió d’Anfield continua. Això fa molt mala pinta.

MINUT A MINUT

2’ Errada de Junior Firpo que Puertas aprofita per arribar a la línia de fons i centrar. La pilota s’enverina, tocada per Piqué, supera Ter Stegen i Azeez, sobre la línia, l’envia a la xarxa.
15’ Xut d’Antonio Puertas que refusa Ter Stegen al costat del pal esquerre.
21’ Targeta groga a Suárez després que xuti una falta directa contra la tanca i, en el refús, topi amb Azeez buscant la pilota.
32’ Luis Suárez i Sergi Roberto desaprofiten una clara aproximació a l’àrea de Rui Silva després d’una errada de Yangel Herrera.
36’ Xut llunyà de Yangel Herrera que surt desviat, per damunt del travesser.
45+4’ Acaba una primera part molt dolenta del Barça amb l’oportunitat més clara de l’equip de Valverde: Piqué i Luis Suárez, que remata contra la defensa, en són els protagonistes.
46’ Ansu Fati i Messi surten d’inici.
52’ Ter Stegen per poc no es fa un autogol després d’una centrada des de l’esquerra.
63’ En una perillosa arribada del Granada, Arturo Vidal toca la pilota amb el braç dins de l’àrea. Penal clar.
64’ Vadillo enganya Ter Stegen i marca el penal.
68’ Ansu Fati, molt murri, rep de Messi dins de l’àrea. Rui Silva li atura el xut.
75’ Arribada de Messi per la dreta que culmina Griezmann amb un xut que refusa la defensa.
82’ Ansu Fati centra des de l’esquerra, Luis Suárez deixa passar la pilota, Messi remata de primera i atura Rui Silva.
90+2’ Vadillo xuta una falta directa per damunt del travesser de la porteria de Ter Stegen en l’última acció de perill del partit.