Barça

Valverde assumeix la pressió amb naturalitat

En el punt de mira. El tècnic considera que, si suma dues victòries aquesta setmana, els dubtes sobre la seva figura i l’equip es calmaran

Ernesto Valverde es va convertir en la diana de bona part de les crítiques des de la desfeta a Liverpool del curs passat. I no només per l’opinió pública, també per la junta directiva que a l’estiu va estar a punt de fer rodar el seu cap. La posició del tècnic torna a estar en qestió després que el Barça, sense Messi, hagi signat el pitjor inici en dues dècades en la lliga. El tècnic, però, assumeix el pes de les crítiques i els dubtes generats relativitzant-les. “Els entrenadors ens la juguem a cada partit. Hi ha una gran exigència i en el cas del Barça, molt més. Sé que al lloc on soc manen els resultats. Si no ets al davant, l’entrenador sempre estarà en el punt de mira, però això no és cap sorpresa. Sempre ha estat així.”

Valverde s’aferra als resultats per justificar la pressió generada, malgrat que l’equip ha ofert dubtes també aplicant la idea futbolística. “En les últimes lligues sempre hem gestionat grans diferències, però aquest any no hem començat bé. Toca superar aquesta situació de la mateixa manera que en el curs passat vam tenir algun problema durant el curs”, va dir el tècnic, que creu que, en el futbol, el soroll no para de fluctuar: “Les crisis no tenen tant a veure amb nosaltres, sinó de la taula cap allà [va dir en referència als periodistes]. Entres en crisi en tres dies de la mateixa manera que en surts en tres dies. Ara tenim dos partits per intentar sumar els sis punts i aquesta serà l’única manera en la qual tothom estarà més tranquil.”

Feblesa defensiva

El Barça és, ara mateix, l’equip més golejat de la lliga, juntament amb l’Espanyol i el Betis. “L’estadística està bé i l’hem de tenir en compte, però convé posar-la entre cometes. Hem vist que l’equip que ens ha creat més ocasions ha estat el Dortmund i no ens va marcar. També és cert que no és normal que ens assenyalin tres penals en sis partits quan en temporades anteriors costava molt més perquè els rivals no ens arribaven. Tampoc és gaire comú que el València i el Betis ens marquin quatre gols a casa quan hem dominat bona part del partit”, va assenyalar el tècnic, que admet que l’equip també ha de millorar en atac: “És un conjunt de tot. Si ataques estàs ben col·locat i et sorprenen menys al contraatac.” Amb tot, el tècnic considera que el futbol està penalitzant massa el seu equip en alguns partits: “Ara mateix estem així perquè no hem guanyat. Hi ha coses que hem de millorar però no veig que els rivals, tret del dia del Dortmund, ens estiguin generant moltes ocasions.”

PRESSIÓ

“Els entrenadors ens la juguem en cada partit. Hi ha una gran exigència”

CRISI

Entres en crisi en tres dies de la mateixa manera que en pots sortir en tres dies guanyant

PENALITZATS

“Ara mateix estem així perquè no hem guanyat. Hi ha coses que hem de millorar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)