Barça

Presses de tardor

La necessitat de calmar els nervis al voltant de l’equip i l’entrenador i de recuperar terreny en la classificació marca el duel a l’estadi

Els blaugrana han trobat un oasi en camp propi, amb tres triomfs, deu gols a favor i quatre en contra

Messi, Suárez i Griezmann haurien de sortir al rescat de l’equip

A la tardor tots els problemes es relativitzen. El curs tot just comença i les presses són menys intenses quan la fase decisiva és a vuit mesos de distància. A can Barça, però, no hi ha treva possible. La desfeta en la Champions del curs passat va provocar un terrabastall, calmat per la inactivitat estival. Però la competició ha tornat, en forma de pitjor inici de l’equip en la lliga en les dues últimes dècades, i l’huracà torna a bufar. Ben bé a l’ull, hi ha l’entrenador, Ernesto Valverde, ara mateix incapaç de controlar la deriva d’un equip que, sense Messi, ensenya males cartes: vuitè en la lliga, equip més golejat de la competició juntament amb l’Espanyol i el Betis i, tot i els fitxatges estel·lars, monòton, especialment quan ha de jugar fora de casa. Però, com totes les tendències en el futbol, el duel contra el Vila-real d’avui al Camp Nou podria calmar les aigües. Cal una victòria.

Hi ha motius per pensar que el Barça podria començar avui a capgirar la seva situació. El principal és que els blaugrana s’han mostrat molt sòlids en camp propi: dues victòries, deu gols a favor i quatre en contra són un balanç més que respectable. Ara bé, ni el Betis ni el València han estat rivals prou sòlids, tal com diu la taula. En les desfetes a domicili, també hi ha hagut asteriscos, com ara un nombre extraordinari de penals assenyalats en contra i gols massa matiners. És precisament en l’arrencada on l’equip de Valverde posarà més atenció, tal com ha reconegut el tècnic basc: “És important començar el partit anotant. Si ho fas, marques el terreny. Ens va passar a favor contra el València i en contra amb el Granada. Qui rep el gol, es veu abocat a fer un sobreesforç”, assenyalava el tècnic.

Rotacions

Valverde va reconèixer que, en un tram tan atapeït de partits, provaria de fer rotacions. S’han centrat sobretot en el mig del camp, on avui s’espera que l’equip opti pel control amb jugadors amb més gust per la pilota. Rakitic, de fet, ha quedat fora de la llista i, d’un perfil diferent, només hi ha Arturo Vidal. “Si Rakiticno és en la llista és perquè n’hi entra un altre”, simplifica Valverde, que ha substituït el croat per Aleñá, inèdit amb l’equip des de la primera jornada: “No ha passat res amb ell. És un jugador que s’entrena bé, igual que la resta. Tenim molts jugadors en determinades posicions i això ens permet escollir en funció de les possibilitats del rival”, assenyala.

La discontinuïtat que ha mostrat el Barça al mig del camp ha tingut un efecte directe en l’aportació de la davantera, en què Griezmann no s’ha pogut barrejar tant com li hauria agradat amb els seus companys. “No estem tenint un bon joc d’atac fora de casa, però no és pels atacants. És una feina global”, analitza Valverde. “Hem de fer que els nostres davanters entrin més en joc, perquè quan ho fan són resolutius.” I el tècnic ha apostat per la resolució més alta, ja que és molt probable que alineï junts Griezmann, Suárez i Messi. A més, a la banqueta, hi tindrà Dembélé, que ha tornat a la llista de convocats després d’una lesió a la cuixa que l’ha fet perdre’s cinc partits. Fati també serà a la banqueta en detriment de Carles Pérez, que passa de la titularitat contra el Granada a la grada.

El rival

En l’onze inicial també s’espera l’aportació de Junior Firpo, assenyalat per una errada greu que va costar al Barça el gol a Granada en la primera acció del matx. “Està en condicions. Haver-lo canviat en el descans significa que el vam alinear de titular”, va dir Valverde, que es va referir a la seva errada. “Aquí ens equivoquem tots: entrenadors, jugadors, etc. Ningú l’encerta permanentment; per tant, després d’una errada, el que ha de fer és sobreposar-se”, va indicar.

Al davant, el Barça tindrà un rival amenaçador. Només un punt per sobre dels blaugrana, però els resultats enganyen, perquè l’empat contra el Granada de la primera jornada i l’empat contra el Madrid van tenir regust de victòria. Ara fa dues jornades consecutives que guanya de manera contundent i arriba en un bon moment de forma. Això sí, la baixa d’Iborra al mig del camp, un imprescindible per a Calleja, li resta potencial, sobretot en el desplegament físic, fonamental al Camp Nou.

ROTACIONS

Es preveu que Valverde aposti per un mig del camp amb més control de pilota

TRIDENT

L’equip preveu que els tres davanters incrementin la seva aportació

RIVAL

Al Vila-real creuen que l’equip està millor del que diu la classificació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)