Barça

Canvi en el finançament de l’Espai Barça

Espai Barça. La junta té negociacions avançades amb cinc entitats per rebre un crèdit per pagar les obres, que seria tornat quan tingui el ‘title right’

L’Espai Barça avança. Després de la inauguració de l’estadi Johan Cruyff a Sant Joan Despí, aquest mes d’octubre començarà la demolició del Mini, que durarà uns sis mesos. Allà es construirà el nou Palau. La gran joia del projecte, però, és el nou Camp Nou, que hauria d’estar acabat en el segon quadrimestre de l’any 2024. Com va explicar el president del club, Josep Maria Bartomeu, fa unes setmanes en una entrevista a Barça TV, el pressupost, que era de 600 milions, ha augmentat fins als 685. També ha canviat la manera de finançar el projecte, segons el mateix club. Es va aprovar en referèndum un projecte que es finançaria amb 200 milions obtinguts per la generació de recursos propis, 200 per un crèdit i 200 més per l’empresa que posaria cognom al nou estadi. Des del club expliquen que hi haurà una petita variació. La junta directiva té negociacions avançades amb cinc entitats financeres que donaran un crèdit per pagar una part important de les obres. Com a garantia de pagament, la directiva no admetrà mai hipotecar els terrenys, el patrimoni, ni tampoc cap dels grans contractes del club, com ara el de samarreta, la marca de roba esportiva o el de televisió. La garantia seran els ingressos d’explotació del nou Camp Nou quan estigui acabat, a més del cognom del nou estadi. La raó principal que porta la junta a fer aquest canvi és la consecució del title right o cognom de l’estadi. La majoria de clubs, en el 90% dels casos, no ho aconsegueixen fins que l’estadi està acabat. “Les empreses no volen invertir sobre projectes, volen fer-ho sobre obra acabada”, diuen des del club. A més, expliquen, tenint en compte que el compromís serà per uns vint anys, que no volen fer-ho ara i que després quedi desfasat i també estudiar molt bé quins actius han de quedar lligats al nom de l’empresa, si ha de ser només l’estadi, el conjunt de l’Espai Barça o només uns quants recintes. Des del club asseguren que serà llavors quan es tornin els diners als bancs, a llarg termini, amb els diners generats pels serveis de llotges, restauració... i el contracte del title right. Quan el club tingui clar quin és el pla definitiu de finançament, convocarà una assemblea extraordinària perquè els socis compromissaris ho aprovin. Pel que fa a la posada a licitació de les obres, tant del nou Palau com del nou Camp Nou, demanen des del club experiència i màxima solvència a les empreses aspirants a fer les construccions. Hi ha cinc constructores que han passat una primera preselecció. “No serà ACS per raons òbvies”, diuen en el Barça.

El Mini

La demolició del Mini començarà d’aquí a pocs dies. Es farà en sis mesos amb tres fases. Primer s’enderrocarà el Mini. Aquesta fase durarà fins al febrer del 2020. Després, s’adequaran els camps de la Barça Escola, fase que durarà fins al novembre del 2020.

La tercera fase serà la retirada de la passarel·la que uneix el Palau amb el Mini. Es farà el gener del 2020. Una vegada això estigui acabat es començarà a construir el nou Palau, que hauria d’estar acabat el 2022. El concurs arquitectònic el va guanyar l’equip HOK+TAC Arquitectes.

De la demolició, destaca que el club ha volgut que es recicli tot el que es pugui, com els més de 15.000 seients, que seran aprofitats en altres instal·lacions. També es tindrà cura per la flora i la fauna. S’ha contactat amb protectores d’animals per salvar els 400 ratpenats que hi viuen.

S’ha col·locat un niu especial perquè hi vagin. També hi ha una àmplia colònia de gats que serà trasllada a altres llocs.

EL MINI

S’ha contactat amb protectores d’animals per salvar gats i uns 400 ratpenats

MODIFICACIÓ

Creuen que és millor tancar un acord pel ‘title right’ quan l’obra estigui acabada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)