Barça

El moment Todibo

Titular. L’expulsió de Lenglet i la lesió d’Umtiti donaran l’oportunitat demà a la nit, contra el Sevilla a l’Estadi, al jove central francès, que formarà part d’una defensa de circumstàncies

Les dues grogues que va veure Clément Lenglet a Getafe obren les portes de la titularitat a Jean-Claire Todibo, que, si Valverde no sorprèn amb una decisió inesperada, sortirà d’inici demà a la nit a l’estadi, contra el Sevilla. El jove futbolista nascut a Caiena és l’únic dels tres centrals que el Barça té disponible, ja que Samuel Umtiti encara es recupera de la fissura en el segon metatarsià del peu dret que es va fer el 13 de setembre passat, en un entrenament amb la selecció del seu país, i tot fa pensar que demà farà parella amb Gerard Piqué. La línia defensiva blaugrana no inclourà tampoc cap lateral esquerre, per les lesions de Jordi Alba i Júnior Firpo, fet que obligarà Nelson Semedo a canviar de costat. Serà, ben segur, una defensa de circumstàncies. En tot cas, Todibo està preparat de sobres per sortir en l’onze titular. Si més no, això és el que sostenen els seus companys a l’eix de la defensa. “Ja fa gairebé un any que és amb nosaltres. Té qualitat i força, està preparat. Ha fet una pretemporada molt bona, estava esperant el seu moment i ara té un partit per demostrar el que val”, deia Lenglet en una entrevista amb RAC1 aquesta setmana. “M’entreno cada dia amb ell i puc dir que té condicions de sobres per jugar al Barça. L’equip confia molt en Todibo”, assegurava Gerard Piqué, en la seva polèmica compareixença postpartit de Getafe, diumenge.

Un excompany seu al Tolosa, el migcampista Manu García, també té molt bones paraules per a ell. García, ara a l’Sporting de Gijón, defineix Todibo com “un jugador brutal” en conversa amb aquest diari. “Vam coincidir poc temps, perquè la seva eclosió va ser tan gran que va marxar de seguida, però encara mantinc contacte amb ell i tenim una bona relació. Me n’alegro molt, de la seva progressió, és un futbolista de present i de futur”, comenta. “A França va començar jugant de mig centre, imposava la seva corpulència, arriscava molt i li agrada el futbol de combinació. Per necessitats de l’equip, el van fer jugar de central, en una posició nova i desconeguda per a ell, però ho va fer també molt bé”, hi afegeix. Segons Manu García, “es veia a venir” que el central del Barça acabaria jugant en un gran equip. “Té unes condicions enormes: és agressiu, sense pilota i amb pilota. Estic feliç per ell”, conclou.

Demà, a les nou del vespre, Jean-Claire Todibo disposarà de la seva primera gran oportunitat en el Barça. Tot i que va disputar mitja part en el Gamper d’aquest estiu, contra l’Arsenal; tot i que la temporada passada va tenir un parell de partits de lliga, a Vigo i Osca; tot i que va debutar en la supercopa de Catalunya, al mes de març, la veritable estrena del francès amb la samarreta blaugrana serà demà. Per l’entitat del rival, per l’escenari i per la responsabilitat que li suposa el partit.

DIUEN D’ELL

A França va començar jugant de mig centre, imposava la seva corpulència, arriscava molt i li agrada el futbol de combinació
Té qualitat, està preparat. Esperava el seu moment i ara pot demostrar el que val
Clément Lenglet
JUGADOR DEL FC BARCELONA
Tot que va fer eclosió molt ràpidament, es veia a venir que acabaria jugant en un gran
Manu García
COMPANY DE TODiBO AL TOlosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)