Barça

200 vegades Ter Stegen

El partit que jugarà demà, contra el Sevilla, serà el número 200 de Marc-André Ter Stegen sota els pals de la porteria blaugrana

Amb 27 anys, l’alemany s’ha consolidat com un dels puntals del seu equip

Marc-André Ter Stegen arribarà al partit número 200 amb el FC Barcelona en la plenitud de la seva carrera: consolidat i titular indiscutible, havent-se convertit en un dels puntals de l’equip i a una edat perfecta. Serà demà, a les nou del vespre, al Camp Nou i contra un rival de consideració, com és el Sevilla. L’alemany celebrarà una xifra rodona, bicentenària, que comença a situar-lo a l’olimp dels grans porters de la història del Barça. De fet, ara mateix només cinc s’han posat més vegades que ell sota els pals de la porteria blaugrana. Víctor Valdés és el primer de tots, amb 535 partits, seguit immediatament per Andoni Zubizarreta, que en va jugar 397. A Zubi, que va ser precisament l’avalador del fitxatge de Ter Stegen, el segueix el llegendari Antoni Ramallets, amb 387 aparicions. Salvador Sadurní és el quart, amb 331, i Peio Artola el cinquè, amb una xifra de 230 partits a la qual Ter Stegen hauria d’arribar aquest curs.

Lluny queden aquelles dues primeres temporades en què, amb 22 i 23 anys, va ser suplent de Claudio Bravo en la lliga. La titularitat en la Champions i en la copa no satisfeia l’inconformista Ter Stegen, que, com li passa ara en la seva selecció, ho volia jugar tot, fins al punt que va amenaçar de marxar. El cas és que la direcció esportiva del Barça va haver de prendre una decisió, i per això Bravo, amb 33 anys, se’n va anar al Manchester City quan acabava de començar el curs 2016/17. Des d’aleshores, ara fa tres anys, Marc-André Ter Stegen ha estat l’amo de la porteria blaugrana en la lliga i en la Champions i ha crescut fins a convertir-se en un dels millors porters del món. Sobri, sempre ben col·locat, ràpid de moviments, eficaç en les pilotes altes, amb grans reflexos i un joc de peus més propi d’un migcampista que no pas d’un porter, l’alemany és també, sense cap mena de dubte, un dels imprescindibles de l’onze blaugrana.

El cas és que avui, cinc anys després del seu debut en el Barça, que va tenir lloc, exactament, el 17 de setembre de 2014, contra l’APOEL Nicòsia, en partit de Champions League, Ter Stegen jugarà el partit 200 contra el Sevilla. Precisament contra el conjunt andalús, la temporada passada, va oferir una de les seves millors actuacions, amb dues intervencions descomunals que van provocar l’ovació del Camp Nou i van resultar decisives per a la victòria del seu equip (4-2). No ha estat aquesta l’única vegada que el dorsal 1 ha estat també el número u del seu equip. Els números, de fet, expliquen molt bé quin ha estat el nivell que ha exhibit en el lustre que porta com a jugador blaugrana. Per exemple, en 199 partits ha mantingut la porteria a zero 83 cops, la qual cosa vol dir que no ha encaixat cap gol en quatre de cada deu partits. A més, ha fet un total de 522 aturades, una mitjana de 2,6 per partit.

Fiabilitat alemanya. I amb només 27 anys. Ter Stegen assegura el present i garanteix el futur del Barça, a mitjà i llarg termini, en una posició clau, com és la porteria. De fet, el seu contracte, que va ser renovat a final de maig del 2017 fins al 30 de juny de 2022, va ser revisat, i millorat, el mes de juny passat. Més val estalviar-se ensurts.

IMPARABLE

Des de la marxa de Bravo, és l’amo de la porteria i ja se situa entre els millors del món

EL PRIMER PARTIT

Va debutar el 17 de setembre del 2014, contra l’APOEL Nicòsia, en la Champions
1 Valdés
535 partits
2 Zubizarreta
397 partits
3 Ramallets
387 partits
4 Sadurní
331 partits
5 Artola
230 partits

Joachim Löw anuncia que Ter Stegen jugarà contra l’Argentina

El seleccionador d’Alemanya, Joachim Löw, confiarà la titularitat a Marc-André Ter Stegen en el partit amistós que la Mannschaft disputarà contra l’Argentina dimecres que ve, a Dortmund. “Podem estar molt contents de tenir dos porters de classe mundial”, va manifestar Löw. El seleccionador va dir també que Manuel Neuer continua sent el seu número 1 i capità de cara a l’Eurocopa de l’any vinent, i que això no canviarà “si no passa res fora del normal.” Neuer, de fet, jugarà el partit de classificació per a la fase final de l’Eurocopa contra Estònia de diumenge de la setmana vinent, a Tallinn.

La lluita entre Ter Stegen i Neuer per la porteria de la selecció alemanya ha obert un debat que persisteix des de fa setmanes, amb un encreuament de declaracions entre els protagonistes i alguns membres del seu entorn.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)