Barça

El vot electrònic, punt estel·lar de l’assemblea

Barça. El soci i futur candidat, Víctor Font, defensarà la seva implantació. S’espera el balanç de Josep Maria Bartomeu, l’informe del president

El FC Barcelona celebra avui la seva assemblea de compromissaris anual. Són 4.478 els socis compromissaris que estan citats aquesta tarda al Palau Blaugrana per debatre l’actualitat del club. A les tres en primera convocatòria i a dos quarts de quatre en segona. L’ordre del dia preveia una reunió tranquil·la, res a veure amb la del curs passat, en la qual el president, Josep Maria Bartomeu, va retirar de l’ordre del dia la votació sobre el canvi de l’escut de l’entitat després de veure l’oposició majoritària dels compromissaris, que el van castigar votant després en contra d’una proposta de la junta per canviar un punt dels estatuts sobre el topall d’endeutament.

La d’avui es preveia plàcida, però ha acabat animant-se després que per primera vegada a la història un soci hagi recollit els suports necessaris per incloure una proposta a votació. Ha estat Víctor Font, que ja ha fet pública la seva intenció de presentar-se a les pròximes eleccions a la presidència, i que demana que els estatuts del club incorporin un punt perquè es pugui fer ús del vot electrònic.

Tenint en compte que s’ha eliminat de l’ordre del dia l’informe esportiu que habitualment feia el director esportiu del club, serà interessant el primer punt de l’ordre del dia, que serà l’informe del president. Josep Maria Bartomeu repassarà l’actualitat del club des de tots els àmbits; l’esportiu, l’econòmic, el patrimonial i el social. Donarà explicacions de totes les operacions fetes, de l’intent de fitxatge de Neymar, de l’Espai Barça... Posteriorment, es procedirà a fer les votacions per aprovar la liquidació de l’exercici econòmic del curs passat i del pressupost de l’actual. El tresorer, Enric Tombas, serà l’encarregat de defensar la liquidació de l’exercici econòmic de la temporada passada, amb un benefici net de 4,5 milions d’euros. El CEO del Barça, Òscar Grau, presentarà el pressupost de l’actual, amb una previsió d’ingressos rècord de 1.047 milions d’euros.

Després que els números centrin la segona part de la trobada, es procedirà a aprovar la decisió que va prendre fa mesos la directiva de la retirada de les distincions honorífiques que s’havien atorgat a Francisco Franco. Després es votarà la ratificació de Joan Manuel Trayter com a síndic del soci després d’haver complert cinc anys en el càrrec.

I en el punt sis de l’ordre del dia, el que fa referència a les propostes dels socis, agafarà protagonisme Víctor Font. El vicepresident primer del club, Jordi Cardoner, serà l’encarregat de presentar la proposta de Font d’implantació del vot electrònic al club. L’empresari de Granollers, a qui tot aquest procés li ha servit de termòmetre electoral, tindrà l’oportunitat de dirigir-se als compromissaris i defensar la seva proposta. Serà interessant veure com responen els socis davant d’un futur candidat i també quina posició adopta la junta directiva. Si es mostra neutral o posa algun però a la proposta de Font. Sigui com sigui, perquè la proposta sigui validada, com és una reforma estatutària, necessitarà del vot a favor de dues terceres parts dels compromissaris presents en el moment de la votació. Si fos aprovada, el FC Barcelona, per poder utilitzar el vot electrònic, necessitarà també una reforma de la llei de l’esport, que s’està tramitant. En aquest sentit, des de l’actual directiva han apuntat que ells són partidaris del vot electrònic, però que preferien fer aquesta modificació estatutària després de l’aprovació de la llei de l’esport i de fer també un estudi sobre les possibles errades que pugui tenir el sistema.

4.478

compromissaris

estan citats a l’assemblea d’aquesta tarda

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)