Barça

El protagonista

Ousmane Dembélé

Mateu Lahoz li espatlla la nit

Aquesta temporada Ernesto Valverde no es casa amb ningú. Evidentment que les vaques sagrades segueixen tenint el seu pes dins l’equip però també és ben cert que ja no són tan inamovibles com en el passat. No va ser habitual que Luis Suárez deixés el camp tan ràpid en el partit contra el Vila-real, que Busquets ja s’hagi perdut alguns partits o que ahir contra el Sevilla es tornés a quedar a la banqueta. Però si alguna cosa va sorprendre és que Valverde deixés Griezmann fora de l’onze inicial per primer cop aquesta temporada. I en el seu lloc va sortir un altre francès, Ousmane Dembélé, que va respondre a la confiança del tècnic demostrant que quan està en forma és un futbolista molt important per a l’equip blaugrana perquè li aporta capacitat de desequilibri i moltíssima profunditat per la banda esquerra. Si a Griezmann li estava costant combinar amb els companys i intervenir més en el joc, Dembélé no necessita ningú per brillar gràcies al punt anàrquic del seu futbol.

El que pot semblar una deficiència en ocasions es converteix en una virtut que ajuda a deslligar el joc ofensiu blaugrana. No acostuma a haver-hi terme mig en Dembélé, que o bé acaba les jugades de bona manera o desespera amb algunes pèrdues de pilota o prenent algunes decisions erràtiques. La clau per millorar-lo és intentar que sàpiga trobar l’equilibri entre l’acceleració i la pausa, és a dir, que entengui més el joc. Contra el Sevilla va tornar a ensenyar la seva cara més bona, participant molt en el joc, imprimint ritme als atacs, i també va contribuir al triomf amb un gol magnífic. El Barça va fer els seus tres gols en 8 minuts d’inspiració, en el 27, el 32 i el 35. El gol va néixer d’una molt bona recuperació de pilota d’Arthur, que la va passar a Dembélé perquè aquest fes una conducció, deixés estirat a terra Diego Carlos amb una finta i superés Vaclik amb una rematada creuada i amb molta intenció. És el primer gol de l’extrem aquesta temporada. La seva sequera ja durava massa perquè no veia porteria des del 13 de març en el partit contra l’Olympique de Lió. Va tenir el segon gol a tocar en el minut 67 després de rebre una bona passada d’Arturo Vidal però va enviar la pilota als núvols.

Hauria d’haver completat el partit però va ser víctima de les ja conegudes ànsies de protagonisme de Mateu Lahoz, que el va expulsar per protestar-li la rigorosa targeta vermella que va treure a Araujo per una falta sobre Chicharito. Una targeta infantil que s’hauria pogut estalviar coneixent l’àrbitre que tenia al davant. Li va treure per dir-li “eres malo, muy malo.” La pena és que es perdrà el duel contra l’Eibar i potser algun altre quan el que més necessita Dembélé és tenir continuïtat per poder brillar.

39
intervencions
1
passada de mèrit bona
1
pilota recuperada
8
pilotes perdudes
1
centrada
0
faltes rebudes
2
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)