Mode piconadora

El Barça atropella el Sevilla en vuit minuts, amb tres gols entre el 27 i el 35, i se situa segon, a dos punts del Real Madrid

La contundència a les àrees decideix un partit amb males sensacions finals per les vermelles directes a Dembélé i Ronald Araújo

Josep Maria Bartomeu i Julen Lopetegui. Diumenge de contrastos. El somriure i l’amargor. Felicitat desigual. La vida. Si algú hagués rifat alguna cosa ahir a l’estadi, tots sabem perfectament a qui dels dos no li hauria tocat. Coses del karma.

Lopetegui viu d’esquena a la sort cada vegada que trepitja el Camp Nou. Abocat eternament a marxar amb mal de panxa cada vegada que visita el temple. El 5-1 de la temporada passada en el clàssic va ser la seva guillotina, el seu capítol final a la banqueta del Madrid, i només un any després en va tornar a sortir escaldat, ara amb el seu Sevilla. Barcelona no li prova. Tampoc cal ara recórrer a la videoteca i remuntar-se al seu calamitós passat com a porter blaugrana. El Camp Nou no l’estima. És així. Dia més dolç, en canvi, per a Bartomeu. Diumenge assolellat, en el seu cas. El president va arribar tard a la llotja i, tot just seure a la cadira, va veure com Luuk de Jong errava una acció de gol claríssima en un servei de córner. Era el minut 17. Fins aleshores, el Sevilla havia estat immensament superior al Barça, però l’arribada del president va coincidir amb el canvi de guió del matx. Tres gols del Barça en vuit minuts i partit resolt. Important victòria de l’equip de Valverde i doble premi per a un Bartomeu que poc abans havia aprovat també el seu examen anual davant l’assemblea de socis compromissaris. Ovació tancada del Palau Blaugrana per l’encertada decisió de retirar per fi les distincions concedides pel club al seu dia al dictador Francisco Franco, i victòria de l’actual junta en el combat cara a cara amb el futur candidat Víctor Font. El vot electrònic haurà d’esperar. La proposta de Font va tenir més vots a favor que en contra, però no va arribar als dos terços necessaris per aprovar-se. El 2021, tothom a les urnes, a votar in situ.

El Barça-Sevilla d’ahir es pot explicar fàcilment des de l’estadística. Vuit rematades del Sevilla en els primers quaranta minuts versus sis rematades del Barça a la porteria de Vaclík. La meitat de les quals, amb premi. Elogi a l’efectivitat. Tres a zero abans del descans i partit vist per a sentència. També es pot explicar des de Luuk de Jong i Luis Suárez. El davanter del Sevilla, que encara no ha marcat en aquesta lliga, va perdonar fins a tres oportunitats claríssimes de gol en els primers vint minuts de partit. Aturada brutal de Ter Stegen per desfer la rematada al primer pal de l’holandès (10’), xut massa encreuat en un servei de córner (17’) i rematada de cap per damunt del travesser (25’). Pólvora mullada d’una de les apostes de Monchi. Luis Suárez, per contra, va convertir en or la seva primera rematada entre els tres pals. No havia fet res fins aleshores, però Semedo li va posar una pilota dolça des de l’esquerra en el minut 26 de partit i l’uruguaià es va inventar una tisora per fer el primer de la nit i fer esclatar l’estadi. Plasticitat màxima en la rematada i tercer partit consecutiu de Suárez marcant.

El gol va apagar de cop el Sevilla i va encendre el Barça. Suárez va prémer l’interruptor. Arturo Vidal va fer el segon després de desviar una mil·limètrica passada d’Arthur al cor de l’àrea passat el minut 30 de joc i Dembélé va fer el tercer en una jugada personal només tres minuts després. De nou Arthur va recuperar una pilota en la sortida del Sevilla i Dembélé va fer la resta. Verticalitat, retallada davant de Diego Carlos i xut precís i suau lluny de l’abast de Vaclík. El Barça, en mode piconadora.

Ningú havia marcat tres gols contra el Sevilla fins ara en aquesta temporada. El Barça li’n va fer quatre. Hi faltava el gol de Messi. La cita habitual del 10 contra el conjunt andalús. Barça-Sevilla i gol de Messi. L’equació no falla. L’argentí va fer el quart gol de la nit amb un llançament de falta marca de la casa ja en la segona meitat. El seu primer gol en aquesta lliga.

Hi faltava Messi i hi faltava Mateu Lahoz. Sempre Mateu. Doble targeta vermella i xiulada sonora del Camp Nou. La primera, a Ronald Araújo –havia entrat per Todibo feia pocs minuts–, justa per haver comès falta sobre Chicharito Hernández quan era l’últim home. La segona, a Dembélé per les protestes, segurament evitable. És Mateu. També Piqué va veure la groga. El central no hi serà en el duel contra l’Eibar per acumulació de targetes.

El 4-0 contra el Sevilla, el millor resultat per marxar a l’aturada per seleccions amb bones sensacions. El Barça ja és segon classificat, a només dos punts del líder. Antoine Griezmann, per cert, zero minuts.

EL FACTOR MESSI

L’argentí s’estrena com a golejador i ja acumula 37 gols en 38 partits contra el Sevilla