Barça

Víctor Valdés ja és història en el juvenil A

Futbol formatiu. El Barça acomiada l’exporter, ara entrenador, que va tornar al club el 19 de juliol passat

L’etapa de Víctor Valdés com a entrenador del juvenil A del Barça ja és història. Com era de preveure, després que divendres quedés apartat de l’equip i no dirigís dissabte els seus jugadors a Tarragona contra el Nàstic, ahir se li va comunicar que l’havien acomiadat, decisió que van prendre els responsables del futbol formatiu del Barça, tant des de la part directiva com de la tècnica. L’exporter, que ahir no va ser acompanyat per cap directiu ni per cap membre de l’àrea esportiva del futbol formatiu quan va rescindir el seu contracte, havia estat anunciat com a entrenador del juvenil A del Barça el 19 de juliol passat, així que la seva aventura ha durat poc més de dos mesos.

La decisió de rescindir el contracte de Valdés es va prendre després d’una discussió pujada de to entre l’exporter i el màxim responsable del futbol formatiu, Patrick Kluivert, que va passar divendres. Segons el club, Valdés va faltar al respecte a un superior. Segons l’entorn de Valdés, va ser Kluivert qui va iniciar la discussió. La trobada es produïa per mostrar al tècnic del juvenil A el descontentament del club amb algunes de les seves decisions, especialment pel que fa a alineacions i alguns sistemes de joc utilitzats. El club apunta com a causes del descontentament amb l’exporter blaugrana, a banda de la suplència d’alguns jugadors importants com Ilaix Moriba i haver-se apartat en alguns partits del clàssic 4-3-3 que utilitzen els equips de la base, altres situacions, com haver retirat l’equip d’un torneig a l’estiu, una expulsió en el seu debut, no anar a una barbacoa d’entrenadors organitzada pel club o a una trobada del departament de metodologia. Tampoc van agradar en el club que, públicament, critiqués que el seu equip no jugués els partits de lliga al nou estadi Johan Cruyff.

Des de l’entorn de Valdés apunten que l’exporter està ara trist i a la vegada emprenyat i desil·lusionat amb el club. Creu que des que va arribar, després de triomfar amb el juvenil del Moratalaz, no va ser acceptat per una part important del club, i que tenia com a únic suport el president, Josep Maria Bartomeu, suport que va anar desapareixent. Valdés creu que ni Kluivert ni Xavi Vilajoana, directiu responsable del futbol formatiu, van estar d’acord amb el seu nomenament i que li han posat molts problemes en tot aquest temps, especialment l’holandès. Valdés argumenta que li han volgut imposar des del primer dia alineacions, convocatòries i la manera de jugar, i que ell no acceptarà mai aquest tipus d’imposicions.

EL CLUB

Expliquen que la discussió amb Kluivert va ser una de les moltes sortides de to

VALDÉS

El seu entorn diu que li volien imposar jugadors i alineacions i ell no ho ha acceptat

Franc Artiga es fa càrrec del juvenil A

Com era d’esperar, després de l’acomiadament de Víctor Valdés, el Barça va nomenar Franc Artiga com a primer entrenador del juvenil A. Artiga era actualment entrenador del juvenil B, però havia de ser el de l’A abans que el president Bartomeu decidís que Valdés tornés al Barça.

Artiga, de 43 anys, és un entrenador que coneix perfectament la Masia, ja que va arribar al futbol de base del Barça l’any 2010 des de l’Amposta, i en tots aquests anys s’ha guanyat el respecte de la Masia, aconseguint deu títols en categories cadet i juvenil. La temporada passada va guanyar la lliga amb el juvenil B amb molts dels jugadors que ara integren la plantilla que dirigeix des d’ahir.

El juvenil A blaugrana està jugant la lliga i també la Youth League. De moment ha perdut els dos partits europeus que ha disputat, contra el Borussia Dortmund (2-1) i contra l’Inter de Milà (0-3). En la lliga ha sumat quatre victòries i un empat, contra el Cornellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)