Barça

L’imprevisible

Ousmane Dembélé és capaç del millor i del pitjor, però quan està en forma Valverde sempre ha confiat en ell. Contra el Sevilla va fer seure Griezmann

Les lesions l’han martiritzat i també algunes actituds incomprensibles que li han anat en contra

Ousmane Dembélé pot arribar a desesperar. Es pot passar de veure’l com un cas perdut a pensar que pot ser un dels grans jugadors del present i del futur del Barça. És capaç del millor i també del pitjor, una bipolaritat que fa que tingui molts detractors, però també ferms defensors. Costa trobar un equilibri a l’hora de jutjar-lo, precisament per la seva imprevisibilitat, però el que sí que és innegable és que, quan ha estat en forma, Ernesto Valverde sempre ha confiat en ell. I mira que li n’ha fet unes quantes... Però el tècnic no va dubtar a fer seure Antoine Griezmann, el fitxatge estel·lar d’aquesta temporada, contra el Sevilla en un dels grans duels de la lliga.

L’aposta li va sortir bé a mitges. Dembélé va ser un dels jugadors destacats, amb un gol fantàstic i tot, però a les acaballes del duel no va saber calibrar les conseqüències d’una protesta, i el caràcter protagonista de Mateu Lahoz va fer la resta. Vermella i cap a la dutxa abans d’hora. Un gest incomprensible, perquè Dembélé no és un futbolista que acostumi a protestar iradament per decisions arbitrals. De fet, la que va veure contra el Sevilla és la primera vermella que li ensenyen en tota la seva carrera. Fins a aquell moment, el seu partit estava sent destacable. S’estava guanyant el dret a completar els 90 minuts, i amb la satisfacció d’haver marcat el seu primer gol de la temporada.

A partir d’ara, a Valverde se li gira feina. No deu ser fàcil gestionar els minuts en una davantera en què hi ha Messi, Luis Suárez, Griezmann, Dembélé i, des de baix, Ansu Fati i Carles Pérez pressionant. Però en aquesta tercera temporada, el tècnic no es casa amb ningú. I en Dembélé veu un futbolista que li pot aportar molt. Sempre que ha estat en forma l’ha posat en l’onze, encara que això signifiqués deixar a la banqueta Coutinho, com va fer diumenge amb Griezmann. Valverde valora moltíssim la seva capacitat de desequilibri, la seva profunditat, la seva velocitat i la gran capacitat que té per arriscar sempre i no deixar d’intentar-ho mai. Amb Suárez i Messi al camp, a més a més, tenir un jugador de banda com ell que pugui obrir el camp és clau.

El seu futbol anàrquic té coses tant positives com negatives, perquè també acostuma a encapçalar la classificació de jugadors amb més pilotes perdudes. En els quatre partits que ha disputat aquesta temporada, ja n’ha perdut un total de 22, repartides de la següent manera: 8 contra el Sevilla, 3 contra el Vila-real, 7 pilotes perdudes en el primer partit de lliga contra l’Athletic i 4 en el duel de Champions contra l’Inter.

En les seves tres temporades al Barça, Dembélé ha disputat un total de 69 partits, en els quals ha marcat 19 gols i ha fet 19 assistències. No són xifres espectaculars, però tampoc dolentes. I segurament serien molt millors si el francès no hagués comès algunes errades que li han costat lesions i minuts de joc, i, per tant, perdre’s molts partits. Ha arribat tard a diversos entrenaments, i sovint sense avisar, tampoc ha parlat amb els metges quan ha tingut alguna molèstia i algunes actituds no l’han afavorit a l’hora de prevenir lesions. Des que va arribar, n’ha tingut un total de sis, la majoria de les quals al bíceps femoral.

Però, malgrat tot, Dembélé continua amb les mateixes ganes de triomfar al Barça que el primer dia. Aquest estiu passat, el seu nom figurava en totes les travesses per marxar, ja fos amb un traspàs o bé dins de l’operació del retorn de Neymar. Però res de res. Encara hi és, i lluitant per ser titular. És així d’imprevisible.

19
gols
ha marcat des que va fitxar pel Barça. Els ha fet en els 69 partits que ha disputat.

LES XIFRES

22
pilotes
ha perdut en els quatre partits disputats fins ara, tres en la lliga i un en la Champions.

El Barça presenta al·legacions per les expulsions

El FC Barcelona ha presentat al·legacions a l’acta arbitral de Mateu Lahoz en què constaven les dues vermelles que van rebre Dembélé i Araújo en el partit contra el Sevilla. D’aquesta manera, el club blaugrana s’anticipa al comitè de competició, que decidirà demà quin càstig aplica a tots els sancionats de la jornada. En funció del que decideixi, el Barça podrà presentar recurs. La por que es té és que a Dembélé li caigui més d’un partit i que es perdi el clàssic contra el Real Madrid. En l’acta, Lahoz hi va posar que va expulsar el davanter francès per haver-se dirigit a ell dient-li: “Ets molt dolent, molt dolent.” La desconsideració a l’àrbitre es pot castigar amb dos partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)