Barça

Va pensar a marxar, però ara es vol retirar aquí

Leo Messi explica en una entrevista a RAC1 que va estar a punt de deixar el Barça pels problemes que va tenir amb Hisenda, però que ara només pensa a acabar la seva carrera de blaugrana i quedar-se a viure a Catalunya

Leo Messi serà avui protagonista a la catifa vermella de l’estrena del nou espectacle del Cirque du Soleil, un espectacle que té l’argentí com a protagonista. Ahir, ho va ser als micròfons de RAC1. En una àmplia entrevista va parlar de passat, present i futur. El capità blaugrana va voler aclarir dubtes i va assegurar que la seva intenció no és cap altra que la de retirar-se en el Barça. “Si em volen, jo encantat de seguir aquí. Sempre ha estat la meva idea i ho continua sent. Sempre he volgut acabar aquí. No hem parlat encara de renovació, pel que sé. Jo em mantinc al marge, però no hi haurà problemes. La meva idea i la de la meva família és acabar aquí per com estic al club, perquè la família està molt bé a la ciutat, perquè no vull canviar als meus fills les amistats. La idea és quedar-me aquí sempre a viure. Sempre havia tingut la idea de jugar a Newell’s i a Argentina, però s’ha de pensar més en la família”. Va ser clar Messi respecte al seu futur i també va confessar que fa uns anys sí que va estar a un pas de deixar el club. “Va ser en els anys 2013 i 2014. Amb tot el problema amb Hisenda. Va ser molt difícil per a mi i la meva família, molta gent opinava sense saber i una part de la premsa tampoc va ajudar. Anaven per mi, com a exemple, i després per tots els esportistes. Vaig tenir al cap marxar, no pel Barça, no pel club, volia marxar d’Espanya perquè em sentia maltractat.”

La temporada

Amb el futur de Messi clar, el capità blaugrana creu que el Barça té equip per guanyar-ho tot aquest curs. “Ens ha costat arrencar, però tenim una plantilla amb grans jugadors per guanyar-ho tot. És la idea. Els últims anys hem tingut sempre bones plantilles, però hem caigut en la Champions per culpa nostra”, deia l’argentí, que no amaga tenir la lliga de campions com a objectiu. “No em sentiria decebut per no guanyar la Pilota d’Or. Sí que ho estaria si estem un altre any sense guanyar la Champions. Crec que fa anys que la deixem escapar i toca que torni al club i a la ciutat.” Per mirar de guanyar-la, la plantilla s’ha reforçat amb Griezmann, entre d’altres. Messi desmenteix que no volgués el fitxatge del francès. “No és fàcil venir a jugar al Barça per a la gent que no coneix el mètode. S’ha d’acostumar a jugar d’una manera diferent. Griezmann ho farà perquè té molta qualitat i és intel·ligent. És mentida que no el volgués, vaig dir que era un dels millors, mai vaig tenir cap inconvenient”, aclareix un Messi que no amaga que volia el retorn de Neymar, però que nega que critiqués la directiva per no haver aconseguit el fitxatge del brasiler: “Volia que vingués Neymar pel mateix motiu. És desequilibrant, un dels millors del món, però entenc que es mirava per tot el que l’envolta, per com va marxar, i sabia que era complicat que tornés. Quan vaig dir que no sabia fins on s’havia arribat, no era un cop de pal a la directiva. Realment, no ho sabia. Només sabia el que parlava amb ell. Està penedit d’haver marxat, al cap de poc temps ja sabia que s’havia equivocat. Vaig pensar que aniria al Madrid si no venia aquí perquè ell volia marxar de París i pensava que Florentino faria alguna cosa. No descarto res en el futur, tampoc que vingui aquí”.

El vestidor

Messi va explicar en l’entrevista que no parla amb el president, Josep Maria Bartomeu, des de l’eliminació de Liverpool, però que no hi ha motius per fer-ho i es va mostrar satisfet amb la continuïtat de Valverde. “La derrota contra el Liverpool va ser culpa nostra, ja ens havia passat a Roma. Ens vam bloquejar. No crec que fos cosa de l’entrenador. El club va decidir que continuava i per a mi i el vestidor va ser una alegria. Tenia el nostre suport, com el tenia Luis Enrique i els que hi van ser abans”, deia un Messi que també va negar que el vestidor mani en el club. “És obvi que els jugadors no manen, però és una cosa que es diu, com que jo prenc decisions. Hem d’aprendre a conviure amb aquestes coses encara que siguin mentida. Ens van consultar en temes com ara els de Griezmann o Neymar, si era bo per a l’equip. Nosaltres opinem pel bé de l’equip, però no prenem decisions”, deia un Messi que va explicar com és Piqué. “És una persona transparent i intel·ligent, que diu el que pensa sense que li preocupi què diran. És sincer i va sempre de cara, alegre i divertit. Em va sorprendre el que va dir a Getafe, però qui fa molts anys que és en aquesta casa, sap que tots ho sabem tot. Jo no ho hauria dit perquè és fer l’onada més gran, però ho va dir perquè ho va sentir.”

Preguntat sobre quin és el millor entrenador que ha tingut, no va dubtar a dir el nom de Pep Guardiola “amb Luis Enrique a prop”, i d’explicar que la seva millor època com a jugador va ser aquella amb Guardiola a la banqueta, una època que creu que és molt difícil de repetir. Ho va deixar clar quan va parlar de Xavi i Iniesta. “Trobar dos jugadors com l’Andrés i en Xavi era impossible. Ho sabíem. Teníem el 90% de la possessió de la pilota i quan la perdíem la recuperàvem al cap de cinc segons. Sabíem que passaria. Tenim grans migcampistes, però ells eren únics. Per això va canviar una mica la filosofia de l’equip”. Parlant de Xavi, Messi creu que “tornarà aquí quan vulgui. Està formant-se i acabarà aquí i serà molt semblant al que va viure Guardiola.”

El Madrid

Messi, que va dir que el millor gol que ha fet és el de la final de la Champions de Roma i el millor partit que ha jugat, la semifinal de la Champions contra el Real Madrid al Bernabéu, veu als blancs competint per tots els títols. “M’hauria agradat que Cristiano hagués continuat, per la lliga, perquè dona un plus als clàssics. Però el Madrid té molt bons jugadors i història. Per això crec que lluitarà per tot.” Per últim va explicar per què no parla català, mostrant-se molt orgullós de la Creu de Sant Jordi que se li va concedir i de la catalanitat dels seus fills: “Sempre he parlat castellà, no parlo català perquè no ho he fet mai, no ho faig fluid, els meus fills sí que el parlen perfecte. La Creu de Sant Jordi és impressionant. He guanyat molt títols individuals, però aquest és diferent, pel que és i perquè és tancar un cercle de la meva vida. He fet aquí la vida. Els meus fills són catalans, Mateo va néixer el dia 11 de setembre, més català, impossible.”

Frase
Nom
càrrec
Si em volen, jo encantat de ser aquí. Sempre ha estat la meva idea. La meva família està aquí molt bé i ens volem quedar aquí a viure
No em sentiria decebut per no guanyar la Pilota d’Or aquest any. Sí que ho estaré si no guanyem la Champions
Frase
Nom
càrrec

LES FRASES

Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
La Creu de Sant Jordi és molt gran. He guanyat molts títols individuals, però aquest és diferent. He fet aquí tota la meva vida
Griezmann s’adaptarà perquè té molta qualitat i perquè és intel·ligent. No és veritat que no volgués que vingués. És un dels millors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)