Barça

Canvi de rol

Rakitic ha passat de ser un jugador clau per a Valverde a tenir un paper testimonial en aquest inici

El croat no descarta marxar en el mercat d’hivern i l’Inter podria tornar a intentar endur-se’l

No és cap secret que el Barça va posar en el mercat d’estiu Ivan Rakitic perquè entenia que el seu cicle al club ja havia arribat a la fi i que la seva bona anomenada li podria deixar força diners a la caixa per afrontar altres operacions. També se’l va intentar incloure en l’operació per al retorn de Neymar. Però cap de les dues coses va fructificar possiblement perquè ni les ofertes van arribar al que desitjava el Barça per ell –40 milions– i perquè el migcampista croat no volia marxar, sentint-se, com era, una peça important de l’equip, un dels intocables de Valverde des del principi.

Rakitic, possiblement, s’ho hauria pensat millor si hagués sabut el que l’esperava. Sí que és cert que el tècnic ja el va advertir que aquesta temporada voldria fer alguns canvis en el mig del camp i que volia més dinamisme i jugadors més joves i amb més frescor de cames, i que potser tindria menys protagonisme. El que segurament no s’esperava el croat és que passaria d’intocable a un ostracisme tan evident. En els primers partits, mentre el mercat de fitxatges encara estava obert, Rakitic no jugava perquè fins a l’últim moment es va estar pendent de trobar una solució. Però un cop es va quedar, tothom esperava que començaria a tenir més minuts i res feia presagiar que la seva participació cauria en picat.

Les xifres són simptomàtiques. En aquestes primeres vuit jornades de lliga, ha participat en cinc partits però només ha estat titular en un, el nefast de Granada. I va ser substituït en el minut 62 per Arturo Vidal. A San Mamés va jugar una part –va entrar en el lloc d’Aleñá–, contra el València va tenir vint minutets, a Getafe deu més i en la passada jornada contra el Sevilla uns vint més. En total, són 156 minuts en aquests cinc partits de lliga. Si ho comparem amb el mateix període de la temporada passada, no hi ha color. En les vuit primeres jornades de lliga, Rakitic va ser titular en set partits i només va ser suplent contra el Girona al Camp Nou en la jornada 5. Va disputar 32 minuts. En sis dels altres partits va acabar completant els 90 minuts i en el partit restant va estar sobre la gespa 71 minuts. En total, en les vuit primeres jornades de l’exercici passat ja havia disputat 643 minuts. En la Champions, Rakitic va jugar mitja horeta contra el Borussia de Dortmund, mentre que la temporada passada va disputar els dos primers partits, contra el PSV –85 minuts– i contra el Tottenham, al qual va marcar un gol a Wembley.

Aquest canvi de rol no agrada a Rakitic, que aprofitant que està amb la seva selecció, va mostrar el seu descontentament. “Faré tot el possible per intentar canviar la meva situació. Em queden dos anys de contracte i no hi ha millor lloc que el Barcelona, el millor club del món, però necessito jugar i no només gaudir de passejades per la ciutat i la platja”, va assenyalar. El croat està plenament integrat a la ciutat i té l’estima del Camp Nou, que segueix corejant el seu nom en cada partit, però si les coses segueixen igual no descarta un canvi d’aires en el mercat d’hivern. “Vull agrair l’afecte que m’ha donat l’afició, però si veig que res no canvia, llavors haurem de seure i parlar de nou de la meva situació.” L’Inter de Milà, que ja el volia a l’estiu, estaria interessat a tornar a intentar fitxar-lo aquest mes de gener quan es torni a obrir el mercat.

LES IMPRESSIONS DEL MIGCAMPISTA CROAT

Faré tot el possible per intentar canviar la meva situació. Necessito jugar i no només gaudir de passejades per la ciutat i la platja

VALVERDE

Ja el va advertir que aquest any volia dotar el mig del camp de més dinamisme

LA DADA

Vull agrair l’afecte que m’ha donat l’afició, però si veig que res no canvia, llavors haurem de seure i parlar de nou de la meva situació
643
minuts
havia jugat Rakitic en les vuit primeres jornades de lliga del curs passat. Ara, 156.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)