Barça

Compromesos

El Barça, després de la sentència del procés, ajorna tots els actes institucionals previstos per a aquests dies, com ara la inauguració de la botiga de Canaletes i la presentació del futbol formatiu, en solidaritat amb els presos polítics

El FC Barcelona continua donant mostres de rebuig a la sentència del procés. Després de ser el primer club a reaccionar a la publicació de la sentència que condemnava els presos polítics i activistes catalans a quasi cent anys de presó amb un comunicat en què deia que la presó no és cap solució, demanava diàleg i se solidaritzava amb les persones condemnades i les seves famílies, la junta directiva que presideix Josep Maria Bartomeu va decidir ahir ajornar tots els actes institucionals previstos per als pròxims dies. Estava previst que demà s’inaugurés la botiga que el club ha obert a Canaletes, però la inauguració s’ha ajornat com a rebuig a la sentència i en solidaritat amb els presos polítics. A més, el club també ha decidit ajornar la presentació del futbol formatiu del club, que s’havia de fer dilluns. La directiva blaugrana, com va explicar el programa Què t’hi jugues de la Cadena Ser, també ha decidit ajornar diversos actes que s’havien de fer aquesta setmana amb relació als 40 anys de la inauguració de la Masia, que es compleixen diumenge.

I coincidint amb el moment que viu Catalunya, el Barça té pensat estrenar la quarta samarreta d’aquesta temporada, que recupera les quatre barres amb un traç en diagonal, a Madrid. Ho faria, segons Catalunya Ràdio, en el partit que ha de disputar el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre contra l’Atlético de Madrid al Wanda Metropolitano. Es preveu aquell dia un ambient molt hostil contra el Barça per tot el que està passant, un ambient molt semblant al que van viure els blaugrana al mateix escenari fa dues temporades, quan van visitar el Wanda Metropolitano el 14 d’octubre del 2017, dues setmanes després del referèndum de l’1 d’octubre. Aquell dia, l’estadi de l’Atlético de Madrid es va omplir de banderes espanyoles.

L’estrena de la samarreta, però, es podria avançar depenent del que passi. De fet, ahir mateix, la plataforma Seguiment FCB i el grup Manifest Blaugrana van demanar al club que faci totes les gestions possibles davant dels organismes oficials perquè els homes d’Ernesto Valverde puguin lluir la samarreta amb les quatre barres el 26 d’octubre al Camp Nou contra el Real Madrid. La iniciativa va rebre ràpidament el suport de Víctor Font, futur candidat a les eleccions a la presidència del Barça. Fonts del club van explicar a aquest diari que és pràcticament impossible que la samarreta amb les quatre barres es pugui fer servir en el clàssic, perquè encara no se n’ha fet el llançament. Sí que reconeixen que la volen utilitzar quatre o cinc vegades aquest curs i que el club està estudiant en quins partits, perquè han de demanar permís a la federació espanyola per poder-la fer servir. Un d’aquests partits seria el del Wanda.

Eibar

El primer equip, precisament, haurà de canviar possiblement el seu pla de viatge a Eibar aquest cap de setmana. La idea era que els jugadors de Valverde s’entrenessin divendres a la tarda a la ciutat esportiva Joan Gamper i viatgessin després en avió cap a Bilbao per jugar dissabte, a la una del migdia, a Eibar. Per divendres, però, hi ha convocada una vaga general a Catalunya com a protesta per la sentència del procés. Es preveu un dia de protestes i mobilitzacions. Per aquest motiu, des del club s’està estudiant com fer el viatge perquè els jugadors no resultin afectats i puguin arribar bé al partit. S’estudia la possibilitat de viatjar divendres a Bilbao en autocar i també es considera l’opció de fer-ho en avió avançant el viatge o des d’un altre aeroport. Avui s’ha de prendre una decisió.

SAMARRETA

Té la intenció de jugar amb la samarreta de la senyera al Wanda Metropolitano

PETICIÓ

Alguns col·lectius demanen que ho faci en el clàssic, però és difícil per falta de temps

Crítiques a Guardiola d’Ábalos i Arrimadas

Pep Guardiola va posar veu, en anglès, a un vídeo de Tsunami Democràtic que es va poder veure dilluns a TV3, la BBC i AFP en el qual es demanava la intervenció de la comunitat internacional en el conflicte entre Catalunya i Espanya.

El ministre de Foment en funcions del govern espanyol i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, va criticar ahir el tècnic català. “És lamentable. No deixa de pronunciar paraules que fan molt de mal. Fa mal que algú parli malament del seu país”, va dir el dirigent socialista. També va carregar contra Guardiola Inés Arrimadas. “Molt valent per calumniar Espanya, però ni una paraula sobre Qatar, on cobrava”, va dir la política de Ciutadans.

Retirada de l’equip de la Danone Nations Cup

L’aleví A del Barça, com a guanyador de la fase estatal, havia de jugar el cap de setmana passat la fase final de la Danone Nations Cup, que es va disputar al camp de l’Espanyol. El Barça, com va explicar el Què t’hi jugues, hi va renunciar. El motiu és que l’organització obligava el Barça a jugar amb una samarreta vermella amb la paraula “Spain” darrere, ja que jugava el torneig com a representant de l’Estat espanyol. El Barça va dir que només jugaria amb la seva samarreta, i, com que l’organització no ho va acceptar, va cedir el seu lloc al Vila-real, a qui havia derrotat (6-1) en la final de la fase estatal. Fonts del club van explicar a aquest diari que el còctel de la samarreta vermella i la data del 12 d’octubre era inadmissible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)