Barça

Acord entre els clubs per jugar el 18 de desembre

La Lliga diu no. El Barça i el Madrid proposen una nova data per al clàssic però Javier Tebas s’hi nega perquè hi ha una eliminatòria de copa

El Barça i el Madrid van pressionar ahir la Lliga i la federació espanyola fent sengles comunicats en què explicaven que la seva data preferida per jugar el clàssic és el 18 de desembre. La federació va prendre la decisió que el xoc no es disputés el 26 d’octubre, tal com estava previst segons el calendari, adduint raons de seguretat. A partir d’aquí, s’ha iniciat una batalla per discernir la data en què també ha posat cullerada el president de la Lliga, Javier Tebas, que es nega que siguin els dos clubs els qui acordin quan es disputa el xoc.

La raó principal per a Tebas és que el 18 de desembre hi ha una eliminatòria de copa. El concurs televisiu per emetre la competició està desert i, segons Tebas, posar el clàssic en aquella data devaluaria encara més el producte televisiu. Els quatre equips que disputen la Champions (Barcelona, Atlético, Madrid i València) estan exempts d’aquesta eliminatòria. La Lliga, de fet, vol que es disputi el dimecres 4 de desembre. Els blaugrana, en canvi, no volen aquest dia tan pròxim al xoc contra l’Atlético de Madrid (1 de desembre). La voluntat inicial de Tebas era invertir l’ordre dels partits: primer al Bernabéu i després al Camp Nou, però aviat va quedar descartada l’opció per totes les parts.

El Barça va aprofitar el comunicat per expressar la voluntat del club en aquesta extraordinària situació. “El desig del club hauria estat jugar el clàssic al Camp Nou el dia 26, tal com estava previst, i així es va comunicar en l’escrit d’al·legacions presentat al comitè. El club té una confiança absoluta en l’actitud cívica i pacífica de la seva massa social, que sempre s’expressa al Camp Nou de manera exemplar”, va dir l’entitat.

Marlaska ho nega

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que el seu ministeri no ha demanat l’ajornament del partit. “Tenim els mitjans necessaris i precisos per garantir la seguretat i que el partit es disputi amb plena normalitat”, va afirmar en declaracions a Rac1.

LA FEDERACIÓ

Va demanar als clubs que es posessin d’acord per establir una nova data

LA LLIGA

Diu que no és competència dels clubs posar les dates dels partits sinó que és seva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)