Barça

La RFEF passa la pilota al Barça i al Real Madrid

La data del clàssic. El comitè de competició s’havia de pronunciar ahir però no ho va fer i va traslladar les al·legacions de la Lliga als dos clubs

Ahir, després d’una llarga jornada de reunions, el comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) no es va pronunciar respecte a la data del Barça-Real Madrid, previst per a dissabte que ve i ajornat a causa de la situació d’agitació social que viu Catalunya. Tothom esperava l’anunci que el clàssic es jugaria el dimecres 18 de desembre, però les al·legacions de la Lliga van fer que el comitè decidís consultar els dos clubs. Així, el FC Barcelona i el Real Madrid hauran de pronunciar-se abans de les vuit del vespre d’avui.

Divendres de la setmana passada, Competició ja va donar un termini de tres dies, fins ahir dilluns a les deu del matí, als dos clubs per arribar a un acord sobre la nova data del partit i van escollir el 18 de desembre. Aquest dia es jugaran també els partits d’anada de la primera eliminatòria de la copa, de la qual tots dos estan exempts.

La data, però, no té el beneplàcit de la Lliga. L’organisme que presideix Javier Tebas aposta perquè el clàssic es jugui el dissabte 7 de desembre, a la una del migdia, per tal de satisfer el mercat asiàtic. El Barça i el Real Madrid avançarien, en aquest cas, al dimecres 4 de desembre els enfrontaments que els correspondria disputar aquell cap de setmana: Barça-Mallorca i Real Madrid-Espanyol. Per tot plegat, i perquè consideren que fixar la data dels partits és la seva competència, la Lliga podria recórrer contra la decisió del comitè de competició de la federació espanyola. El cas podria acabar, fins i tot, en mans de la justícia ordinària.

Josep Maria Bartomeu: “La violència tampoc és la solució”

Quan es va fer pública la sentència contra els presos i activistes polítics catalans, el FC Barcelona va manifestar que la presó no era la solució i va reclamar que hi hagués diàleg entre els governs espanyol i català per trobar una solució. Ahir al matí, en l’esmorzar Fòrum Tribuna, en què Josep Maria Bartomeu feia de presentador del secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, el president del Barça va apostar per una resposta pacífica a la decisió del Tribunal Suprem. “Ara fa una setmana de la sentència i vull repetir el posicionament del Barça: la presó no és la solució. Una setmana més tard, vull dir també que la violència tampoc és la solució”, va manifestar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)