Barça

Objectiu Champions

Ajornat el clàssic, el Barça es centra en Europa, amb el doble duel contra l’Slavia en quinze dies en què podria deixar segellada la classificació

Mai s’ha enfrontat al rival de demà però sí a equips txecs

Ajornat el clàssic contra el Real Madrid que s’havia de jugar aquest dissabte al Camp Nou, el FC Barcelona ja no té la necessitat de repartir esforços i els podrà centrar tots en el partit de demà contra l’Slavia de Praga en la tercera jornada de la primera fase de la competició. L’objectiu més immediat ara és la Champions i en aquest doble enfrontament contra l’equip txec, que visitarà Barcelona el proper 5 de novembre. Si els de Valverde vencen en els dos partits pràcticament deixaran enllestida la classificació per als vuitens de final de la màxima competició europea. El Barça no pot badar perquè va debutar amb un empat sense gols al camp del Borussia Dortmund, on va merèixer perdre, i es va imposar a l’Inter de Milà a casa en un duel on va ser clarament superat en una primera meitat molt fluixa.

Caldrà que vagi amb compte també el Barça perquè l’Slavia de Praga no és la ventafocs del grup que molts s’esperaven. Ja van estar a punt de vèncer l’Inter a Milà –empat a 1– i la derrota contra el Borussia Dortmund per 0 a 2 és enganyosa. Els txecs no pensen donar cap partit per perdut i si no poden passar aquesta fase, com a mínim lluitaran per la tercera plaça. A més a més, l’Slavia no és un equip fàcil al seu estadi. Només ha perdut dos dels últims nou partits com a local en competició europea i en aquests partits va ser capaç de no encaixar cap gol en cinc duels.

Així doncs, el Barça ja està advertit. I no es pot oblidar que el seu rendiment fora de casa en la Champions no és excessivament bo en els últims anys. Només ha guanyat quatre dels seus últims catorze partits –sis empats i quatre derrotes–, un fet que contrasta molt amb la fortalesa al Camp Nou, on el dia de l’Inter va ampliar el seu rècord d’imbatibilitat en la Champions fins arribar a una marca de trenta-tres partits seguits sense perdre.

Al llarg de la seva història, el FC Barcelona mai s’ha enfrontat a l’Slavia de Praga. No hi ha precedents contra aquest equip però sí contra altres equips txecs. I els dels últims temps són molt bons perquè ha guanyat els últims quatre partits amb un balanç de tretze gols a favor i només un en contra. El més recent va ser contra el Viktoria Plzen en la fase de grups de la temporada 2011-2012, amb victòria per 2 a 0 al Camp Nou i per 0 a 4 a Praga –el partit es va jugar a l’Eden Arena, on es jugarà demà– amb un hat trick de Leo Messi que va significar els gols 200, 201 i 202 del geni argentí. Contra l’Sparta de Praga sí que hi ha precedents. En la primera ronda de la Copa d’Europa de la temporada 1985-1986, amb 1-2 a Praga i patint amb un 0-1 al Camp Nou; en la lligueta prèvia a la final de Wembley el 1992 amb 3-2 a casa i una derrota per 1-0 a Praga en el partit on va néixer el famós entorn definit per Cruyff per justificar la derrota i en la segona lligueta de la Champions 1999-2000 (5-0 al Camp Nou i 1-2 a Praga). Anant més enrere en la història, l’equip blaugrana també va jugar contra el Dukla Praga a la Recopa 1981-82, que va acabar guanyant en la final del Camp Nou contra l’Standard de Lieja, i contra l’Spartak Hradec Kralove en els quarts de final de la Copa d’Europa 1960-1961.

L’equip arriba en forma

El Barça de Valverde afronta el duel en un bon moment i amb optimisme moderat. Lluny queden ja els dubtes al voltant de l’equip després del titubejant inici de temporada, sobretot en els partits fora de casa, amb dues derrotes i un empat en les tres primeres visites (Athletic, Osasuna i Granada). Les quatre victòries consecutives en la lliga –cinc comptant el triomf contra l’Inter– han permès al Barça assolir el liderat de la lliga per primer cop aquesta temporada. A Ipurua, a més a més, es va deixar molt bona imatge i la sensació que l’equip està agafant velocitat de creuer després de necessitar més temps per començar a carburar per culpa d’una deficient preparació durant l’estiu.

Luis Suárez està en plena ratxa golejadora i tothom espera que demà trenqui la seva estadística europea fora de casa –no marca des del 2015–. Messi també està agafant ràpid la forma mentre que Griezmann comença a encaixar en aquest nou trident. Notable va ser el seu partit contra l’Eibar. I de cara al partit contra l’Slavia, Valverde recupera Dembélé. En defensa, també molt millorada, torna Piqué després de no jugar en lliga per sanció.

ALERTA

El Barça només ha guanyat 4 dels seus últims 14 partits a fora en la Champions

RECUPERACIONS

Per la cita contra l’Slavia de Praga Valverde podrà comptar amb Dembélé i Piqué

Els 30 finalistes a la Pilota d’Or

La revista France Football va fer públics els 30 finalistes de la Pilota d’Or 2019, que s’entregarà el 2 de desembre al Théatre du Châtelet de París. Els jugadors són els següents: Lloris, Ter Stegen, Alisson, Alexander-Arnold, De Ligt, Van Dijk, De Jong, Van de Beek, Wijnaldum, Bernardo Silva, Mané, Agüero, Tadic, Mbappé, Aubameyang, Cristiano Ronaldo, Benzema, Heung-min Son, Lewandowski, Firmino, Leo Messi, Riyad Mahrez, Kevin De Bruyne, Kalidou Koulibaly, Antoine Griezmann, Mohamed Salah, Eden Hazard, Marquinhos, Raheem Sterling i João Félix. El Barça, per tant, situa quatre jugadors entre els finalistes en la categoria masculina i Lieke Martens en la femenina. Messi és el gran favorit per guanyar.

Bobby Madden, l’àrbitre del duel

La UEFA ha designat l’àrbitre escocès Robert Bobby Madden per xiular el partit entre l’Slavia de Praga i el FC Barcelona. Malgrat ser un col·legiat relativament jove –40 anys– ja ha tingut la responsabilitat de dirigir partits de certa envergadura com la final de la copa del seu país i també se’l va designar per al mundial del 2014 i l’Eurocopa del 2016. En aquesta edició de la Champions ha xiulat el partit entre el Bayern de Munic i l’Estrella Roja, amb victòria de l’equip alemany per 3 a 0. L’acompanyaran els jutges de línia Graeme Stewart i David Roome, compatriotes seus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)