Barça

L’escalf de casa

El Barça espera rescabalar-se de la penosa imatge al camp del Llevant guanyant i convencent en joc i actitud en la visita de l’Slavia de Praga al Camp Nou en la Champions

Els blaugrana deixarien molt encarrilada la classificació per als vuitens de final

Sense Luis Suárez, el francès lluitarà per un lloc amb Carles Pérez i Ansu Fati

El Barça respira. Una sensació d’alleujament impregna els jugadors perquè avui torna a haver-hi partit i, per tant, la possibilitat de rescabalar-se ràpidament de l’última i vergonyosa derrota al camp del Llevant en la lliga. I es juga al Camp Nou, a casa, on l’equip es troba molt més còmode, sense angoixes ni patiments, i on ha ofert la seva millor cara en aquests primers partits de la temporada. El seu refugi particular, sense fred, on noten l’escalf i on fins ara continuen imbatuts.

Canvia també la competició. La lliga dona pas a la Champions, on el Barça és líder del seu grup després de dues victòries i un empat. L’ultim triomf va ser a Praga contra l’Slavia, l’equip que avui visita el Camp Nou amb poc a perdre i més a guanyar. Tenen només un punt però ja han demostrat en les tres jornades precedents que són un equip a tenir en compte i que només l’infortuni els manté a la cua del grup. Però tractar-los de la ventafocs del grup seria una insensatesa, i més després del que va passar en l’últim partit, on els txecs van posar contra les cordes el Barça durant molts minuts amb el seu joc directe i la seva intensitat. El triomf blaugrana va tenir un punt d’enganyós perquè si no arriba a ser per les miraculoses aturades de Ter Stegen el resultat hauria estat ben diferent.

En el duel d’avui, però, el Barça confia en la seva fortalesa al Camp Nou, on ja va ser capaç de remuntar a l’Inter en un partit que se li havia complicat en el primer temps. Valverde reconeixia que quan perden, les crítiques que reben són molt dures, així que només cal esperar que després de la humiliant derrota contra el Llevant la reacció sigui immediata. Però possiblement, l’equip blaugrana avui no en farà prou amb guanyar. Evidentment que la victòria és cabdal perquè la classificació per als vuitens de final estaria molt ben encarrilada, però la magnitud i la imatge de la desfeta al Ciutat de València requeriran una actuació convincent, ja no només en el marcador sinó també en el joc i l’actitud. Tothom espera del Barça que hagi reflexionat i que capgiri les sensacions que ara mateix transmet, sobretot lluny de casa. Un equip que està vivint una decadència suau, amb un punt d’indolència, i que li costa respondre quan les coses se li torcen. I també amb mancances futbolístiques, sobretot a l’hora de sortir amb facilitat quan els rivals el pressionen amunt, com serà el cas de l’Slavia, i per generar perill en atacs estàtics.

Es perdrà el duel Luis Suárez, lesionat al soli de la cama dreta en el partit contra el Llevant, així que la tercera plaça en l’atac se la disputaran entre Carles Pérez, Ansu Fati i Ousmane Dembélé, que torna a la convocatòria després de quedar-ne fora en l’última per decisió tècnica. En principi, el francès hauria de sortir amb un lleuger avantatge, tenint en compte els galons en el primer equip, però caldrà veure què decideix Valverde. Al centre del camp, Busquets i De Jong semblen tenir els seus llocs garantits, i també hi ha un interrogant en un interior perquè el tècnic va sorprendre deixant Arthur fora de la convocatòria, com ja va fer en el duel contra el Valladolid. El migcampista sembla que és un dels que paguen els plats trencats de la desfeta contra el Llevant. També van quedar fora Todibo, Wagué i Junior Firpo, en qui no sembla que es confiï gaire. És possible que es mantingui Arturo Vidal com a titular, encara que hi ha moltes alternatives. Des de fer confiança a Rakitic o Carles Aleñá o avançar Sergi Roberto al mig del camp. A la defensa, tornarà Jordi Alba al lateral esquerre –no va jugar a Llevant– Piqué i Lenglet seguiran a l’eix i Semedo a la dreta. Umtiti va rebre l’alta mèdica i estarà a la banqueta.

L’Slavia de Praga arriba amb ganes de posar les coses difícils al Barça. Jugarà amb la mateixa intensitat que al seu camp i anirà a buscar els blaugrana perquè sap que així li poden fer mal. Tenen l’absència del central David Hovorka, que es va fer un trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre durant el partit contra el Viktoria Pilsen, però respecte al partit contra el Barça recuperen Benjamin Traoré. El seu punt fort són les arribades per la banda dels seus laterals, Coufal i Boril, que va marcar, la solidesa al mig del camp de Soucek i una davantera perillosa amb Olyainka i Masopust.

NOVETATS

Umtiti ja està recuperat i torna a la convocatòria i Alba tornarà al lateral esquerre

DESCARTATS

Sorprèn que Arthur es quedi fora de la llista com Todibo, Junior i Wagué

EL RIVAL

Ja va posar contra les cordes el Barça i fora de casa també juga igual d’intens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)