Barça

El rival

Òscar Garcia no torna sol

Denis Suárez va deixar el Camp Nou l’estiu passat i ha estat titular en els dotze partits de lliga que ha jugat el Celta

El brasiler, cedit pel Barça, és baixa aquesta nit per una lesió de genoll

No serà Òscar Garcia l’única atracció en el partit d’aquesta nit. El de Sabadell debuta avui com a entrenador del Celta en un escenari molt especial, el Camp Nou, allà on va jugar uns quants anys amb el Barça, equip que aspira a dirigir algun dia. El partit serà també especial per a un futbolista que la temporada passada formava part de la plantilla blaugrana, Denis Suárez. Ho hauria estat també per a Rafinha, però el brasiler és baixa per al partit d’avui per un edema al genoll esquerre.

Denis Suárez, format a les categories inferiors del Celta, va tornar a casa aquest estiu a canvi de 12,9 milions d’euros fixos més 3,1 en variables. Ho va fer sense haver triomfat de blaugrana. El gallec va ser fitxat pel Barça l’any 2013 procedent del Manchester City per 1,8 milions d’euros per jugar al filial. Va fer una gran temporada a les ordres d’Eusebio Sacristán –amb set gols i onze assistències–, va sortir cedit un any al Sevilla i es va desvincular del Barça l’any 2015 per anar al Vila-real. Un any després els blaugrana van fer efectiva la clàusula de recompra del jugador, de 3.250.000 euros. Però Denis no va poder mostrar la seva qualitat ni amb Luis Enrique ni amb Valverde, i va marxar cedit a l’Arsenal en el mercat d’hivern del curs passat i va ser traspassat al Celta aquest estiu.

“El meu pas pel Barça és agredolç. He tingut moments bons, regulars i dolents. M’emporto l’experiència d’haver estat al millor club del món, d’haver guanyat títols amb el Barça i haver competit amb els millors del món per la titularitat. He estat en un equip que tenia el millor de la història en la meva posició, Iniesta”, ha dit Denis en una entrevista a Goal abans de tornar al Camp Nou. El gallec, que ha estat titular en els dotze partits de lliga i ha fet un gol aquesta temporada, recorda una xerrada amb Valverde.“Vaig parlar amb ell abans de marxar cedit a l’Arsenal. Li vaig dir que m’hauria agradat tenir més oportunitats. Ell em va dir que potser les hauria merescut, però que tenia molts jugadors i havia de prendre decisions i no li ha anat malament”, diu el gallec.

Tampoc en va tenir gaires Rafinha, titular al Barça en dos partits a l’inici de curs per les lesions de Messi, Suárez i Dembélé. El brasiler ha jugat sis partits a les ordres de Fran Escribá i Ernesto Valverde va comptar amb ell tres vegades abans de cedir-lo al club de Vigo. Abans de marxar, el brasiler va renovar amb el Barça fins al 2021.

És aquesta la segona experiència de Rafinha al Celta, club al qual té una especial estima perquè allà va triomfar el seu pare, Mazinho. Ja va jugar com a cedit a les ordres de Luis Enrique la temporada 2013/14, en què va disputar 33 partits i va fer quatre gols. Després va tornar al Barça, on ha participat en sis temporades, amb una cessió a l’Inter de Milà i aquesta segona al Celta pel mig, a més de tres greus lesions de genoll, dues al dret i una a l’esquerre. La primera se la va fer a Roma; la segona, a Granada, i la tercera, al Wanda Metropolitano. En total, va jugar 90 partits de blaugrana i va fer dotze gols. Ara espera recuperar-se de la lesió i posar-se a les ordres d’Òscar Garcia, tècnic que el coneix perfectament. El de Sabadell el va dirigir en el juvenil del Barça que va guanyar el triplet: lliga, copa del Rei i copa de campions.

12,9
milions
d’euros fixos més 3,1 en variables va pagar el Celta al Barça aquest estiu per Denis
90
partits
va jugar Rafinha amb la samarreta blaugrana i va fer dotze gols
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)