Barça

Invertir les sensacions

El Barça necessita vèncer i convèncer contra el Celta de Vigo avui al Camp Nou per començar a dissipar els dubtes que hi ha al voltant de l’equip abans d’una altra aturada

Valverde ha de decidir si torna al mig del camp més tocador amb Arthur i si fa jugar Luis Suárez

Òscar Garcia debuta al Camp Nou, on va jugar com a futbolista

Després de la desfeta humiliant al camp del Llevant tothom esperava una reacció del Barça en el partit contra l’Slavia de Praga al Camp Nou. La reacció era més que necessària, després de la pobra imatge que es va deixar al Ciutat de València i es confiava en el refugi del Camp Nou, on l’equip ha ofert les seves millors actuacions aquesta temporada, per guanyar, deixar la classificació per als vuitens de final pràcticament enllestida, i, com a mínim, netejar una mica el mal record que es va viure contra el Llevant. Però res d’això va passar. Més aviat al contrari. Ni van poder superar el conjunt txec, el pas a la següent fase no està ni de bon tros tancat malgrat seguir líders de grup, i els dubtes al voltant de l’equip han crescut de manera alarmant. Les sensacions no poden ser més negatives. S’està parlant de fi de cicle i d’estar enmig d’un procés de decadència suau d’un equip que aquesta temporada té com a objectiu endur-se tots els títols.

Per això avui contra el Celta (21.00 h) l’equip estarà sota pressió. Necessita guanyar sí o sí, però també transmetre una actitud diferent i un joc millorat respecte als últims partits. Perquè arriba una nova aturada i si el resultat i la imatge no són positius, la petita ferida que hi ha oberta en aquests moments es podria fer molt més gran i els nervis en l’entorn podrien continuar creixent. L’afició ja va acomiadar l’equip el dia de l’Slavia amb tímids xiulets perquè va acabar molt decebuda, i una nova ensopegada podria desencadenar una protesta molt més gran. I el grau de preocupació de Valverde, que ara mateix no és gaire elevat, segons va afirmar, segur que pujaria. Com també el de la junta directiva, que de moment es manté prudent esperant una ràpida reacció de l’equip abans d’intervenir. Alguns veuen similituds en el que s’està vivint ara amb l’última temporada de Frank Rijkaard, en què la deixadesa de tots els estaments del club va culminar amb un fracàs rotund de l’equip, però la junta no considera que ara mateix s’hagi arribat, ni de bon tros, a aquella situació.

Hi ha algunes incògnites pel que fa a l’onze que utilitzarà Valverde abans d’una nova aturada. Caldrà veure si alguns jugadors són penalitzats per la imatge dels últims partits o si d’altres tornen a tenir una altra oportunitat per demostrar que se’ls pot tornar a fer confiança. En defensa, sense Jordi Alba, lesionat, Valverde té dues alternatives al lateral esquerre. El més normal seria que donés l’alternativa a Junior Firpo, que s’ha quedat a la grada en els últims partits, i que abandonés l’opció de situar Semedo a banda canviada. Si aposta per aquesta opció, Sergi Roberto es quedaria a la banqueta. Al centre, no s’esperen canvis i es mantindria la parella formada per Piqué i Lenglet.

Al mig del camp, Valverde podria recuperar la fórmula que semblava consolidada amb Busquets, Arthur i De Jong, però que el rendiment irregular del brasiler en els últims partits havia estroncat. Els tocs d’atenció a Arthur han de començar a fer efecte, perquè se’l considera un jugador important de l’equip però també se li demana més regularitat al seu joc i una mica més de sacrifici en tasques defensives. L’altra opció seria mantenir Arturo Vidal, però tampoc s’ha guanyat indiscutiblement la plaça en l’onze titular. A la davantera, torna Luis Suárez, però caldrà veure si surt d’inici o es queda a la banqueta com a revulsiu. Si no jugués de titular quedaria un lloc que se’l disputarien Dembélé i Ansu Fati. El francès no va estar gaire encertat contra l’Slavia i fins i tot va haver de sentir algun xiulet quan va deixar el camp, mentre que Ansu Fati va sortir enmig d’una ovació i en el poc temps que va estar sobre la gespa es va entendre bé amb Messi. Caldrà veure què fa Valverde.

El rival del Barça, el Celta, arriba en molt mal moment al Camp Nou, després de quatre derrotes consecutives. Els gallecs estrenen tècnic, l’exblaugrana Òscar Garcia, i confien que es podrà complir el tòpic d’entrenador nou, victòria segura; o, si més no, treure alguna cosa positiva aprofitant l’ambient enrarit que es viu en l’equip blaugrana i el coneixement que Òscar té de l’estil de joc i de com fer mal al Barça. El partit serà especial també per a Denis Suárez, que torna a l’estadi, cosa que no podrà fer Rafinha, lesionat.

PERILL

Si el Barça no guanyés es podria desencadenar una protesta més gran de l’afició

ATAC BLAUGRANA

Luis Suárez ha entrat en la llista però caldrà veure si surt d’inici o es queda de revulsiu

ÒSCAR GARCIA

Coneix el sistema de joc i com fer mal al Barça, i segur que ho intentarà aprofitar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)