Barça

El protagonista

Leo Messi

Fins i tot sap clonar les faltes

El Barça no es podia permetre el luxe de tornar a ensopegar en la lliga. Hi havia el lideratge en joc però sobretot calia posar fi a la ratxa de dos partits sense guanyar i netejar la imatge deixada al camp del Llevant i contra l’Slavia de Praga. Després del partit contra el Celta la competició es torna a aturar i un nou daltabaix hauria provocat una reacció irada de l’afició del Camp Nou, que ja havia marxat emprenyada després del partit contra els txecs. Era un partit sota pressió. Necessitaven un triomf per guanyar estabilitat en una setmana força complicada.

I durant molts minuts, el Celta no ho va posar gens fàcil. Estrenaven entrenador, Òscar Garcia, que sabia perfectament com fer mal als blaugrana i va ordenar una pressió avançada i home a home que va complicar la vida al Barça, que no es va trobar còmode durant gairebé tot el primer temps. Però amb el que no havia comptat el tècnic català del Celta és que quan Messi està sobre la gespa i sap que el seu equip podia quedar a les cordes exerceix del millor salvavides possible. I que no hi ha plantejament que el pugui aturar perquè té un recurs insuperable per qualsevol pissarra. El seu peu esquerre, on té un guant, és un autèntic tresor. Amb ell va enganyar perfectament Rubén Blanco des dels onze metres, marcant amb una tranquil·litat sorprenent. Però per al record i per emmarcar quedaran els seus dos llançaments de falta. Dos gols de falta clavats. Per a Messi no hi ha res impossible i fins i tot ja és capaç de clonar dues rosques impossibles. Marcar dos gols de falta en un mateix partit sí que ho havia fet, però que fossin idèntics, encara no.

El primer llançament de falta va arribar just després que el Celta empatés el partit, també de falta, que l’àrbitre ha interpretat que havia comès Messi, però no ho era. L’argentí es va enfadar molt i el Celta ho va acabar pagant perquè es pensaven que marxarien al descans empatats però un defensa va fer caure Arthur i Messi no va perdonar. Formidable gol de falta. I en l’inici del segon temps, una nova falta sobre De Jong va servir perquè l’argentí calqués el llançament de falta. La mateixa rosca ajustada, la mateixa potència, la mateixa col·locació. Faltes bessones. Amb aquests dos gols, Messi ja ha fet 52 gols de falta com a professional entre el Barça, 46, i la selecció argentina, 6.

Amb el seu trio de gols, l’argentí ja ha empatat amb Luis Suárez com a màxim golejador de l’equip aquesta temporada i això que durant l’inici va estar absent uns quants partits per lesió. En la lliga ja ha fet set gols i un altre en la Champions. Passa per un moment dolç i acumula cinc jornades consecutives perforant les porteries rivals: Sevilla, Eibar, Valladolid, Llevant i Celta.

76
intervencions
1
passada de mèrit bona
4
pilotes recuperades
5
pilotes perdudes
1
falta comesa
0
faltes rebudes
5
rematades
3
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)