Barça

Baixos de defenses

Problemes. Les lesions de Semedo i Jordi Alba i les sancions a Sergi Roberto, en la lliga, i Piqué, en la Champions, compliquen la vida a Valverde

Quan, en el minut 51 del Barça-Celta de dissabte, Sergi Roberto va veure targeta groga, Ernesto Valverde no va poder evitar arrufar el nas, conscient que a Leganés, en el pròxim partit de lliga, haurà d’improvisar un lateral dret. I és que el dorsal 20 blaugrana acabava de veure la cinquena amonestació una estona després que Nelson Semedo prengués mal en el soli de la cama esquerra, una lesió que el mantindrà lluny dels terrenys de joc entre quatre i cinc setmanes. Tot i que estem a les portes d’una nova aturada per partits de seleccions, el portuguès es perdrà el partit de copa contra el Cartagena de dimarts que ve i els dos últims de la lligueta de la Champions, contra el Dortmund i l’Inter. En la lliga, Semedo no podrà jugar contra el Leganés, l’Atlético de Madrid, el Mallorca, la Real Sociedad i, probablement, el Real Madrid. Déu n’hi do.

La lesió de Nelson Semedo, que és la dissetena que hi ha hagut a la plantilla del Barça en tres mesos de temporada, s’afegeix a la recaiguda de Jordi Alba. En el partit contra l’Slavia de dimarts passat, el lateral esquerre va tornar a estripar-se el bíceps femoral de la cama esquerra, com li va passar al camp del Borussia Dortmund, el 17 de setembre, i s’estima que la seva tornada no tindrà lloc abans d’un mes. Si fa o no fa, Alba es perdrà els mateixos partits que Semedo. Aquesta vegada, en tot cas, hi haurà prudència màxima i el de l’Hospitalet no tornarà fins que no estigui completament recuperat. Sigui com sigui, durant les pròximes setmanes Valverde haurà de comptar amb Junior Firpo o bé Samuel Umtiti, en el lateral esquerre.

Sancionats

Per si no n’hi hagués prou amb les lesions dels dos laterals titulars, en els pròxims partits de lliga i de Champions League el Barça també es veurà sensiblement afectat per les sancions. A Butarque, el pròxim 23 de novembre, algú haurà de debutar en el lateral dret –segurament Moussa Wague– per la ja esmentada cinquena groga a Sergi Roberto. Però més perillosa serà encara l’absència de Gerard Piqué en el decisiu partit contra el Dortmund del 27 de novembre, a l’estadi. El central va veure la tercera targeta groga en quatre partits contra l’Slavia i no podrà participar en un duel que el Barça no pot perdre si no vol veure seriosament compromesa la seva classificació per a les eliminatòries de la Champions. Contra el Dortmund, un equip que buscarà l’assalt a la primera posició del grup F, doncs, Valverde no podrà comptar ni amb el cap de la seva defensa ni amb els seus dos laterals titulars.

CHAMPIONS

Piqué, Semedo i Alba no podran jugar el decisiu partit contra el Dortmund

LLIGA

Contra el Leganés haurà de debutar algú en el lateral dret, segurament Moussa Wagué

Piqué, Lenglet, Semedo i Sergi Roberto, els que més han jugat

Des que va començar la temporada, el 16 d’agost, els dos defenses més utilitzats per Ernesto Valverde han estat Gerard Piqué i Clément Lenglet. La parella de centrals acumulen, respectivament, 1.350 i 1.252 minuts. Piqué ha disputat quinze dels setze partits que ha jugat el Barça i Lenglet, catorze. El català i el francès han estat sempre titulars. Al darrere queden Nelson Semedo, amb 1.207 minuts en setze aparicions (catorze com a titular), i Sergi Roberto, amb 1.009 en catorze aparicions (deu com a titular). En el cas del dorsal 20 es compten també els minuts que ha fet de migcampista. Les lesions han provocat que Jordi Alba hagi participat molt menys del que és habitual en ell: el lateral esquerre ha jugat, sempre d’inici, nou partits, en què ha acumulat 704 minuts. Els defenses que menys han jugat són: Junior Firpo, quatre partits (tres de titular) i 235 minuts; Samuel Umtiti, dos partits i 180 minuts, i Jean-Clair Todibo, dos partits (un com a titular) i 77 minuts. Finalment, Valverde ha convocat quatre cops Moussa Wagué, però sempre ha quedat fora de la llista final, i una vegada Ronald Araújo, que es va quedar a la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)