Barça

8 dies de préstec i cap aquí

Messi, concentrat a Palma fins dijous, torna a la selecció després dels tres mesos de sanció imposats per la Conmebol

A l’Argentina l’esperen amb els braços oberts contra el Brasil el dia 15 després de l’exhibició contra el Celta i Valverde resa perquè torni sa del virus Fifa

L’Argentina romandrà instal·lada a Palma fins dijous. Alta expectació a l’illa amb l’estada que farà aquests dies l’albiceleste, inevitablement accentuada per la presència del seu capità. Leo Messi torna a la selecció després dels tres mesos de sanció que li va imposar la Conmebol per les seves dures declaracions durant l’última copa Amèrica del Brasil. Torna el rei. Torna el senyor de les faltes.

A Palma no hauran d’esperar fins al mes de març per veure Messi de ben a prop. Amb l’ascens del Mallorca a primera, molts aficionats ja havien anotat en vermell el cap de setmana del 14 i 15 de març. En una d’aquestes dues dates el Barça jugarà a l’Iberostar Estadi, però Messi fa aquesta setmana una visita de cortesia prèvia. Des d’avui fins dijous la selecció argentina s’entrenarà a la ciutat esportiva del Mallorca a Son Bibiloni, en unes instal·lacions que el seleccionador Lionel Scaloni coneix perfectament de la seva anterior etapa com a futbolista a les files del conjunt mallorquí, la temporada 2008/09. L’equip, concentrat a l’hotel Melià Palma Boy del Palau de Congressos de Palma, s’entrenarà aquesta tarda i demà (17 h) a porta oberta durant els primers quinze minuts i repetirà dimecres en doble sessió (10 h i 17 h) a porta tancada. Quatre sessions en total abans de volar cap a l’Aràbia Saudita, on divendres els espera un Brasil-Argentina (18 h). Serà el retorn oficial de Messi després de la sanció i després de no haver viatjat amb la seva selecció en les dues anteriors aturades per seleccions dels mesos de setembre i octubre. Dilluns, a Tel Aviv (Israel), hi haurà un segon amistós: l’Argentina de Messi contra l’Uruguai de Luis Suárez (20.15 h).

Alegria majúscula per a Scaloni amb el retorn anhelat de Messi i angoixa lògica per a Valverde, que després d’haver-lo pogut gaudir en les dues últimes aturades ara veu com l’ocellet marxa del niu. Només vuit dies, sí, però vuit dies eterns. I més després d’assaborir l’enèsima exhibició de Messi dissabte contra el Celta. Perquè Messi sosté ara mateix aquest Barça. El seu partidàs contra el Valladolid i la seva punteria contra el Celta han estat el millor sedant per pal·liar les crítiques rebudes pel mal joc de l’equip.

Messi aterra a Palma com el futbolista que més hat-tricks ha fet en la història de la lliga, juntament amb Cristiano Ronaldo (34) –Leo en suma 46 en la seva carrera, en el còmput global de totes les competicions i amb el Barça i l’Argentina–. Els seus tres gols contra el Celta van implicar un nou rècord. Lluny queden els 22 hat-tricks de Telmo Zarra i Di Stefano. Contra el Valladolid, el passat dia 29 d’octubre, Messi obria totes les portades amb el seu gol número 50 de falta directa. Només ha hagut de passar una setmana i mitja per deixar enrere aquell gol a Jordi Masip. Contra el Celta, a Rubén Blanco, dos més. Dues obres d’art calcades.

Messi definitivament ha tornat. Els seus números espanten. Cinc jornades de lliga consecutives marcant, o el que és el mateix: 8 gols des del dia del Sevilla. Trio de gols contra el Celta, gol en la desfeta contra el Llevant, doblet contra el Valladolid, gol contra l’Eibar i gol contra el Sevilla. Aquell contra els de Julen Lopetegui va ser el seu primer de la temporada, i naturalment va ser de falta directa. Entremig, Messi també va marcar en la visita a Praga.

Però si hi ha una dada que crida especialment l’atenció és el fet que tot i haver-se perdut ni més ni menys que cinc partits de lliga per lesió –les quatre primeres jornades per aquella lesió al soli i un altre partit per una elongació a l’abductor– és ja el segon màxim golejador de la lliga amb vuit gols, només superat per Karim Benzema (9). Messi ha participat en set partits de lliga i només s’ha quedat sense marcar contra el Granada i contra el Vila-real, i aquells dos dies només va jugar quaranta-cinc minuts. L’argentí empata amb Gerard Moreno, que es va quedar sense marcar contra el Mallorca, i Loren Morón, que va marcar ahir en el derbi andalús.

Elogis des de l’Argentina

L’exhibició de Leo Messi contra el Celta lògicament no ha passat desapercebuda al seu país. Allà ja es freguen les mans amb vista al seu retorn contra el Brasil i l’Uruguai. “Sos el Capo”, titulaven al diari Olé en la crònica del 4-1 contra l’actual equip d’Òscar Garcia. “Si es tractés de qualsevol altre ser humà hauríem quedat meravellats amb els dos gols de tir lliure directe. Però és Messi, i Messi ja no sorprèn”, afegien en l’article. “Messi va ser clau en un triomf que permet respirar a Valverde”, destacaven al diari Clarín. També a La Nación destacaven l’oxigen que agafa Valverde amb els tres gols de Messi i definien el Barça-Celta com “el xou de Messi”.

Valverde només demana una cosa. Que el virus Fifa no afecti l’argentí durant aquesta aturada per seleccions. El dia 23 hi ha partit a Leganés i quatre dies més tard el Barça-Dortmund.

39

gols

en aquest any 2019

128

dies

sense jugar amb ARG

9

gols

en els últims 7 partits

CONTINUA LA CURSA

Leo se situa a dos de Lewandowski, que amb el doblet al Dortmund suma 41 gols al 2019
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)