Barça

Barça - Atlético, en la Supercopa

Seu polèmica. La federació espanyola fa oficial que es jugarà a l’Aràbia Saudita entre el 8 i el 12 de gener

El Barça, actual campió de la competició, s’enfrontarà a l’Atlético de Madrid en la primera semifinal de la Supercopa d’Espanya el dia 9 de gener. La primera la disputaran el Real Madrid i el València. Així ho ha determinat el sorteig que s’ha fet aquesta tarda a Madrid.

La Supercopa espanyola es disputarà, com ja era d’esperar a l’Aràbia Saudita, concretament a la ciutat de Jeddah, com ha confirmat la federació espanyola. Les dues semifinals es jugaran els dies 8 i 9 de gener i la gran final el 12 de gener. Els tres partits es jugaran a l’estadi Rei Abdullah. Aquell cap de setmana no hi haurà lliga ni a primera ni a segona divisió i es disputarà la segona eliminatòria de copa.

L’elecció de la seu ha estat molt criticada per moltes organitzacions, entre d’altres coses pel tracte que reben les dones en aquest país, que acollirà aquest torneig amb nou format, els anys 2020, 2021 i 2022. “Les dones entraran en els tres partits de manera lliure, sense cap tipus de restriccions i amb la roba que vulguin. No hi haurà una zona de l’estadi només per elles, així ho recull el contracte. No serà la Supercopa de la vergonya. Anem allà perquè és bo per al futbol espanyol i perquè ens hem de donar a conèixer perquè volem organitzar un Mundial amb Portugal”, ha explicat un portaveu de la federació, que ha afegit que han signat un acord amb la Federació d’Aràbia Saudita per organitzar també la Supercopa femenina. La idea de la federació era fer coincidir aquest any les supercopes masculina i femenina, però la femenina haurà d’esperar després d’haver-se signat aquest contracte. De moment, la que havien de disputar la Real Sociedad i l’Atlético de Madrid queda ajornada i es disputarà en territori espanyol.

L’acord suposarà uns ingressos per a la federació espanyola de 40 milions d’euros. La meitat aniran a parar als quatre clubs participants, no a parts iguals, i els altres 20 els invertirà la federació en el futbol femení i el futbol no professional. Aquesta ha estat la millor oferta per una Supercopa a la que també van optar Xina, Índia i Qatar.

Fonts de la federació espanyola han reconegut que el jugador del Barça, Gerard Piqué ha fet de mediació a través de la seva empresa Kosmos, que va posar en contacte a la federació espanyola amb les autoritats de l’Aràbia Saudita, però han volgut deixar molt clar que no ha cobrat cap tipus de comissió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)