Barça

‘El Guaje’ ho deixa

Retirada. David Villa anuncia el seu adeu al futbol al final d’aquest any, coincidint amb l’acabament de la temporada al Japó. L’asturià va aconseguir tots els títols possibles en el Barça

376

gols

ha fet

David Villa posarà punt i final a la seva carrera com a futbolista quan acabi aquest 2019. Ho va anunciar ahir, en una roda de premsa convocada a Kobe. Allà, al Japó, és on ha viscut el seu últim any de professional, al costat d’Andrés Iniesta i Sergi Samper, en el Vissel Kobe. “Sempre m’he dit a mi mateix que prefereixo deixar jo el futbol abans que el futbol em deixi a mi”, va deixar anar l’asturià. “He decidit que aquest és el moment perfecte”, va sentenciar també qui va ser davanter del FC Barcelona entre 2010 i 2013. El Guaje plega amb 37 anys, després d’haver jugat durant catorze temporades a la lliga espanyola, tres a segona divisió i onze a primera, d’un breu pas per Australia, de quatre anys a la MLS amb el New York City i de la seva última experiència al Japó. Com ell mateix va confirmar, en la compareixença que va fer davant la premsa, es dedicarà ara a la gestió del Queensboro FC, el club de Nova York que ha comprat i que, a partir de 2021, competirà en la segona divisió de la MLS. “Espero seguir contribuint al futbol amb el club de Queens i amb les acadèmies que tenim a diferents països”, va comentar en aquest sentit.

Villa va començar a l’Sporting de Gijón, el club que sempre ha dut al cor. El Saragossa li va donar l’oportunitat de debutar a primera, el curs 2003/04, i allà s’hi va estar dues temporades. Després, cinc anys al València, en els quals va créixer fins a convertir-se en un davanter de màxim nivell; tres al Barça, on es va consagrar aconseguint tots els títols; i un a l’Atlético, on va tancar la seva etapa en el futbol d’elit. Tot i ser un golejador nat, mai no va guanyar el pitxitxi de primera. Això si, al seu expedient com a futbolista de club, David Villa suma l’Eurocopa de 2008 i el Mundial 2010, que va aconseguir, i com a protagonista principal, amb la selecció espanyola.

Agraïment blaugrana

Com no podia ser d’una altra manera, el FC Barcelona es va sumar a les mostres d’agraïment que el món del futbol va dedicar ahir a David Villa i va publicar un missatge a les xarxes en què agraeix a l’asturià els serveis prestats i li desitja “molta sort en aquesta nova etapa.” En el record quedaran les tres temporades del Guaje com a blaugrana en què, tot i que va estar sempre a l’ombra gegant de Messi, va tenir una destacada aportació.

Espero continuar contribuint al futbol amb el Queensboro i amb les acadèmies que tenim a diferents països
Sempre m’he dit a mi mateix que prefereixo deixar jo el futbol abans que el futbol em deixi a mi

En el Barça, 48 gols en 119 partits i tots els títols

David Villa va jugar tres temporades en el FC Barcelona, entre els anys 2010 i 2013. En les dues primeres, a les ordres de Pep Guardiola, va guanyar tots els títols: Champions, Lliga, copa, mundial de clubs, supercopa d’Europa i supercopa d’Espanya. En la tercera, amb Tito Vilanova i Jordi Roura a la banqueta, va ser, de nou, campió de lliga. L’asturià va disputar, en total, 119 partits com a blaugrana, en els quals va signar 48 gols. El més important, sens dubte, el va marcar contra el Manchester United el 28 de maig de 2011, a l’estadi de Wembley, en la final de la Champions League. El Barça el va traspassar a l’Atlético de Madrid el mes de juliol de 2013, quan tenia 31 anys, per poc més de dos milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)